- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
"Az UH950V-ben valódi 10bites panel van, az UH8507-ben viszont (8bit + FRC) 10bit. A kettő között olyan kicsi különbség van, hogy szemmel nem észrevehető. Ezért nem is említettem."
Értem, és köszönöm az info-t!
Ha már szóba került... tegnap végre sikerrel teszteltem (ugyanazokkal a tartalmakkal) az LG 55UH8507-et, és az LG 55EG910V-t is. Ráadásul ezt a kettőt teljesen ideális szemszögből, ~80-100 cm távolságból tudtam alaposan szemügyre venni. Tanulságos volt.
Az LG 55UH8507 képminőségben valóban nagyon hasonló az UH950V-hez, sőt - szerintem az ideális betekintési szög miatt - itt a fehér kifogástalanul fehér volt. Nyoma sem volt a "sárgás" árnyalatnak a színeken.
Egyébként "tipikusan LG-s"... kissé túl élénk színvilág jellemzi mindkettőt.A fényár közepette a fekete szintje ennek is kiváló volt; a kérdés, hogy egy sötét szobában mit tudnak produkálni.
A 3D tartalom viszont sajnos ezen is szellemképes volt! Így aztán felmerül a kérdés, hogy a 950V esetében valóban csak az okozta-e mindezt, hogy alulról tudtam csak nézni, vagy ugyanilyen rossz a 3D megjelenítése annak is!? (700.000 forintért azért ne legyen az!)
A Warcraft film alatt egy fokozattal élesebb képet láttam, mint a 950V esetében, viszont a színvilága a "nagyon zöld" részeknél kevésbé tetszett.
Ezt követte a TV adás tesztje, ami mondhatni ideális volt, mert éppen kézilabda mérkőzés ment az M4 HD-n. A képminőség kiábrándító volt. Olyan mértékben "zizis", pixelesedő, mosott képe volt, hogy inkább egy gyenge SD adásnak tűnt.
A kérdés, hogy mennyiben volt ezért felelős a MinDig TV adása, az ottani körülmények!? Vajon itthon az egyébként remek UPC-s HD adással mit mutatna?
Az viszont biztos, hogy a labda mozgás közben olyan "csóvát húzott", mint egy üstökös.
A LG 55EG910V fekete szintje ugyanazon körülmények között nem sokkal tűnt jobbnak... megint arról van szó, hogy egy sötét szobában derülne ki, milyen valójában.
A színvilág egyértelműen természetesebb volt; számos füves, fás, virágos mezős, tengeres, stb. demo részletet végignéztem vele. A korábban tesztelt SONY modellek színhűségéhez közelített. (De szerintem még mindig azok nyertek ilyen téren.)
A 3D viszont ezen a TV-n volt egyedül kifogástalan. Gyakorlatilag teljesen egységes, szellemkép nélküli képet adott LG, SONY és egyéb demo-kkal is.
A TV adás képe érezhetően jobb volt; mind a mozgás (nem volt "csóvája" a labdának), mind a kép élessége, kontrasztja, de az ~5 éves, itthoni LG 3450-esem még így is köröket ver rá. (Erős a gyanúm, hogy az ottani MinDig TV adás finoman szólva sem tökéletes.)
Mivel ez volt az egyetlen ívelt készülék, külön leteszteltem, hogy mennyire zavaró mindez. Mondhatom, hogy sajnos nagyon.
Hiába néztem a lehető legtökéletesebb távolságból, hiába volt a szemem a készülék mértani közepével egy vonalban, a TV alsó felét a "perifériás" látással mindig két széle irányába lefelé görbülőnek láttam.
Volt egy remek teszt, "nagy totálban zoom-ol" egy nagy kockás abroszra... Bizony az egyébként egyenes vonalaknak íve volt. Állítom, hogy csak akkor nem lenne zavaró mindez, ha egy sok méteres képernyő előtt állnánk 1 méterrel, és a perifériás látómezőn kívül esne az ív legkisebb része is. Egy 55-ös TV-nél viszont látszik.Utolsó teszt volt a film, ahol a képminőség páratlan volt... amíg a "Guardians of Galaxy" elején, a tiszta, "csilli-villi" városban játszódó részen be nem kapcsolt az "Automatic Brightness Limiter".
A mosómedve fején volt a kamera teljesen bezoom-olva (sötét képtartalom ugyebár)... majd hirtelen következett egy távoli kép, tiszta ragyogó ég, és szinte "hófehér", világos környezet, ami egy pillanat alatt váltott "sápadt, koszos fehérbe". Mintha egy pillanat alatt valaki egy sötét szűrőt emelt volna be a kamera lencséje elé.Ez nagyon kiábrándító volt.
A fentiek miatt az biztos, hogy az OLED most kimarad a lehetőségek közül. Marad a SONY, LG tesztelt modelljeinek valamelyike, vagy a Panasonic DX750-es. Csak hát ugye azt sajnos nem tudtam tesztelni, mert nincsen az üzletben!
És mivel az eddigi tesztek alapján az OLED volt az egyetlen, amelyik kifogástalan 3D-t nyújtott, el kell azon is gondolkodnom, hogy ne inkább egy frankó vásznat és 3D projektor-t vegyek ezért a pénzért!?
"Aquila non captat muscas."
-
justaview
senior tag
válasz Unlimited #36547 üzenetére
Ez a technológia van annyira régi és van olyan sok gyártó, hogy ki van ez már annyira forrva, hogy nincs már itt semmi varázslat. Az LCDnek meg vannak a maga korlátai, ezt nem tudja űberelni se a Sony, se az LG, se a Samsung, de még a Panasonic se. Nincs varázslat, nincs hókusz-pókusz
Ezt nagy vonalakban én is így látom.
A különböző árkategóriákban azonban véleményem szerint más a helyzet. A 100k kategóriánál azért nincs különbség, mert az ára miatt mindenki a legolcsóbb cuccokat pakolja bele a TV-be azért, hogy valahogy kijöjjön az ára. Vagyis az alsó kategóriában azon megy a verseny inkább, hogy ki tud többet spórolni az alkatrészeken úgy, hogy az még ne látszódjon kívülről.
Ugyanakkor a 300-500k szinten szerintem már érdemes odafigyelni. Itt már nyilván minden gyártó tolja bele, amit tud, amire képes. Itt inkább azt látom veszélyesnek, ha valamelyik gyártó alacsonyabb szintű alkatrészt pakol ide is, vagy más nézőpontból; ugyanazt a szintet csak a 100k-val feljebb lévő típusaiba pakolja (láttam már ilyet). Itt lehet nagyot koppanni, ha nem figyel az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Unlimited
aktív tag
válasz FollowTheORI #36548 üzenetére
Nem sarkosítom ki. Sokan próbálták már meggyőzni, hogy az 500.000 lcd, na az aztán a tuti. Volt, ahol láttam olyat lakásban. Mutatta, hogy ezt nézzem meg. Persze, ment rajta egy uhd demó....... Mikor szembesítettem azzal, amire ő azt valójában használja, akkor gondolkodott el. Lehet itt az lcdt fűrdetni, mostani, az akkor is egy mozgókép megjelenítésére alkalmatlan eszköz. Már akkor is az volt, amikor kitalálták. Csak lehetett olcsón, nagyonot csinálni, szép fényesen és kiölni minden más technológiát,mert iszonyat haszonnal lehetett eladni. Jobb, ha belenyugszol, hogy, a kapitalizmus így működik! Nem azt gyártják, ami jó, hanem azt, ahol nagy a kasza és majd lenyomásával a torkodon. Vajon miért csak most kezd el OLEDet gyártani mindenki az LGn kívül? Azt meg hagyjuk, hogy mért drága az előállítása! Mert az LCD működik, megy a kasza, akkor minek is kéne más? Már elfogott a 3d, megbukott, most van az uhd, de mincs hova tovább. Ígmost már muszáj tenni valamit! Sokan próbáltak már meggyőzni, hogy, ezt nézzem meg, de mindig csak mosolyogtam. Állj oda egy OLED tv elé és nézd! Az kép! Ez még csak egy gyatra valami. Igen, annak is vannak még betegségei, de majd lesz az javítva, ahogy belép más gyártó is. De ott a technológia alkalmas rá. Ahol háttérvilágítással próbálkoznak, az már ott elbukott! Képjavítók? Pfffff. Bekapcsolod, itt javít, ott meg ront! De én nem meggyőzni szeretnék senkit, ez csak egy vélemény, mindenki felnőtt és elődöntheti a fentiek alapján, hogy idézzek!
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
válasz justaview #36555 üzenetére
Nincs nagy különbség LCD és LCD között. Amikor a CCFL után bejött a LED, akkor annak nagyobb lett a fényereje, kicsi minőségbeli javulás. Aztán kitalálták az edge LED-et, ekkor ment a verseny a minél vékonyabb tévékért, ami egy ideig jó volt, de aztán a marketing gépezet megint átesett a ló túloldalára, vergődtek egy kicsit mint minden kihalásra ítélt ötlet végjátékánál.
Jelenlegi helyzet, hogy a belépő szint fos, a középszintnél a betekintési szögek mértékét javítják, kicsit feljebb a színek lesznek élénkebbek picit a felső kategóriában meg a háttér világítás homogenitására figyelnek oda, de azt is el lehet baszni idővel. Én nekem ezek a tapasztalataim.
Ám ahogy unlimited is mondta, én sem tapasztaltam nagy különbséget egyik másik gyártó készüléke között sem. Mondjuk ilyen új hangzatos nevű eljárással készült tévéket (Quantumpontos, Sharp Quattron, stb.) még nem láttam (nem demo anyagot futtatni), de nem hiszem, hogy csodát látnék ezekkel sem.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Mandok
tag
válasz Mentolka #36542 üzenetére
"Ne foglalkozzak a marketinggel, olyan úgyse lesz a kép mint eddig?"
Így van.
Olyan nem lesz. Ahogy a CRT-ről plazmára váltva sokan panaszkodtak ezért-azért, most ugyanez a helyzet. Az LCD-LED az nem plazma, ahogy az sem CRT, így másabb lesz a képe.De ne félj, mert ez nem azt jelenti, hogy rosszabb, legalábbis ilyet kategorikusan hülyeség lenne kijelenteni. Lehet, sőt, szinte biztos, hogy az első 2-3 nap problémásabb lehet, míg átszoksz, mert brutál kifacsartnak és túlszaturáltnak fog tűnni a LED fényereje és színezete a plazmához képest.
De nálam az is előfordult, hogy az első 3 nap agonizálás után, mikor a LED után megnéztem a régi plazmám képét ismerősnél, sokkal-sokkal gyengébbnek, életlenebbnek, fakóbbnak és homályosabbnak tűnt.
Tehát nyugi, megszokás kérdése... Ne attól félj, hogy minden rosszabb lesz, mert ez nem igaz, hanem úgy mondanám inkább, hogy másabb, szokatlanabb.. Ez olyan, mint mikor a jól bevált, használt autónkat újra/újabbra cseréljük és az ismeretlen, szokatlan autóban hirtelen minden olyan idegennek és problémásnak hat, hogy szinte zavar és visszasírjuk a régit. Aztán két hét után, ha visszaülünk a régi jó kis autónkba, akkor jövünk rá igazán, hogy mennyi minden rozogább és rosszabb/gyengébb benne, mint az újban...
-
Mentolka
senior tag
válasz Mandok #36558 üzenetére
OK! Lassan tényleg kezdem feladni, csak akkor talán a topiclakók meg tudnak nyugtatni, hogy most már vehetek akár fél lliterrel több tejet is, és ne tegyek tovább félre TV-re - úgyse kapok többet a több pénzért.
Még egyszer, azért kérdem mindezt a fórumon, mert nincs tapasztalatom - hátha itt másoknak van.
KÖSZI!
OFF?
Amúgy meg, azért fura szempontok szerint működnek a gyártók, ha egy TV esetén az idők során a képminőség folyamatosan rosszabb, mint a kezdetekkor.[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz Mentolka #36559 üzenetére
Azért nem mindegy, hogy milyen árkategóriás lcd tv-t veszel, a képminőség nagyban függ. Egy sony w755/807 a legjobbak a fullhd mezőnyben. Így ha egy tesco márkás, vagy lg hasonló ips kijelzős tv-t nézel, vagy egy említett sony-t van kölönbség. De ezt meg is kell fizetni. Kb 30-40% al drágább.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
sad_Vamp
őstag
válasz Mentolka #36561 üzenetére
már én is mondtam hogy keress "rám" itt a fórumon:
FULLHD- SONY KDL-55W807C (STRIEBORNÝ) 719€
https://www.nay.sk/sony-kdl55w807csaepEzt a modellt mindenki ajálja (kivéve az áruházi eladókat, mert több jutalék jön a Samutól és az LGtől)
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Mentolka
senior tag
Köszi srácok! Megyek, valahol megnézem a képét.
Még azt hadd kérdezzem meg: az általatok ajánlotthoz képest +30eFt-al többért lehet kapni UHD TV-t is. Megéri, van értelme?
[ Szerkesztve ]
-
-
sad_Vamp
őstag
válasz Mentolka #36565 üzenetére
a másik meg hogy a FULL HD LCD-k soros mozgókép felbontása általában 300 körül van (az 1080ból ugye) ami nem sok, akkor most képzeld el ezt egy 4K-n (még ha 2-4x gyorsabb akkor is kevés).
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
blakey
titán
válasz sad_Vamp #36567 üzenetére
a FULL HD LCD-k soros mozgókép felbontása általában 300 körül van (az 1080ból ugye)
Interpoláció nélkül, ha be van kapcsolva akkor 800-1080.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
justaview
senior tag
válasz wolfman #36557 üzenetére
Jelenlegi helyzet, hogy a belépő szint fos, a középszintnél a betekintési szögek mértékét javítják, kicsit feljebb a színek lesznek élénkebbek picit a felső kategóriában meg a háttér világítás homogenitására figyelnek oda, de azt is el lehet baszni idővel. Én nekem ezek a tapasztalataim.
Én ezt annyival toldanám meg, hogy bizonyos paraméterekre azért érdemes lehet figyelni, mielőtt jól beválaszt az ember. Ilyen pl. a kontraszt arány, mert ebben a paraméterben azért rendesen észre lehet venni a különbségeket este sötétben.
-
Unlimited
aktív tag
-
PHenis
senior tag
Én a Samsung 48h6400-am előtt próbálkoztam egy LG plazmával. Azt hiszem, hogy 60pb660 volt. Sokkal fakóbb volt a kép és hiába kapcsoltam be minden képjavítót, akkor is röcögött.
Szóval lehet, hogy a legendás pana plazmák szuperek, de nem lehet így ráhúzni szerintem, hogy a plazma jobb.Ezt csak úgy ideböfögtem :-)
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
LG 32LB650V-t váltana egy 43LH630V. A kérdésem hogy a meglévő AN-MR500G magic remote működik vele?
Üdv:Viktor
-
justaview
senior tag
válasz Unlimited #36571 üzenetére
szemre viszont még csak megközelítőleg sem láttam olyan szép képet a legdrágább LCDn sem, mint bármelyik OLED tvn.
Én sem. De számomra ezt a számok is visszaigazolják. Az összes OLED TV kontraszt aránya "Végtelen az 1-hez", miközben a legjobb LCD 7143:1. A végtelen marha messze van a 7143-tól! De csak simán a fekete szintet (amiből persze a kontraszt arány is származik) nézve: OLED=0 cd/nm, legjobb LCD=0,014cd/nm. A szemünk pedig nagyon érzékeny a legkisebb fényre is, ezért különbséget tud tenni a 0 és a 0,014 között is. Emellett persze nyilván van a két eltérő technológiából fakadó egyéb különbség is.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
"Ne kapkodd el a vásárlást, várd meg a sony oledjét (LG paneles) és nézd meg azt is.Mondjuk árban tuti erős lesz."
Kapkodni semmiképpen nem szeretnék, viszont mivel nekem a 3D technológia alap feltétel, ezért kellett a tervezett év végi időszakról előbbre hoznom a vásárlást. Viszonylag szorít az idő...
Afelől egyébként nincsen kétségem, hogy a SONY OLED készülékei kiválóak lesznek, viszont 3D-t nem fognak támogatni, és biztos vagyok benne, hogy bőven 1 millió feletti áron kerülnek majd a boltok polcaira.
-
Viktoár
addikt
válasz #94529552 #36581 üzenetére
Óóó hogy szo.... le! Miért kellett ezt kivenni belőle,pedig nagyon hasznos/kényelmes funkció.
Szerintem UHD TV-re még korai lenne beruházni,tekintve a szolgáltatók által biztosított "minőséget".Persze az ember filmzése veszi,de akkor is van amit a tv csatornákon nézne.(sport,hírek,természetfilm,dukomentumfilm,stb)
Mert azért mindent nem tölt le az ember.
Szóval vagy UHD-re cseréljük vagy egy nagyobb tv-re de az LB tipuson belül ha továbbra is a magic remote-ot szeretnénk használni?
[ Szerkesztve ]
Üdv:Viktor
-
Hzsolt11
tag
Sziasztok
Szeretnék vásárolni egy tv-t 55"-os képátmérő lenne az alap. A tv-t Xbox One konzolhoz használnám leginkább. A pénz max 250 lenne rá.
Ha valaki tud valamit ajánlani akkor az nagyon szépen köszönöm. -
Piftuka
veterán
"Olcsó nem lesz abban egyet értünk,de majd meglátjuk nyár környékén."
Ha birtokolnám a jövőbe látás képességét, és tudnám, hogy még nyáron is lesz kapható 3D-s modell, akkor kivárnék.
Mondjuk jó lenne egy most ~500.000-es TV-t, akkor megvenni 300.000-ért!
-
Piftuka
veterán
válasz varmi2 #36580 üzenetére
"A sonycity a westanddben van, míg a központi szalon a kecskeméti utcán, szintén budapesten."
Tehát más székhelyen üzemeltetve, más tulajdonos kezében mindkettő hivatalos SONY viszonteladónak számít?
Mennyire megbízhatóak?
Azt furcsának találom, hogy náluk az egyébként nagyon drága (főleg a "city" oldalán) +5 év "SONY garancia" nem azt jelenti, mint amit a franchise rendszerű multiknál...
Utóbbiak esetében egy, a termék sérülésére is kiterjedő biztosítás, amely a káreset megtörténte után termékcserére, vagy pénz visszafizetésre jogosít.
A fent említett SONY üzleteknél viszont "csak" javítják a készüléket... Azért egy ~70.000-80.000 forintos (55-65 colos TV készülékek esetén) biztosítás esetében számomra ez nem túl bizalomgerjesztő.
Ellentétben a multik ~25.000-30.000 forintos extra biztosítási díjával, amely jóval barátibb feltételeket nyújt a vásárlónak.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz varmi2 #36585 üzenetére
Ráadásul a Media Markt-ban most hétvégén a SONY 55W807C modell "csak" 223.999 forintba kerül, ami a legjobb ár jelenleg!
A webáruházból már el is fogyott!
-
Piftuka
veterán
Értem, és köszönöm az info-t!
Akkor csak azt nem értem, hogy ez a biztosítás adott készülékekre náluk miért kerül 2-3-szor többe, mint az Euronics, vagy Media Markt áruházakban!? A logika nem azt diktálná, hogy éppen ők tudják a legkedvezőbb feltétellel adni?
-
balazska92
senior tag
Sziasztok!
Új tv-t szeretnék venni, a következők szerint: a jelenlegi tv-nél (LG 32LN5400) Lehetőleg mindenben legyen jobb. Nagyobb képátló, felbontás stb. Hangszóró minősége, és hogy mit játszik le az nem érdekes, ugyanis filmezésre számítógépre lesz kötve hdmi-n keresztül, a hangról pedig 5.1 felel. Használt garis, jóárasított is szóba jöhet. Max 120 ezret szeretnék rászánni. Gyors apró nézegetés után 3 típust találtam, ami érdekelhet:
LG 43UH603V, LG 43UF680V, illetve Samsung UE43KU6000. 43 col, 4k, led mindhárom, viszont az LG IPS a Samsung VA paneles. Mit ajánlotok, illetve ezen három közül melyik lehet a jobb?
(nem tudom mi különbség van va és ips között, de a mostani LG-m is elvileg IPS, és nekem megfelel)
Remélem tudtok segíteni[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz Piftuka #36593 üzenetére
Nem ismerem a multik biztosítását,de érdemes elolvasni hogy miről is van szó.A sony által biztosított elvileg önköltség nélküli ha leborul a tv és összetörik....az MM és tsainél kötöttekre lehet hogy nem terjed ki minden kárra vagy önköltséges bizonyos fokig.
[ Szerkesztve ]
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok.Nem sok hozzászólást találok 32"-os DVB/S,BVB/S2-es Televízókról.Laci.
Soha többé ...
-
ultradave
csendes tag
Szerintetek egy samsung ku6000 mennyire használható játékra 4kban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Elektromos autók - motorok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás