Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz TA68 #36519 üzenetére

    "Az UH950V-ben valódi 10bites panel van, az UH8507-ben viszont (8bit + FRC) 10bit. A kettő között olyan kicsi különbség van, hogy szemmel nem észrevehető. Ezért nem is említettem."

    Értem, és köszönöm az info-t! ;)

    Ha már szóba került... tegnap végre sikerrel teszteltem (ugyanazokkal a tartalmakkal) az LG 55UH8507-et, és az LG 55EG910V-t is. Ráadásul ezt a kettőt teljesen ideális szemszögből, ~80-100 cm távolságból tudtam alaposan szemügyre venni. Tanulságos volt.

    Az LG 55UH8507 képminőségben valóban nagyon hasonló az UH950V-hez, sőt - szerintem az ideális betekintési szög miatt - itt a fehér kifogástalanul fehér volt. Nyoma sem volt a "sárgás" árnyalatnak a színeken.
    Egyébként "tipikusan LG-s"... kissé túl élénk színvilág jellemzi mindkettőt.

    A fényár közepette a fekete szintje ennek is kiváló volt; a kérdés, hogy egy sötét szobában mit tudnak produkálni.

    A 3D tartalom viszont sajnos ezen is szellemképes volt! :( Így aztán felmerül a kérdés, hogy a 950V esetében valóban csak az okozta-e mindezt, hogy alulról tudtam csak nézni, vagy ugyanilyen rossz a 3D megjelenítése annak is!? :F (700.000 forintért azért ne legyen az!)

    A Warcraft film alatt egy fokozattal élesebb képet láttam, mint a 950V esetében, viszont a színvilága a "nagyon zöld" részeknél kevésbé tetszett.

    Ezt követte a TV adás tesztje, ami mondhatni ideális volt, mert éppen kézilabda mérkőzés ment az M4 HD-n. A képminőség kiábrándító volt. Olyan mértékben "zizis", pixelesedő, mosott képe volt, hogy inkább egy gyenge SD adásnak tűnt.

    A kérdés, hogy mennyiben volt ezért felelős a MinDig TV adása, az ottani körülmények!? Vajon itthon az egyébként remek UPC-s HD adással mit mutatna?

    Az viszont biztos, hogy a labda mozgás közben olyan "csóvát húzott", mint egy üstökös.

    A LG 55EG910V fekete szintje ugyanazon körülmények között nem sokkal tűnt jobbnak... megint arról van szó, hogy egy sötét szobában derülne ki, milyen valójában.

    A színvilág egyértelműen természetesebb volt; számos füves, fás, virágos mezős, tengeres, stb. demo részletet végignéztem vele. A korábban tesztelt SONY modellek színhűségéhez közelített. (De szerintem még mindig azok nyertek ilyen téren.)

    A 3D viszont ezen a TV-n volt egyedül kifogástalan. Gyakorlatilag teljesen egységes, szellemkép nélküli képet adott LG, SONY és egyéb demo-kkal is.

    A TV adás képe érezhetően jobb volt; mind a mozgás (nem volt "csóvája" a labdának), mind a kép élessége, kontrasztja, de az ~5 éves, itthoni LG 3450-esem még így is köröket ver rá. (Erős a gyanúm, hogy az ottani MinDig TV adás finoman szólva sem tökéletes.)

    Mivel ez volt az egyetlen ívelt készülék, külön leteszteltem, hogy mennyire zavaró mindez. Mondhatom, hogy sajnos nagyon.

    Hiába néztem a lehető legtökéletesebb távolságból, hiába volt a szemem a készülék mértani közepével egy vonalban, a TV alsó felét a "perifériás" látással mindig két széle irányába lefelé görbülőnek láttam.
    Volt egy remek teszt, "nagy totálban zoom-ol" egy nagy kockás abroszra... Bizony az egyébként egyenes vonalaknak íve volt. Állítom, hogy csak akkor nem lenne zavaró mindez, ha egy sok méteres képernyő előtt állnánk 1 méterrel, és a perifériás látómezőn kívül esne az ív legkisebb része is. Egy 55-ös TV-nél viszont látszik.

    Utolsó teszt volt a film, ahol a képminőség páratlan volt... amíg a "Guardians of Galaxy" elején, a tiszta, "csilli-villi" városban játszódó részen be nem kapcsolt az "Automatic Brightness Limiter".
    A mosómedve fején volt a kamera teljesen bezoom-olva (sötét képtartalom ugyebár)... majd hirtelen következett egy távoli kép, tiszta ragyogó ég, és szinte "hófehér", világos környezet, ami egy pillanat alatt váltott "sápadt, koszos fehérbe". Mintha egy pillanat alatt valaki egy sötét szűrőt emelt volna be a kamera lencséje elé.

    Ez nagyon kiábrándító volt. :(

    A fentiek miatt az biztos, hogy az OLED most kimarad a lehetőségek közül. Marad a SONY, LG tesztelt modelljeinek valamelyike, vagy a Panasonic DX750-es. Csak hát ugye azt sajnos nem tudtam tesztelni, mert nincsen az üzletben!

    És mivel az eddigi tesztek alapján az OLED volt az egyetlen, amelyik kifogástalan 3D-t nyújtott, el kell azon is gondolkodnom, hogy ne inkább egy frankó vásznat és 3D projektor-t vegyek ezért a pénzért!? :N

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák