- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
válasz FollowTheORI #37125 üzenetére
A Sony XD8005 tudtommal IPS paneles, nem VA.
Az idei XE85-be került újra VA panel, de az egyelőre méregdrága.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Van egy LG M227WD típusú TV-nk, és az a baj, hogy nincs rajta USB bemenet. Vagyis van, de csak szervizelés céljára. A TV-hez hozzá van kötve egy UPC mediabox, de azon sem aktív az USB port. Van valami módja, hogy egy működő USB kimenetet varázsoljunk a TV-hez? Van valami lehetőségünk?
Előre is köszi a választ! -
Kolosszus01
tag
Hy.
Ehez a tv-hez kellene nekem régebbi szoftver.
Sajnos lefrissitettem és azóta vibrál a kép.
Thomson 32FU5555S
A hivatalos oldalon csak a leg újabb van fent,amit fel is tettem annak rendje módja szerint.
Viszont vissza szeretném tenni egy régebbi szoftvert,mert azzal hibamentesen működött.
Sajnos nem találok sehol 2 napja keresgélek de semmi.
Most ez van fent: V8-mt25f01-lf1v402
Kérem segitsen valaki ha tud..
Előre is köszönöm..Nagyon kell vigyáznom magamra,mert belőlem csak egy van,mások többen vannak,azokat könnyebb pótolni. ///////Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tegla80
addikt
válasz Kolosszus01 #37354 üzenetére
Szia.
Gyarto fuggetlenul monhatom,h nincs mar lehetoseg visszatenni regebbit ha felkerult egy uj.(persze vannak egyedi esetek,de az nem mervado)
Szval ezen vonalat nyugodtan enged el. Viszont a menuben ha talalsz gyari beallitasok visszallitasa lehetoseget akkor azt csinald meg hatha.....(ha ilyen nincs akkor egy hosszabb aramtalanitas.....konektorbol ki es minden eszkoz le rola is hozhat javulast....)
Nalam is volt pl Sony W8b esten,h frissites utan kaka lett a kep es a mozgasmegjelenites,de egy gyari visszallitas rendberakta.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Kolosszus01
tag
válasz Tegla80 #37355 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Esetleg egy hard reset (a gyári beállitás helyett)nem megoldható a tv-n?Nagyon kell vigyáznom magamra,mert belőlem csak egy van,mások többen vannak,azokat könnyebb pótolni. ///////Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
bebe159
aktív tag
Sziasztok! Kérdeztem, a melyik tv-t topikban, de kevés sikerrel.
Egyik barátom szeretne tv-t venni, és megkérdezett engem, de én sem vagyok túlságosan otthon a témában, ezért továbbítanám a kérdést a tapasztaltabbaknak. Kicsit beszélgettem vele, és azt mondta, hogy legyen nagy és szép a képe. Konkrét méretet nem adott meg, kb 100-130 ezer Ft-ot szánna rá, de mivel ennyi pénze nincs egyben, ezért kamatmentes részletre kellene beszereznie. Mondta, hogy legyen okos tv, de úgy gondolom, hogy fel lehet okosítani valami eszközzel, és ha elavul, elég azt kicserélni, nem az egész tv-t. A laptopján van hdmi, feltételezem azzal össze tudná kötni, hogy a youtube-ról akar valamit nézni, akkor a tv-n lássa. Milyen ötleteitek vannak a vásárlásra?
Mondta, hogy esetleg megvenné a telekomnál, amúgy is most költözött új házba, és a netet is elintézné.
Én ezt a kettőt néztem neki ott:
Samsung UE43KU6000
LG 43UH6207
Megérik zeke ennyiért, esetleg van "jobb"? Mik a lényeges különbségek a kettő között?A választ köszönöm!
-
Davcy
tag
Sziasztok!
Családban kellene egy új TV a következő paraméterekkel:
- DVB-C-t tudja (gondolom ez már nem kihívás...)
- 80-90 cm közötti átmérője legyen
- Kizárólag TV adásokat néznek majd rajta (Barátok közt, Szulejmán, csupa-jó-cucc...)
- Legyen szép a képe
- Igazából nem olyan fontos de a keret lehetne minél kisebbSzóval igazából nem fizetnének sem a smart funkciókért, sem a többi 21.századi dologért...
Kellene hozzá egy olyan fali konzol is ami oldalról fogná a készüléket (tehát a végén a készülék a fallal [..amire a konzol fel van erősítve] 90 fokot zárna be)Tudnátok valami javaslatot adni, hogy mit érdemes pénz/érték arányban bevásárolni?
Előre is köszönet,
Davcy
-
Demolator
tag
Sziasztok,
Egyszerű a képlet nálam minél nagyobb tv-t szeretnék minél olcsóbban ki nem ugye?? szóval ha jól láttam 200 körül már akár 60 colos tv- is létezik bár én csak 58-ast találtam hirtelen
Milyet ajánlanátok esetleg hol lehet legolcsóbban vásárolni? Androidos boxot szeretnék rá a 3D sose vonzott szóval sokat tudnia nem kell max ha wifis a telómról a képet át tudnám küldeni az ritkán de jó funkció lehet bár elvielg az androidos box is tudja...A reklám helye
-
nmy1212
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új TV-t vásárolni.
PC-ről kötném ki filmnézésre, DIGI-n keresztül meccsnézés, valamint WIFI-n youtube-ra lenne használva.
LG-hez húz a szívem, egy LB730 van most szüleimnél, az elég jól teszi a dolgát.
Ezt néztem ki: LG 43UH661V
160-170 ezer lenne a felső határ.
Remélem tudtok ajánlani valamit.
Köszönöm!
Üdv!
-
Piftuka
veterán
válasz Dave567 #37340 üzenetére
"Inkább egy 6-7éves tökéletes tévé, mint egy modern roncs."
Azért ne légy komolytalan!
Egyrészt a "modern roncs" kifejezés piszok erős túlzás, másrészt a plazma technológia koránt sem tökéletes. Nem létezik "tökéletes televízió". Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya.
Másrészt, aki egy 8000-9000 órát futott, sőt... bármennyit futott, garancia nélküli, öreg, használt készülékért hajlandó több százezer forintot kifizetni, annak annyi pénze van, hogy nem tudja mire költeni, vagy a fejében van némi "bibi".
Nem az a lényeg, hogy a gyártó mennyi üzemórát jósol egy készülékre, hanem, hogy akár már másnap elromolhat. Az pedig az igazán drága mulatság...
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz #94529552 #37344 üzenetére
"Hogy a 6000-es VA paneles? Ne vegyél rá mérget. Ha követed a tévés fórumokat, akkor láthatod a Samsung panel lottó kiterjedését[..]"
Ismerem a történetet, olvastam az összes hozzászólást itt február óta.
Hogy VA paneles modelleket néztem, abban 100%-ig biztos vagyok. Mind az Euronics-nál, mind a Media Markt-ban kiállított darab ilyen panellel rendelkezik.
Ez a betekintési szög változásával drasztikusan csökkenő szaturációból, és a kiváló fekete szintből és remek kontrasztból egyértelműen látszik.
Megjegyzem az Euronics helyi üzletében kiállított 70KU6000-est szívesen kipróbáltam volna a szokásos USB-n vitt tesztcsomagommal, de sajnos a készülék a falra volt erősítve, és így nem érni el az USB portot.
Mindenesetre Youtube-os "Our World in HDR in 4K" HDR, és a szokásos "Substantia" Full HD demóval leteszteltem. Nem rossz, nem rossz... de összességében tényleg nem volt annyira meggyőző a képminőség.
Keveslem a kép mód beállításainak szélesebb lehetőségeit, a "HDR mód" bekapcsolásával aktivált meleg és rendkívül tompa színvilág nem tetszik, "Normál" beállítás mellett pedig élénk, de viszonylag természetellenes színpalettával rendelkező képet produkált.
A képminőség viszont a fent említett UHD HDR demó mellett sem volt makulátlan, viszont mivel a Youtube szolgáltatta a digitális tartalmat, azért végső verdiktet nem mondanék még.
Ha lesz rá módom, kipróbálom a MM-ban kiállított példányt is a szokásos demo tartalmakkal.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz bebe159 #37357 üzenetére
"Mondta, hogy esetleg megvenné a telekomnál, amúgy is most költözött új házba, és a netet is elintézné.
Én ezt a kettőt néztem neki ott:
Samsung UE43KU6000
LG 43UH6207"A két készülék nagyon hasonló képességekkel rendelkezik. A középkategória aljába tartoznak; a Samsung VA Edge LED paneles, jobb feketével, kontraszttal, és talán mozgásmegjelenítéssel, az LG IPS Direkt LED paneles jobb betekintési szöggel, homogénebb képpel, de gyengébb fekete szinttel.
Mindkettő UHD felbontású, amelynek ugyan ilyen méretben különösebb jelentősége még közelről sincsen, ám az jó, hogy akár 4K BD filmet is meg tud nézni rajta, ráadásul HDR megjelenítésre is alkalmas mindkét készülék.
Az LG viszont a 8+2 bites panelja miatt egyértelműen szélesebb színskálát tud megjeleníteni, és ez főleg a HDR tartalmaknál jól jön. Az pedig rengeteget ad a látványhoz és a képi élményhez a gyakorlatban.
A jobb internetes funkciói (WebOS 3.0), és a HDR megvalósítása miatt az LG szerintem jobban megfelel a barátod által felvázolt igényeknek.
(Egyébként egy fokozattal drágább készülék, ha nem a Telekom-nál venné meg a cimborád.)
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
válasz Demolator #37359 üzenetére
Mennyit vagy képes és hajlandó maximálisan költeni a készülékre?
Milyen tartalmakkal, milyen forrásokkal használnád?
Ezeket fontos tudni, hogy érdemben tudjunk ajánlani megfelelő típusú készülékeket.
Ami a "legolcsóbbat" illeti... az igényt értem, törekedni érdemes rá, de szvsz nem minden áron! Én televíziót csak és kizárólag a nagy gyártók (Samsung, Panasonic, Sony, LG, Philips) importőreinek hivatalos forgalmazó partnereitől vásárolnék.
Ezek jellemzően a nagyáruházak: Media Markt, Euronics, Tesco, Auchan. A megbízhatóság, a jótállás, és a garancia - a szó klasszikus és átvitt értelmében véve - ugyanis nem pénzben mérhető fogalmak.
-
Dave567
addikt
válasz Piftuka #37361 üzenetére
plazma technológia koránt sem tökéletes. Nem létezik "tökéletes televízió". Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya.
Nem tökéletes, viszont a LED-nél jobb képmegjelenítő. A tévénél ez a fontos, és nem a smart, meg a 4K.
Másrészt, aki egy 8000-9000 órát futott, sőt... bármennyit futott, garancia nélküli, öreg, használt készülékért hajlandó több százezer forintot kifizetni, annak annyi pénze van, hogy nem tudja mire költeni, vagy a fejében van némi "bibi"
2000 Órás tévének még semmi baja sincsen, általában a Plazmát Mozikra szokták használni, így kevesebbet is futnak.
-
freestailo
őstag
Sziasztok! 140-ig tudnátok ajánlani valamit? LCD fullhd ennyit tudok mondani ami kéne, a lehető legjobb ami ebbe belefér. Ja és ami még szempont, hogy sajnos csak media marktos jó, mert van oda kuponom!
-
TCr
veterán
válasz freestailo #37373 üzenetére
Méret?
Nézési táv?
Nézett tartalom minősége / felbontása?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
blakey
titán
válasz gprspeter #37372 üzenetére
Attól függ, hogy mihez képest, mik a veresenytársak? Mennyi a keret? Elviekben jó vétel ha a mostani piacot nézzük és azért a pénzért egész jó készüléket kaphatsz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Piftuka
veterán
Minő "véletlen", hogy én éppen arra használom!
Egyébként egy másik, űrben játszódó HD demo-val kombinálom, mert abban egyre több, és nagyobb objektum (különféle méretű űrhajók) húz minden irányba a képernyőn, majd elkezdenek lövöldözni egymásra mindenféle színes lézerekkel, és különféle robbanások tarkítják a képet, így az is jól tesztelhető, hogyan reagál a készülék az ilyen gyors felvillanásokra, mennyi ideig világít bele a LED a fekete tartalomba, stb. Nem utolsó sorban mindkettő a kontraszt tesztelésére is remekül megfelel.
-
krx21
nagyúr
-
Piftuka
veterán
Ebben az esetben a lentebb ajánlott LG 32LH530V jó választás lehet. Illetve még azLG 32 LH6047 , ami már a középkategória alsó felébe tartozik. Egyértelműen jobb készülék. Igaz, drágább is.
Ugyanakkor, ha szóba jöhet nagyobb méret, akkor érdemes várni a most hétvégi akciókra, illetve egyébként is körülnézni, mert a LG 43LH570V is beeshet 100.000 forint alá.
A nagyobb képméret pedig mindig sokat ad hozzá a képi élményhez. (Segíthet akkor is, ha a tévé néző szeme már rossz.)
Ha pedig nem ragaszkodtok a nagy gyártók termékéhez, viszont jó ötletnek tartjátok egy 40 col képátló körüli készüléket venni inkább, akkor a Tesco, Auchan, ALDI saját márkás készülékeit is érdemes megnézni.
Jellemzően egy Technika, Qilive, vagy Medion televízió semmivel nem rosszabb, mint a nagy gyártók, belépő szintű modelljei. És egy nagy előnye ezeknek, hogy ha bármi probléma van velük, az áruházak a jótállási idő alatt (ez a Medion tévére 3!!! év) gondolkodás nélkül cserélik, vagy visszafizetik az árát. Amely ár egyébként sokkal alacsonyabb a nagy gyártók hasonló méretű, tudású modelljeihez hasonlítva.
-
blakey
titán
válasz gprspeter #37380 üzenetére
Nem tudok róla.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
hesszan
aktív tag
sziasztok!
nappaliba köv hónapban TV-t vennénk 60-65". 3 - 4 méterről néznénk. Érdekesség: csak pc-ről menne. (film, sorozat, netflix, YouTube, minimális böngészés) Most egy 7+éves 37" HDready samsung tv-t használunk.
(nincs: kábeltv/dvd/stb sőt sem okostv sem 3d funkció nem kell, gyakorlatilag egy monitort keresek, egy szép nagyot ) A bajom a következő: a gép DP porton max qHD 2560*1440@60hz felbontást tudKérdés: Használjátok PC-re kötve a TV-t? pár gyakorlati tapasztalat jól jönne
Ha 4K uHD tv-t vennék:
qHD jelet megeszik? Mennyire pöcsül el a minőség, ott ugye 1x1 pixelből 1,5x1,5 pixelt kéne csinálni. Lehet egyáltalán ilyen felbontással meghajtani?
Vagy érdemesebb fHD jelet kiküldeni, 1x1-ből 2x2-t kéne csinálnia.
(persze vehetnék új videókártyát is a htpc-be de megtalálni azt ami belemegy (méret/táp stb) meg hát az 30e+, de 1 éven belül tervben van, pláne ha lesz 4K tv hozzá)
A másik amitől félek, az az hogy mennyire használható internetezésre a 60" uhd felbontásom 3-4 méterről? Azaz pl ez a fórum mennyire olvasható? vagy csak simán felhúzom a gépen a dpi-t? böngészőben nagyítok?Ha fHD tv-t vennék: nyilván a felbontással nem lenne gondom, de úgy érzem nem 4k tv-t venni dőreség pláne ha 5-10évig tervezem használni (YT, netflix stb már simán 4K képes ma is) de nyitott vagyok ha van előnye a fHDnak meggyőzhető vagyok.
bónusz kérdés: A mostani TV VGA kábellel van rákötve és működik az h a windowsba beállítom a 15perces monitor kikapcsolást, akkor a TV lemegy standby-ba. (megmozgatom az egeret, visszatér) DE ez hdmi-n nem megy, kiírja hogy nincs jel és világít ezerrel. Pedig ez nagyon kéne, így nagyon kényelmes h a távirányító a fiókban van, kapcsolgatni se kell. Vajon ez csak az én tv-m balféksége vagy a valami vga/hdmi szabvány különbség?
köszönöm h elolvastátok, és ha tudnátok ajánlást tenni hogy melyik TV lenne megfelelő monitornak azt nagyon megköszönném. (300körül lenne ideális max 400ig tudok elmenni)
néztem a nagyobb láncok ajánlatát: tippem sincs mit kell nézni, mire kell figyelni, az árukat néztem.
samsung UE60J6240AWXXH - fHD ~230
Sony Bravia KDL-65W857C - fHD ~356LG 60UH6257 ~310
Samsung UE60KU6072 ~288
Samsung UE60KU6000 ~299
LG 60UH605V ~300LG 65UH661V ~405
Sungdurung
-
TCr
veterán
válasz hesszan #37382 üzenetére
Szia!
Személyes vélemény!
Ha számít az általános képminőség és igazán jót akarsz, akkor ezt vedd:
Sony Bravia KDL-65W857C - fHD ~356LG 60UH7707-et (ami magasabb szintű, mint az általad írt LG modellek) fél nap után vittem vissza, mert hányni tudtam volna a képminőségétől a Sony 50W805B után.
Vagy várd ki, mire lejjebb megy az idei (friss) Sony XE8505 modellek ára, bár az nem most lesz.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
törölt tag
Mások meg az említett Sonyt vitték vissza különböző problémákkal, és talán az említett UH7707-et hozták el, szóval ilyen esetekből nem lehet kiindulni. Például volt aki nem tudta megszokni a UE60J6240-et, holott többeknél is bevált, méghozzá szintén plazma után. 220k körül bomba áron van még mindig. Kinek így, kinek úgy.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz #94529552 #37384 üzenetére
Direkt leírtam és ki is emeltem, hogy személyes vélemény.
Továbbá az általános képminőségről írtam, az viszont vitathatatlanul a Sony VA panel felé billenti a mérleget.Ki vitte vissza és milyen indokkal?
Komolyan érdekel, ugyanis a Sony W8 sorozat derekasan felhelyezte a lécet képminőség terén.Szerk: a 60J6240 ár / érték aránya valóban vitathatatlan, egyetértek.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
gyeniko
őstag
"...a Sony W8 sorozat derekasan felhelyezte a lécet képminőség terén...."
Semmiképpen sem szeretnék megsérteni senkit, vagy vitát generálni, de a saját TV-imen szerzett saját tapasztalataim szerint a Samsung UE55C8000 és az UE65H8090 is jól láthatóan jobb képet produkál, mint a Sony 65W857C. A Sony képe talán egy lehelletnyivel jobb csak, mint a Samu UE65H6400 és UE75H6400 képe. Azt el tudom hinni, hogy a ma kapható FHD TV-k között a W8XX-nek van a legjobb képe.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
törölt tag
Tudom, mert ismerem a sztoridat, hogy az 50" Sony után az 58UH635V VA-s verziót vetted volna, és sztem az alkalmas is lett volna neked a hasonló jellegű panel miatt. Többen is írták, hogy a Sonynál mostanában, visszavitt, "kicsi" hibás(felhős, pixelhibás) tévéket is kiszórják, ezért nem árt vigyázni.
Itt mindenki személyes véleményt mond, ezt itt nem fontos külön hangsúlyozni.[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz gyeniko #37386 üzenetére
"Azt el tudom hinni, hogy a ma kapható FHD TV-k között a W8XX-nek van a legjobb képe."
Ez így van, de nagyon sok UHD is mögéje kényszerül.
Természetesen én is a jelenleg kapható modellekre értettem, saját kategóriáján belül.
A Samu zászlóshajói (amiket írtál) kevés kivétellel mindig is jók voltak, de az megint nem egy árkategória.(#37387) Pumma: azokat valóban alaposan szemügyre kell venni vásárlás előtt.
Az 58UH635V-nek szívesen csodájára jártam volna, de sajnos lekéstem.[ Szerkesztve ]
-
hesszan
aktív tag
köszi, csak fHD-vel van tapasztalat? Engem a marketing bezsongatott a 4K-ra. milyen hátrányai vannak egy fHD-hoz képest (felhősebb, )
nem volt korábban valami általános összefoglaló milyen típusú panel (led/edge led/qled) milyen képfrissítés melyik széria mit tud, mik a különbségek gyártón belül stb vagy mit tudom én mire kéne figyelni. Ha tudnátok linkelni pár oldal olvasnivalót azt megköszönném hun/eng jöhet.
Bp-n belül hova érdemes elmenni ahol sok 60-65" TV van kirakva, és esetleg megengedik hogy laptop-ot DP kábellal rádugjak?Sungdurung
-
TCr
veterán
válasz ArthurShelby #37390 üzenetére
A C-nél. A B végű volt az utolsó nem androidos.
-
gyeniko
őstag
No, 1 hét alatt alaposan kipróbáltam a 4K-s szerzeményt. Jelentem, SD adásokkal NEM rosszabb a képe, mint a FHD TV-imnek. Csak azért tartom fontosnak leírni, mert voltak korábban olyan vélemények, mely szerint rosszabbnak kellene lennie.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
phgergo
aktív tag
Sziasztok szeretnem eleadni a 2 eves kis szepsegemet. Szerintetek mennyit erhet? Minden tartozeka megvan, szep allapotban. Sony KDL42w705b 200hz Garancia nincs mar ra.
Hoppá, már tele vagy bejglivel? Akkor gurulj be a T4tt0id Twitch csatornájára, mert most egy 20.000 FT értékű PSN/Steam feltöltőkódot sorsolunk ki! ️ Lehet, hogy a következő játékod már nem csak a Streamen fog pörögni! https://www.twitch.tv/t4tt0id
-
chesterboy
aktív tag
Sziasztok. 55` 4k-ban mit tudnátok ajánlani, max 250e-ig. Főleg film és tv nézés.
Köszi. -
Piftuka
veterán
válasz hesszan #37389 üzenetére
"köszi, csak fHD-vel van tapasztalat? Engem a marketing bezsongatott a 4K-ra. milyen hátrányai vannak egy fHD-hoz képest (felhősebb, )"
Nem feltétlenül a felbontás nagysága a mérvadó.A Full HD felbontásnak önmagában nincsen olyan jellegű hátránya, mint amilyenre gondolsz. Maximum az, hogy a 4K-s tartalmakat nem képes megjeleníteni.
Én a helyedben onnan közelíteném meg a kérdést, hogy ha már ennyi idő után cserélsz, és hosszabb távra gondolkodsz, akkor a saját kategóriájában a pénztárcádhoz mérten a lehető legjobbat vásárold.A 4K kategóriában ez nyilván nagyobb anyagi ráfordítást kíván. De...
Az említett SONY 65W85x valóban egy remek készülék a Full HD kategóriában. Az utolsó darabok érhetőek már el abban a néhány boltban, ahol még kapható. Figyelembe véve a képességeit és az árát, én meg lennék lepve, ha év végén még lehetne kapni bárhol is.
Ha nem ragaszkodsz a 4K felbontáshoz, akkor remek választás.
Ha pedig mindenképpen UHD televíziót vásárolnál, én ajánlom figyelmedbe a Panasonic DX750/780 modelleket. Valódi 120 Hz-es, VA panellel szerelt készülékek, szép képpel, UHD éd HDR megjelenítési képességgel, ráadásul a hírek szerint a mozgásmegjelenítésük kifejezetten jó. (Ha minden igaz, még BFI-t is tudnak.) A 3D képesség már csak a bónusz.
Én bármikor előbb vennék egy 58 colos DX750-et, mint az általad felsorolt 60-60 colos, közép kategóriás LG készülékeket.
"nem volt korábban valami általános összefoglaló milyen típusú panel (led/edge led/qled) milyen képfrissítés melyik széria mit tud, mik a különbségek gyártón belül stb vagy mit tudom én mire kéne figyelni. Ha tudnátok linkelni pár oldal olvasnivalót azt megköszönném hun/eng jöhet."
Ajánlom figyelmedbe az alábbi oldalt: www.displayspecifications.com
2014-2015-ig visszamenőleg az összes valamire való gyártó tévé készülékének minden fontos adatát megtalálod. Úgy ~99%-ban pontos is az adatbázis.
"Bp-n belül hova érdemes elmenni ahol sok 60-65" TV van kirakva, és esetleg megengedik hogy laptop-ot DP kábellal rádugjak?"
Én mindenképpen a Media Markt valamelyik üzletét javaslom. Nagy a raktárkészletük, az eladótérben tucatnyi, nagy képernyős készüléket megtekinthetsz, kipróbálhatsz, és az állandó akcióiknak köszönhetően sok tévét ott tudsz megvásárolni a legjobb áron. (Én csak a hivatalos importőrök forgalmazó partnereit nézem.)
Szerintem minden további nélkül megengedik azt is, hogy a saját laptopod segítségével teszteld a tévéket.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz chesterboy #37395 üzenetére
A feltételek alapján nagy választék nincsen:
SAMSUNG UE 55 KU6100WXXH - 230.499 ft
PHILIPS 55PUS6561/12 - 249.999 ft
Az első egy 60 Hz-es, VA paneles, Edge LED-es készülék, az utóbbi 120 Hz-es, IPS, Direkt LED panelt kapott. (És nem mellesleg teljes Ambilight-ot.)
Attól függően, hogy milyen tartalmakat néznél a tévécsatornákon, valamint milyen forrásról néznél filmeket, és milyen otthoni körülmények között, az egyik praktikusabb lehet, mint a másik.
-
ph2012
senior tag
Samsung UE40J6200 tv-m van. Tud felvenni. Nem tudjátok, hogy 1 TB-os merevlemezre hány óra full HD felvétel fér rá?
-
Piftuka
veterán
válasz chesterboy #37399 üzenetére
Adott felhasználási területre a gyakorlatban nem sok különbség van a kettő között.
Ám, ha meg tudsz barátkozni azzal, hogy az IPS panel feketéje soha nem lesz tökéletes, akkor a 120 Hz-es panel, az Ambilight miatt, és figyelembe véve a Media Markt-os, jelenlegi 210.490 forintos árát figyelembe véve jobb vétel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest