-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lefty
addikt
válasz csabyka666 #32598 üzenetére
Köszi de ez nekem már nagy, plusz kifutott. Ahogy olvasom a topikot, ilyen árban szinte mindig a Genius SP-HF1250B-t ajánlották, így ezen vacillálok meg a Genius SW-HF2.1 1700-en, tetszik a külön mélynyomó.
-
Adames
tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni, hogy az alábbi monitor hangfalak közül melyik a legjobb szerintetek?
Ti melyiket választanátok ha mondjuk lenne rá 200eFt-otok?1. Mackie MR6
2. Mackie MR8
3. Adam Audio F7
4. Focal Alpha 65Vagy milyet?
Talán Monkey banana gibbon 8-at? -
csabyka666
veterán
-
csabyka666
veterán
Ízlés dolga, ebben a kategóriában ennyiért nem kapsz jó 2.1-et. Igénytelenül szólnak, aki mást mond, az hazudik, vagy nem hallott még ugyanennyiért 2.0-t szólni!
De fontos az is, hogy egy jó hangkeltő nélkül nem sokat ér az egész.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
k-adi
nagyúr
Hello.
Vettem egy Genius SP-HF1250B
Nagyon tuti! a basszus nagyon jó.
egyetlen gondom: 20percenként pittyeg egyet a hangszóró.. miért ?
-
őstag
Sziasztok!
Logitech Z623-ról mi a véleményetek? Jelenleg egy ilyet nyúzok
A minap nézelődtem MM-ban és megláttam ezt a Logitechet. Először csak az ára vonzott (boltban 64 ezer), gondoltam kipróbálom mit tud egy ilyen. Meg voltam döbbenve, mennyire tiszta és erőteljes hangzása volt, köszönőviszonyban nem volt a mellette lévő Z333-assal például, vagy akár az én itthoni hangfalammal sem.
Olvastam, hogy nem igen ajánlatok 2.1 rendszereket, de erről mi a vélemény? Neten egyébként 40 körül már megkapni, annyiért megérné? -
varmi2
nagyúr
-
QbHead
aktív tag
Legközelebb ha jársz mm-ban nézz körül a harman-kardon standnál na most abból vegyél le egy kis mélyet (értem úgy hogy képzeld el) meg azt a jó "színpad" hatást (tehát hogy nem hallod hogy honnan jön a hang) és tulajdonképpen megkapod hogy mit tud egy kürbis vagy solo 6c. Addig a logiteched csak ontja magából a "aggya a méjjet" (keress rá fórumban vicces lesz ) meg csipog mellette valami kis vacak és kapsz egy hangszórót amiben katyvasz van és szinte semmi magas és közép ja és mély sem. Csak jól megtuningolt 120hz.
Ez az őszinte véleményem jöhet a kövezés basszusőrült barátaim
[ Szerkesztve ]
"A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésű ketchup."
-
-
Lefty
addikt
válasz csabyka666 #32605 üzenetére
Én végül a Genius SW-HF2.1 1700-et vettem meg, elolvastam itt a topikban sok hozzászólást, hogy a 1255B jobb meg minden, de végül akkor is ez lett. Egyrészt sokkal jobban passzol a nappaliba és a tv-állványhoz, padlóhoz, a másik meg, hogy szeretem a mélyet, és mivel ez többet ad, engem megnyert végül. Nincs egy jazz zenész hallásom, úgyhogy hiába rossz a 2.1 ilyen áron, stb. Szerintem totál jól szól, teljesen elégedett vagyok vele, nem torzít nagy hangerőn sem, királyul adja a mélyet, ugyanakkor én hallom a többi hangot is, szóval nem süllyed el a mélyben minden. Ennyiért amit nyújt szerintem fullra jó.
-
őstag
válasz QbHead #32612 üzenetére
Pontosan ezt éreztem, amit leírtál, csak én nem tudtam ilyen jól megfogalmazni. Ez a nem tudod honnan jön a hang érzés. Ne haragudj, ha esetleg megsértelek, de nagyon az az érzésem, hogy ez most csak a sablon szöveg volt és nem hallottad még ezt a típust élőben. Viszont minden esetre, ha legközelebb ott járok, mindenképp elmegyek ahhoz a standhoz, megnézni a komolyabb hangcuccokat. (Bár fejhallgatót is kipróbáltam 56 ezer forintosat, sztereót (nem a vacak 5.1-esek közül), és egy hatalmas csalódás volt. A 4 ezer forintos panasonic fülhallgatóm odaveri. És nem, nem basszusban!)
lezso6: Mondjuk az az igazság, a piaci ára is 40 (más boltok ennyiért kínálják, MM is többek között online... ). Következő alkalommal mindenképp meghallgatok mindenféle hangszórót.
Ha van alkalmatok, próbáljatok ki egy ilyen hangszórót is, hátha többet kínál a vártnál, mert én pont azt éreztem a hallgatásnál, amit a kolléga leírt. (De aztán lehet ezt az én laikusságomnak kell betudni. )[ Szerkesztve ]
-
Ismerem a Z-623-at, régen több évig az igen hasonló Z-2300-at huppogtattam.
Stúdió monitort nem fogsz tudni hallgatni a "hülyék boltjában", de lehet az itt ajánlott modelleket sem. Sajnos nem sok értelmes választás van. 2.1-et semmiképp se vegyél kivéve, ha az s vél, johx aggya a méjjet™. Erre szóösszetételre tényleg érdemes rákeresni, én is párszor leírtam már a sokpontegyek problémáit, felesleges lenne még egyszer.
Az ár nem igazán mérvadó. Főleg fülesnél, azokból divatszemét van (elsősorban beats, skullcandy jellegűekre gondolok), nézz csak be a fülestopikba, hogy mik ajánlottak, azokat hallgasd meg.
[ Szerkesztve ]
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
őstag
válasz lezso6 #32616 üzenetére
Körül fogok akkor nézni, immáron tudatosabban.
Amúgy Skullcandy meg ilyesmiket messziről kerülöm. Egy Denom-ot, illetve egy JKB-t próbáltam ki. (két legdrágábbat amit találtam )
Sajnos nem értek a fej/fülhallgatókhoz, illetve a hangszórókhoz sem, így igazából csak ár alapján tudtam tájékozódni az igényeimnek megfelelően. De ahogy olvasom, semmit nem is jelentenek szinte az adatok.
Köszi a kis útbaigazítást! -
Rasiel
senior tag
Konkrétan 7 évig használtam egy Logitech Z-2300-at, ami az általad említett Z-623 elődje. Úgy vélem, olyan orbitális különbség nem lehet a kettő között, így talán valamelyest már tapasztaltam, mire képes egy ilyen rendszer. Mozizásra mindent összevetve elment, viszont zenehallgatásra az alap "szett" számomra teljesen alkalmatlan, vállalhatatlan volt: tompra, élettelen, összességében fakó hangzás jellemezte, kevés részlettel, szegényes közép-, illetve mélytartománnyal, feleslegesen túlsúlyos méllyel. Idővel a hangzásán tudtam javítani. Kapott egy Xonar hangkártyát, új potmétert, minőségibb kábelezést, valamint nem utolsó sorban elég komolyan bele kellett nyúlnom EQ-val, hogy számomra megfelelő hangzást kapjak. Így már azt mondom, hogy a jelenlegi rendszeremmel összehasonlítva korrekt volt a hangzása. Ugyanakkor jól írta fentebb lezso, a stúdió monitorok már egy teljesen más dimenzió. A legjobb az egészben, hogy megvettem, beszereltem, bejárattam és szól. Szól, ahogy én szeretném: nem puffogva, nem dübörögve, hanem részletesen. És nem kellett a hangszínszabályzóval hetekig, hónapokig bajlódnom, eszembe sem jutott, hogy hozzányúljak.
-
QbHead
aktív tag
Személyesen hallottam a győri MM-ben néztek is hogy mennyire felviszem a hangot amúgy van viszonyításom mert már 3 hónapja itt van nálam a t&v kürbis
Szerk: igen hallottam azt a logitechet is még amikor új hangfal után keresgéltem szóbaesett az is de végül nem bántam meg hogy a kürbis lett.
És tényleg hallottam a színpad hatást 250k ért már el is várnám[ Szerkesztve ]
"A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésű ketchup."
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Véglegesedett a 2 hangfal amit venni akarok. Magamnak Kürbis lesz, tesóm meg 1250B-t, vagy 1255B-t nézett ki magának.
Előbbivel nincs is gond, másodiknál viszont nem értek valamit. Pár oldal feketét árul 1250B-ből, ami szerintem elírás, mert elvileg az 1250A. Kérdésem, hogy Genius SP-HF 1250B és Genius SP-HF 1250A hangzásilag ugyan az?
-
k-adi
nagyúr
(Genius SP-HF 1250B)
Az a baj, hogy random időközönként csinálja, ezért nehézkes lenne a megoldása.... de kb. úgy kell elképzelni, hogy ha hallgatok zenét vagy nem, tök mindegy, egyszer csak csinál egy olyan 1 másodperces hangot, mintha "elpattanna valami".. olyan mintha egy milisecre nem kapna áramot (????) és prüttyeg egyet félóránként, óránként 1x
[ Szerkesztve ]
-
Devsey
tag
Sziasztok!
Olyan összehasonlítás érdekelne h Solo 6C felára megéri-e az 1255B-hez képest?
az 3szoros ár, mennyivel szól jobban annak akinek nincs szuperhallása...Üdv,
Devsey -
Dákesz
tag
Sziasztok, PC hez( játék,film,zene) keresek stereo aktív hangfalt, 40e ft ig.
Esetleg Thonet and Vander Hoch rol velemeny?BUEK mindenkinek!
-
iRONM4N87
csendes tag
Sziasztok van egy bosszantó problémám van egy Genius SW-2.1 355 fekete hangfalam és mikor leállítom a számítógépet akkor nagyon hangosan serceg egy nagyot. Windows 7 rendszerem van és asrock 990fx extreme3 alaplapom. Sajnos mindegyik portba próbáltam, de az eredmény ugyan az. A hangfal 2 éves. Másik számítógéphez kapcsolva nem csinálja ezt. Van ötletetek mi lehet a gond?
-
Shingen
addikt
BÚÉK!
風林火山
-
wardemi
senior tag
válasz Devsey #32627 üzenetére
Ha megteheted akkor a solot vedd meg. Max vársz még vele kicsit spórolsz plusz egy hónapot, úgy se 1 évre veszel egy ilyen hangfalat (vagyis én jóval több időre vettem, egy jó ideig nem lesz váltás ha nem hal be persze
BUÉK
[ Szerkesztve ]
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
Nem annak van szuperhallása, aki 20k-n felüli rendszereket meg tudja különböztetni. Csak az emberek többsége a rossz minőséghez van szokva. A jó hallás könnyen tanulható, ami folyamat időt vesz igénybe, egy nagyobb váltáshoz is kb egy hónap kell, mire tényleg hallod az új rendszer tudását. Ha viszont ez megvan, akkor már másképp (részletesebben) fogod hallani a zenét, ami a zenei ízlésed is simán befolyásolni fogja.
-
Devsey
tag
köszi a választ mindenkinek, hajlok a 6C felé ha meg tudom oldani helyügyileg
és azonos átlagosan közepes hangerőn (ami ilyen hangfalon gondolom 1/5öd része a max hangerőnek) kb mennyi a fogyasztáskülönbség?
mer azt látom h 40W és 100W, de az ugyebár maxon
igaz még a max 60W különbséggel számolva és 1000Ft alatt van a havi költségkülönbség, de nyugodtabb lennék ha azt mondjátok h nem nagyon van különbség normál hangerőn -
RAGARDA
újonc
BÚÉK mindenkinek!
Lenne egy kis problémám. Vettem egy Genius SW-HF 2.1 1700-at. PC-n brutálisan szépen szól. Kipróbáltam a TV-re rárakni a fejhallgató kimenetre, katasztrófa rossz! Lehet, hogy ennyire gyenge a kimenet és inkább az RCa-kal próbáljam?
Van valakinek ötlete, hogy TV-hez milyen aktív hangfalat nézzek, ami mutatós és szól is rendesen? -
m4csk4fogo
tag
Sziasztok,
elővettem egy régebbi Genius 2.1 hangfalszettet, de sajnos a bekapcsolás után azonnal viszonylag hangosan elkezd zúgni/búgni. Jelforráshoz csatlakoztatva (telefon) marad a zúgás, hangerő növelése esetén a zene is hallható a háttérben
Mi lehet a baja? Érdemes javíttatni szerintetek?Köszi,
-
varmi2
nagyúr
válasz RAGARDA #32636 üzenetére
Ezt csak azért mondod, mert nem halottál még egy normális 2.0-t szólni.
A kérdésedre meg az a válasz, hogy valószínü, ennyire tré a tv füles kimenete. Rca-val jobb leszaz eredmény, de bukod a tv távval való hangerőszabályzást.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
válasz RAGARDA #32639 üzenetére
Mivel ez a hangfal 28k körüli árral rendelkezik. Ezeket ajánlom: genius 1250b :12k , t&v kürbis: 32k, solo6c: 38k
Ha jót akarsz magadnak, akkor ebben az ársávban e három ajénlat közül válassz. Kb amennyivel többe kerülnek egymáshoz képest, annyival többet is nyújtanak hangzásban.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
válasz Devsey #32635 üzenetére
Az, hogy hány wattot írnak rá a cuccra, nem jelent semmit. A tápegységétől függ a valós teljesítmény (csak kevesebb lehet, nem termel áramot ), s ez általában a ráírt számnak töredék része szokott lenni. De a tápegység max teljesítménye sem jelent semmit, hisz nem maxon hallgatod, amikor már clipping van, hanem annál alacsonyabb hangerőn, amihez kevesebb energia szükséges.
Mivel logaritmikus a hangerő és a wattok viszonya, így a viszonylag hangos (60-70dB(SPL) hangnyoműs) zene megszólaltatásához se kell a watt töredékénél (!) több, még ha gagyi hatásfokú (< 80 dB / W @ 1m) hangszórók vannak a rendszerben. Az alap, hogy D kategóriás erősítő van minden olcsó cuccban, melynek hatékonysága 90% fölötti. Szóval a hangkeltők fogyasztása villanyszámla szempontjából mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
wardemi
senior tag
válasz RAGARDA #32642 üzenetére
Én mind a kettőt hallottam, a kübit kis ideig. Szerintem szépen szólnak (az előző semmihez képest 1000x jobb). A solo 6C mélyei szebbek szerintem, erőteljesebbek is. Ez a különbség a kübihez képest kb. Illetve a solohoz van távirányító ami neked jól jöhet a tv mellé nekem jól jött hogy ágyból is tudom szabályozni a hangerőt meg bass-t meg minden mást
De ha teheted próbáld ki valahol
[ Szerkesztve ]
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
HThomas
senior tag
A hét elején vettem egy Hoch BT-t (a távirányító miatt a Kürbis nem játszott). Három nap után egyszer csak elkezdett magától standby-ba kapcsolni, aztán ma este meg teljesen feladta a harcot: látszólag minden ok, ledek világítanak, de hang nem jön belőle. Volt már ilyen tapasztalatotok?
-
csabyka666
veterán
Ízlés dolga. Amíg nem tudtam, hogy van 2.0 elérhető áron, addig nekem is a mélynyomós huppogós "hangrendszer" volt a leglegleg, de most már zavarna, ha itt puffogna mellettem a mélynyomó.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Dákesz
tag
SAL 20 active rol velemeny,tapasztalat ?
-
Francia91
veterán
válasz Dákesz #32649 üzenetére
A keresőben rákeresve én találtam róla véleményeket, pár perc böngészés csak
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok