-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
berobi78
tag
@(#32693) xLt`: ezek szerint igen, ha garis, vidd vissza mindenképp. (nem a válaszra nyomtam)
[ Szerkesztve ]
-
thornadoj
aktív tag
válasz runner 125 #32700 üzenetére
Régen engem is mosolygásra késztetett az a szett, én 2.0-ra váltottam, a szett anyámhoz került, és amikor átmegyek hozzá és hallom nála, már zavar a hangja. Hogyha le tudsz mondani a hatásvadász mély kiemelésről a részletességért cserébe, akkor próbálj ki egy szettet az ajánlottak közül.
-
Qt
csendes tag
Sziasztok,
egy Logitech Z5500-at tervezek lecserélni:-ritkán filmnézéshez, de inkább zenére használom
-azon belül a klasszikuson kívül nagyjából minden műfaj szóba jön
-nem túl nagy a szoba ahol használom
-mindenféleképpen 5.1-es szettet szeretnék
-100, max. 120ezret szánnék rá, nem baj ha használt a cucctermészetesen ezekből a legjobbat szeretném kihozni, nem vagyok otthon a témában, nem tudom ebben az árban érdemes-e keresgélni egyáltalán.
Köszi a segítséget! -
Az olcsó 5.1-et felejtsd el, főleg ha zenéről van szó. De amúgy is kukák. Filmeknél egy jó 2.0 (főleg stúdió monitor) sokkal jobb élményt ad, mint egy sokpontegy. Ha jó mélyet szeretnél, akkor 8" modellek ajánlottak inkább, ezeket is hallgasd meg, ha van belőle olcsóbb.
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
Oscar
tag
Sziasztok,
Bedöglöttek a Creative GigaWorks T40-es hangfalaim.
Régen vettem, már biztos nem garanciális. Érdemes ennek a javításával bíbelődni? Ha igen, hova érdemes vinnem?
Köszönöm a tanácsokat előre is“It's a great game - the pursuit of happiness.”
-
HUAFBANDITA
tag
válasz lezso6 #32706 üzenetére
"Filmeknél egy jó 2.0 (főleg stúdió monitor) sokkal jobb élményt ad, mint egy sokpontegy." -ezt mégis mire alapozod? Mert tapasztalatból mondhatom, hogy nem! Egy 70k-s műanyagon jobb az élmény, mint a 8"-os monitoron! De a srác nem filmre keres 100k-ért, ezért egyértelmű az aktív monitor.
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Beszereztem egy Creative Gigaworks T20-at - az első szériából, egy kicsit áradozok róla, ha nem baj.
Azt kell mondjam, fantasztikus, bátran merem ajánlani mindenkinek, aki helyhiány miatt nem tud nagyobb hangfalat elhelyezni.Még csak most üzemeltem be, de már biztos, hogy jó vétel volt! Egy Nokia Lumia 820-asról használom, amiben nem a világ legjobb hangkeltője dolgozik, de még így is nagyon szépen szól az említett 2.0! Azért vettem, mert azt mondták, kis hangerőn is élvezhető - ezt csak megerősíteni tudom.
A mélytől nem fog összedőlni a ház, de ha halkan akarja valaki hallgatni, akkor úgyse szerencsés a huppogás. Nem kell félni tőle, a méretét meghazudtoló mélyet produkál így is!Indítottam egy netrádiót, és elsőre csalódás volt, mert nem szólt tisztán, gondoltam küldöm is vissza, ez egy vacak - aztán rájöttem, hogy a cucc annyira finom, hogy a 128kbps-es stream kevés neki. Meghallgattam ugyanazt a számot YouTube-on, egészen más dimenzió!
És hogy negatívumot is mondjak, a kék led nagyon zavaró, tehettek volna bele kevésbé fényeset is, de majd leragasztom valamivel.
###
Tettem fel a PH-ra egy hirdetést, és érkezett rá 2 ajánlat is, az elsővel éltem, szóval ha valaki akar egy ilyet (jelenleg nem találtam használtban), akkor írjon, és megadom a második illető elérhetőségét.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
válasz HUAFBANDITA #32708 üzenetére
A veszprémi moziból indulok ki. Egy nagy, multiplex, pláza mozi. Évente 1-2 alkalommal megyek csak el, kihagyhatatlan filmek miatt (most SW7 3D), s hiába jön hátulról hang, mindig könnyes szemmel jövök ki, olyan siralmas minőségű, s nem épít fel igazi teret. Nagyon hajaz egy sokpontegy hangjára az ottani rendszer. Valamivel jobb, de nem sokkal.
-
dudika10
veterán
válasz HUAFBANDITA #32708 üzenetére
Hát én meg tapasztalatból mondom, hogy egy jól beállított 70k-s műanyagon sokkal rosszabb az élmény, mint egy jól beállított 5"-os monitoron.
A tér pont ugyan úgy megvan 2.0-val is (sőt), cserébe a beszédhang nem tejfölösdobozból jön és a "mély" nem ül rá mindenre. Kinek mi, én szeretem a normális hangminőséget film közben is.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
válasz dudika10 #32712 üzenetére
Ja, amúgy alapvetően szubjektív a dolog. Szerintem filmnél is kell minőség, sokkal jobb élményt ad. Sokszor írtam már itt is, hogy pl a fegyverropogtatós, üvegtörős, mindentszétrobbantós blockbuster akcióknál jön ki a legjobban a különbség. A sokpontegyek elmossák a hangokat, ami engem nagyon-nagyon zavar. Nem érzem hogy ütnek a hangok, olyan mintha pudingból lenne minden.
És akkor a filmbeli zenékről nem is volt szó, ezek alapvetően meghatározzák a hangulatot...
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
Sziasztok 40-50 ezer között lehet most kapni valami értelmes 2.1 -5.1 et ? (értelmeset úgy értem hogy megszólal van rajta basszus, meg némi magas közép.. nem kell hogy halljam diana krall előadás közben ha valaki el fingja magát...
köszönöm előre is a javaslatokat ...UI: volt már a legtöbb ajánlott 2.0 -ás és mind kevés volt hangerőre hiába szólt jól . Elvárnám azt hogy legyen bennük némi fülre ható kakaó mint pl egy 2004 es philips mini hifiben van... szóval halljam úgy hogy szét viszi a fülem,közbe jó ha 40 w dübörög...
mert most hifim van (asszonynak van az említett philipse) de nem férek így megfogok válni tőle.. (jó kis orion hs500-asok )
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
válasz lezso6 #32717 üzenetére
POnt hogy olyat szeretnék ami nagyobb hangerőn sem torzít akkorát... mert az említett ajánlott 2.0-ák kiválóan bírják de ha oda csavarna neki az ember hát kevesek .
Régen ezt az igényt simán lefedte egy logitech z2300-as ....
neki biztos nincsenek gondjai, csak nem értem bal sarokba a kis logit..
De ha manapság itt 2016 ban nincs ilyen fajta best buy, akkor maximum nyomorgok a hifimmel... mert nem hiszem el hogy nem lehet kapni 40-50 ért manapság valami jobbat..
[ Szerkesztve ]
-
wardemi
senior tag
válasz lezso6 #32715 üzenetére
Én is vettem nem rég egy solo 6C-t. Után néztem pár filmet és hát sokat dob élményben tényleg. Pláne pl egy thrillernél mikor nyomja rád a sejtelmes hangokat.. megnéztem a the gift filmet... semmi nem történik benne, kb semmi nagy para de a zene miatt néha úgy fostam. A régi cuccon valszeg közel se adta volna vissza úgy.. xD
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
dudika10
veterán
válasz trufa12 #32718 üzenetére
Remélem ilyen igényekre elvből nem ajánl senki semmit.
Személy szerint én egészen biztosan nem akarok hozzájárulni a hallásod tönkretételéhez semmilyen formában.
20-25nm-en egy Genius 1255B bőven elég hangerővel rendelkezik. Ha ennél nagyobb térbe van szükséged felszerelésre, akkor a pénztárcádat kell sokkal szélesebbre nyitni, de ha csak annál nagyobb hangzavart akarsz, akkor veled van a baj.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
trufa12
addikt
Mondjuk néztem pár videót, hát nokedli az egész felhozatal.. maradok a hifimnél .. más foci ez meg az ...
2 orion hs500 -am van, nem teszi tönkre a hallásomat .
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz dudika10 #32725 üzenetére
Kedves kolléga lehet halkan is hallgatni ( nem is szoktam üvöltetni ) de ha éppen olyan kedvem hogy nah most pár kedvenc számom nagyobb hangerőn meg akarom hallgatni, akkor legalább legyen tartalék a technikában .De akkor megbarátkozom azzal hogy nagy helyet vesz el a dolog és használom tovább egészséggel .
pl egy ilyet nem árt hangosabban hallgatni mert javítja a hallást .
[ Szerkesztve ]
-
Ha tényleg izmos hangzás akarsz, akkor spórolsz még és 150k körül olyan 8" 2.0-t kapsz, ami leviszi a fejed. Tudom, nekem van ilyen monitorom is (Behringer B3031), pont Z-2300-ról váltottam rá.
Vagy ott van a kevésbé igényes megoldás. PA rendszer, szobába.
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz lezso6 #32728 üzenetére
Azért mondom akkor nem adok ki pénzt , mert hidd el ami hangfalam van is elég kár lenne cserélni aztán ráfizetni egy csomót . ) én 40-50 körül gondoltam valamire de ha már ma nem gyártanak ilyesmit akkor hagyom a francba, pa majd lesz csak nem szobába . Azt nyáron bérlünk .
Amúgy szépek ezek a monitor hangfalak,
[ Szerkesztve ]
-
válasz trufa12 #32729 üzenetére
Ha hangerő kell, akkor arra bőven jó a HS500. Volt nekem HS-200-am meg Videoton DC3010-em is. Arra, hogy bömböltesd, s megmutasd az alfahím státuszt simán jó. Ezen felül tényleg csak egy pár 6-8" monitornak van értelme hangerőben. Kisebb mérete ellenére bazi nagyot szólnak, meghalsz.
-
dudika10
veterán
válasz #95590400 #32731 üzenetére
80dB (ez mondjuk a Bp, belvárosi zaj lehet kb) mellett napi 8 óra az egészséges határérték.
101dB mellett ugyan ez 3 perc, 104dB mellett pedig 1.5 perc.A fülhallgató sem káros önmagában (és az iem nem károsabb, mint a régebbi earbud, hiszen van egy jelentős szigetelés iem esetén, így ugyan ahhoz az SNR-hez sokkal kisebb hangerő szükséges), de ha 100+ dB hangerőn üvölt a füledbe napi 4 órán keresztül, akkor csak idő kérdése a hallás jelentős romlása...
Ahol az egészséges határértéket meghaladja a munkahelyi zaj, ott kötelező is kell legyen a zajvédő/füldugó.(#32732) Shingen:
Idézek az összefoglalóból (lényeget most itt aláhúztam, az összefoglalóban nincs aláhúzva, szerk.: de most kiemeltem félkövérrel, hátha segít):
"A topikban leggyakrabban előforduló rendszerek mostanában, melyek lényegében csak kinézetükben különböznek."Nem most szerkesztettem bele.
Ez nem elég egyértelmű? Mit írjak helyette?[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
szjoci
őstag
Szerintetek egy Xonar DX + Genius 1250B páros megérdemelne egy minőségi(bb) rca-jack kábelt, vagy jó ennek még a gyári madzagja is? Bár gondolom az alja kategóriánál nem igazán számít még a kábel minősége, de hátha rácáfoltok
-
dudika10
veterán
Hát most így hirtelen egy wikipedia linkkel tudlak megdobni, nézd meg a hivatkozásokat, valószínűleg valamelyikben találsz erről bővebb leírást is, de a google a barátod (angol, elnézést érte):
[link]
A regulations pont alatt van erről szó.Itt 85-90dB-t ír heti 40 órára (ami egy picit megengedőbb, mint amire én emlékszem), de ahány forrás, annyi értéket fogsz találni, ez nem egzakt kérdéskör (nincs két egyforma fül, függ a zaj spektrumától, egyáltalán hol húzzuk meg a határt a halláskárosodásra...). De a +3dB -> fele idő összefüggés attól még igaz lesz.
A 80dB @ 8 óra könnyen megjegyezhető érték, a többit meg kiszámolhatod. Ha mondjuk 86dB-lel számoltam volna, a 101dB-nél akkor is 12 perc lenne az egészséges, egy zenei albumra nem elég.És azzal még nem is számoltam, hogy ezek összeadódnak. Nem 80dB @ 8 óra ÉS 101dB @ 3 perc, hanem VAGY.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
B1T3
addikt
válasz dudika10 #32736 üzenetére
Köszönöm. Én sosem voltam hangerőmániás, és mindig meg tudok lepődni, amikor olykor-olykor egy ismerősöm mutatni szeretne valamit fülesen, ám az a hangerő, ami neki természetes (és „hát én még ettől is hangosabban szoktam hallgatni”), az számomra nemhogy 12 percig, de 2 másodpercig is fülsértő. Huszonévesekről van szó. „Süket” világ felé tartunk.
[ Szerkesztve ]
-
Franklin
addikt
Sziasztok,
A következő probléma jött elő az 1 éves Genius 1250B hangfalammal: bekapcsolás után csak a bal oldali szól, fix hangerővel, akkor is, ha nullára tekerem a hangerőt, szól tovább. Ha picit még ráerőltetek a hangerőszabályzón lefelé, akkor elhallgat, de ahogy elengedem, újra szólni kezd. Ha hangosítom, akkor kb. félúton jön meg a jobb oldali hangja.
Kb. 10-20 percig csinálja ezt, aztán bemelegszik vagy nem tudom, de egyszer csak megjavul és tökéletesen működik, egészen másnapig.
Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja ezt? Elfáradt a hangerőszabályzó 1 év alatt? Esetleg a hidegnek köze lehet hozzá? Napközben nem vagyok itthon, nem megy a fűtés a szobában és olyankor elég hideg lesz, kb. 12-15 fok.
Előre is köszi a segítséget!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Franklin #32738 üzenetére
Próbáld ki, h csak azután kapcsolod be, h pár óra alatt már fölmelegedett a szoba: ha úgy kezdettől fogva jó, akkor valóban a hideget nem szereti (míg egyébként ha elektronikai elem bemelegedésére kell várni, olyankor is rossz lesz kezdetben)
Egyébkén a fűtésszámlának sem tesz jót, ha rendszeresen ennyire kihülnek a falak - kivéve persze, ha teljesen könnyűszerkezetes épület, hőtároló képesség nélkül
-
válasz dudika10 #32736 üzenetére
Fúú, ha már itt tartunk, eszembe jutott egy kis sztori, pár éve történt velem:
Anno voltam valami kis termes rock koncerten. Bementem, odaálltam a színpad elé (nem közel), de csak baromi hangos torz zajt hallottam. Kellett egy 10-15 perc mire a fülem akklimatizálódott a hangerőhöz, s elkezdtem hallani a zenét. Kb 5-6 órát lehettünk ott, de ennek kb csak felét töltöttük a színpad előtt.
Másnap csengő bal füllel ébredtem, s kevésbé is hallottam rá, de a jobb se volt az igazi. A csengés kb 3-4 napig (!) tartott. Nagyon "kellemes" volt így pl aludni. De végül visszajött a hallásom, csak hát relatíve elég sok idő kellett neki. Azóta soha többet ilyet. Szerintem lehetett vagy 120-125dB ahol voltam, ha nem több.
[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
válasz szjoci #32735 üzenetére
Tapasztalataim szerint igen, megérheti egy jobb rca-jack kábel, természetesen normális kereteken belül. A Z-2300-hoz használtam egy, a gyárihoz képest jobbfajta kábelt, érezhető volt a változás, természtesen pozitív irányba. Ugyanakkor, mint mindennek, ennek is időt kell hagyni.
Egyébként eladósorba került egy rca-jack kábelem, ha netán érdekelne, akkor írj nyugodtan.
-
bookninja
tag
sziasztok,
t&v kurbisem a kovetkezot produkalja: a passziv hangszoro melynyomoja zorgo-csorgo hangot ad ki magabol. annyira nem feltuno, foleg magasabb hangeron melycentrikus (techno, house) zeneknel produkalja. vajon mi lehet a gond? ipon szerviztol felek, nem sok jot olvastam idaig, elofordulhat, hogy a szervizes nem is tudja reprodukalni a hibajelenseget.
-
trufa12
addikt
válasz bookninja #32743 üzenetére
Nem lehet hogy a legkivezeto nyomatja vagy a kabel aljzat rezgett.. Enyemnek az volt a baja..
A hangerore meg annyit hogy neha hallgatok meg egy ket zuzosabb szamot. Egyebkent meg hallgatni sincs idom melo plusz iskola mellett.... Igy szerintem ha suket lennek valaha is nem a hangerotol valok azza..
-
Petroimro
csendes tag
Sziasztok,
A T&V Kürbis és a Microlab Solo6C közül melyiket ajánljátok inkább (és miért) zenehallgatás + filmnézésre?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
erik365
senior tag
Ma vettem egy 1250B-t, tényleg nagyon tuti kis cucc.
Jó, hogy van ez a topik .1.4 T-jet M32
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok