Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tranceplanet

    addikt

    válasz Kornel #36951 üzenetére

    Igen, de én jópár évre tervezem, egyre több lesz a 4K tartalom. Azért mégis 1920 x 1080 pixel vs. 3840 x 2160 pixel. Persze lehet meg fogom bánni, de UHD felé húzok.

    --------------------------------------------------------------------
    (#36952) Pumma
    Ennek örülök, akkor részedről +1

    Itt egy vélemény, nem tudom mennyire szakértő:

    LG 50UH635V

    "Ár-érték arányban nagyon jó!
    Úgy adódott, hogy tévét kellett vennem. 50 colos és VA panel, 100 herz, max 200k- ezek voltak a fő kritériumok. A választás az LG 50UH635V-re esett. Ez egy 10 bites VA panellal felszerelt LG tv (innolux) , UHD, HDR, WebOS 3.
    A panelen se felhősödés , se bevilágítás nem látható, pixelhiba nincs. A képernyő jobb fajta VA panel, magas kontraszt, gyönyörű feketék, ehhez jön még a hatékony és használható local dimming.
    A betekintési szögek is jók a VA panelhez képest. Féltem, hogy a HD és az SD adások rosszabbak lesznek a 4k tévén, mint egy full HD tévén. Tévedtem. HD és az SD adások is ugyanolyanok. mint egy HD tévén. A 4K-t azt nem kell magyarázni. Lemászik a képernyőről. A képmódok közt van egy HDR hatás elnevezésű, ezt találtam a legjobbnak. Magas beállításon 2 méterről nézve a képnek háromdimenziós érzete van. Tisztán kivehető melyik tárgy van elől és melyik hátul és ezeknek egymáshoz való viszonyuk is nyilvánvaló. Alig hittem a szememnek! BFI sajnos nincs a tévében, interpoláció viszont van, a Truemotion menüpont alatt lehet állítani a mozgást ( de-judder 2 a jó beállítás). Se darabosságot, se elmosódott tárgyakat nem láttam a tévén, semmi durva dolgot. A hangzása elfogadható. A készülék menüje nagyon gyors, bekapcsolás után nem kell várni. Csatornaváltás nagyon gyors, 2 másodpercen belül. A menü szintén nagyon gyors, azonnal reagál a parancsokra, fagyás nincs. Smart rész pörög, egy Bluetooth egérrel jól használható. 180K volt múlt héten akcióban. Magyarul aki meg van BFI nélkül, annak ez egy nagyon jó kis tévé. ennél jobb képminőséget csak a KS7000 nyújt, az viszont 80 ezerrel többe is kerül.

    Előnyök:
    Pazar képminőség full HD anyagoknál is
    HDR képmód-térhatású effekt
    Sok finomhangolási lehetőség
    Bekapcsolás után kettőig kell elszámolnod és megy az adás
    Gyors csatornaváltás és Smart rendszer

    Hátrányok:
    Nincs BFI (háttérfény villogtatás)
    Hangzás lehetne jobb
    A mediaplayer ha Windowsból jobb klikk küldéssel indítom a filmet sokszor kilép 5 másodperc után. Remélem ezt a következő frissítéssel javítják. (Serviio-val megy minden)
    A kábel és műholdas csatornák közt a váltás nagyon körülményes."

    " Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

Új hozzászólás Aktív témák