-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beta
aktív tag
válasz Henker2 #32200 üzenetére
Csak rosszat tudok mondani rola. Haveromnak volt, total szintelen a hangja, csak parasztvakitasnak jo a 3 utas kialakitas. Raadasul tobbszor volt szervizben elektronika miatt, majd gari lejarta utan vegleg meghalt, jelenleg szobadisz, a srac az en elfekvoben levo sp-hf1250a-mat hasznalja most a legnagyobb megelegedessel.
Mondjuk az a "V1" volt, szoval lehet az ujat mar nem ipari hulladekbol gyartjak, mindenesetre nagy ivben keruld el sztem.
-
Zwitter
tag
Üdv! Mi a véleményetek a CREATIVE E-MU XM7 + Sound Blaster X7 kombóról? Az ára rohadt nagy, lassan eléri egy studio monitorét, szóval csak nem lehet rossz cucc, de azért gondoltam rákérdezek.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt_T
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a Genius SP-HF360B vagy a Logitech Z200 2.0 hangfallal járok jobban?
-
Land
veterán
Jelenleg egy Ozaki WoW 2.2-es hangfalat használok, melyet nagyon szeretek. Egy bajom vele: Nagyon erős a kis kék LED-jének világítása. Már egy ideje sebtapaszt van rajta, de igen tróger megoldás. Van ötletetek ízlésesebb megoldásra? Köszi!
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Louro
őstag
TV Kürbis BT egy átlagos szemszögből.
TV hangszórója után olyan mozi-feeling van itthon, hogy reggel óta ki se kapcsoltuk. Élmény.
A dobozban volt egy hangfalpár alaposan becsomagolva. Három vezeték. 1 ami a két hangszórót összeköti, 1 jack dugóhoz és a tápkábel. Igazából több nem is kell. A használati útmutatót nem néztem, mert a színkódok segítségével gyorsan összerakható.
Amiért viszont megéri a BT-t venni az a BT. Még jó, hogy nem sajnáltam rá. Így, hogy telefonról könnyen le tudom játszani a zenét, tudok spotify-t hallgatni sokkal könnyebbé teszi az életet. Nem kell a jack-kel szenvedni.
Hangerő elég erős, bár maxon szerintem sose fogom hallgatni. Az elől levő szűrő pedig könnyen levehető.
Negatívum, mert hát kolbászból nincs kerítés. A BT hátránya, hogy a hangfalra kb. bárki csatlakozhat, mert nem jelszóval védett. Bár még nem próbáltam két eszközzel párhuzamosan, de félek lejátszaná, mert TV (jack) és Spotify telefonról (BT) tud menni.
Köszönöm szépen az információkat, aminek segítségével emellett döntöttem. Genius 1250B-t nem hallottam, de a Kürbis BT hosszú távon szerintem megérheti. TV-hez isteni, zenéhez tökéletes.
Mess with the best / Die like the rest
-
Merciless
csendes tag
Hello!
A szamitogepemhez szeretnek uj hangfalpart venni, a topik hatasara leginkabb a Microlab Solo 6C-vel szemezek egyelore (a Kürbis nem tetszik kulsore).
Kerdesem az lenne, hogy egy alaplapi Realtek hangkartya melle (most induljunk ki abbol hogy hangkartyat egyelore nem veszek) van-e ertelme ennel feljebb menni es a studiohangfalak kozul valogatni.
A masik dolog ami picit aggaszt, hogy a 6c mellett a topik utmutatojaban emlitesre kerul hogy sok problemas peldanya volt, ez mit takar, mire szamithatok ha emellett dontok?Koszi a valaszokat!
-
zsizsef
senior tag
Solo 6C-t kergetőknek ajánlom az apróhirdetéseket.
-
ViZion
félisten
válasz zsizsef #32210 üzenetére
Sajnos az is a már szokásossá vált HA hirdetés: kicsivel az új bolti ár alatt hirdet, nem postáz, nincs futár, etc... egy megér és haladni kell tovább...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Devsey
tag
Erre még mindig jöhetne vmi jó ötlet
-
Louro
őstag
válasz thornadoj #32214 üzenetére
Végül kipróbáltuk két telefonnal. Egyszerre egy eszközzel tud csak "párosodni".
Faltól kb 15 centire van. Igaz nem kísérleteztem, hogy falra rátolva milyen lenne. Ez még belefér kategória és a macskák se érik el könnyen, ha nem figyelünk oda.
Mess with the best / Die like the rest
-
titán
válasz Devsey #32157 üzenetére
Vagy a kábel veszi fel a zajt, vagy az elektronika. Ha a kábel, akkor próbáld másfelé vezetni, vagy esetleg jobb minőségű, árnyékoltat beforrasztani. Ha az elektronika, akkor az erősítős példányt burkold be belül alufóliával (de nagyon nagy odafigyeléssel, nehogy valami vezető hozzáérjen).
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz Devsey #32220 üzenetére
ugyanilyen lesz mind
Rendelhetsz mást, de ha ennyi a keret, akkor bármi más sokkal szarabb lesz.
Én megcsinálnám a fóliás szigetelést, az nem kerül semmibe. És igyekeznék a routert valahogy úgy elhelyezni, hogy ne zavarjon be a hangszórónak.[ Szerkesztve ]
-
Devsey
tag
válasz schawo #32221 üzenetére
jó, de fogalmam sincs hogy azt hogyan kell, lehet csak nagyobb kárt teszek benne
tudsz linkelni vmi videót youtube-ról mit is kéne csinálni, mert még csak elképzelésem sincs mit találok a doboz belsejében
amúgy mind2 hangfal recseg felváltva, hol az 1ik hol a másik... érdekesha a kábelt az adapterhez közelebb vagy távolabb viszem, nincs változás, szóval feltehetően nem a kábel
Ui.: Tévedtem, ha a kábelt végigsúrolom az adapter antennáján sokkal jobban recseg
[ Szerkesztve ]
-
sirdenis
tag
Találtam egy Alesis M1 Active 520-at, 35 pénzért. Annyit megér? Leginkább elektronikus zenéhez használnám, de azt olvastam róla , hogy ez a típus kifejezetten arra ajánlott. Ezen az árvonalon, mi lenne számomra a megfelelő vétel?
[ Szerkesztve ]
-
-
Gyurka6
őstag
válasz Devsey #32157 üzenetére
Szevasz!
Az általad említett recsegés, valószínű a hangfal konstrukciós hibája, a félvezetők/ic-k és az áramkörök nem megfelelő kialakítása, elhelyezése, valamint árnyékolás hiányosságai miatt lehet. Az aktív elemek csatlakozó vezetékei (nyák) antennaként felfogják a rádió hullámokat, ezek "feldolgozásának" eredményei a hallható recsegések. (Pl.Egy egyszerű rádió mobil tel. mellett előbb "jelzi" mint a készülék, hogy kapás lesz..)
Gyurka
-
Land
veterán
válasz Gyurka6 #32229 üzenetére
Nem lett szép. Kék ragasztószalag, alatta fehér papír, melyet fekete alkoholos filccel megszíneztünk. Ezt raktuk rá. Picit látni, hogy világít, de nem zavaró+ legalább látni ha be van kapcsolva. Magán a kék LED-en nem maradt meg az alkoholos filc.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Gyurka6
őstag
válasz Devsey #32230 üzenetére
Hali!
Sok jóval nem biztathatlak, az elektronikát valamilyen (pl. ónozott lemez) dobozkába tenni (tv-knél látni, hogy az ic köré ónozott lemez"sapka" forrasztva), táp vezetékre hidegítő kondi kb. ami ésszerű lehet.
32231Land
Köszi, gondoltam valami elektronikus megoldást találtál...
[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
Nagylajos_1
tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani 5.1 es hangrendszert, ami vezeték nélküli? Régebben volt nekem Logitech z-5500 , és z906 is , de ugye ezek mind vezetékesek... Hasonló teljesítményben gondolkozom és hangminőségben, csak kábelek nélkül . Még az nem lenne gond ha az erősítőig kábelek mennek , de több ne legyen.
Előre is köszönöm .
https://www.youtube.com/watch?v=pbL6P_z9YyY
-
varmi2
nagyúr
válasz Nagylajos_1 #32233 üzenetére
Úgye tudod, hogy az áram az vezetéken megy? Vagy, ha nem, akkor valami aksi van benne, ami a legrosszabbkor merül le...
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Nagylajos_1
tag
Pl régebben volt a Logitech z-5450 ... hasonlóra...
https://www.youtube.com/watch?v=pbL6P_z9YyY
-
dudika10
veterán
válasz Nagylajos_1 #32236 üzenetére
Nem egészen értem. A z5450 esetén is minden egyes dobozhoz tartozott kábel is, csak éppen nem az erősítőbe kellett bedugni. Most hol akarod megspórolni a kábelt? A forrás és az erősítő közt vagy az erősítő és a hangszórók közt? A hangszórókhoz mindenképp kell kábel (hiszen ha a jelet a levegőben is kapják, valahonnan áramra szükségük lesz attól függetlenül).
Egyébként az olyan megoldás vagy drága (és még mindig nem jó), vagy olcsó és nagyon rossz.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Nagylajos_1
tag
válasz dudika10 #32237 üzenetére
Akkor lehet rosszul emlékeztem a z5450 el kapcsolatban,
Az erősítőbe mehet az áram, kábelek stb, az ott lesz konnektor és bútor közelben, el tudom rejteni...Még az erősítőből is jöhet kábel, a központi kezelőegységéhez... pl z5500, az sem gond...
Annyi lenne a lényeg, hogy az erősítő és a hangszórók között ne legyen vezeték... magasfényű fehér a járólap és a falon is csúnya lenne a kábelcsatorna....https://www.youtube.com/watch?v=pbL6P_z9YyY
-
varmi2
nagyúr
válasz Nagylajos_1 #32238 üzenetére
Szerinted a hangfalakba hogy megy áram? Jel mehet vezeték nélkül, de áramnak vezték kell mindenképpen.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
válasz Nagylajos_1 #32236 üzenetére
De miért szeretnél vezeték nélkülit? Nem fér hova a kábel? Olyan elég ritkán van. Valahova odaragasztod a kábelt, aztán ott felejted, sosem fog zavarni. Szerintem ez egy generált igény.
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
titán
válasz Nagylajos_1 #32238 üzenetére
Akkor neked találták ki a hangprojektort. Nem a legjobb, de ez amúgy is egy utolsó megoldás.
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
PC-hez szeretnék hangfalat. Évekig 2.1-es hangfalakat nyúztam. Utána kb. 1 évig tv-t használtam monitorként és annak a hangfalát. Most megint sima monitorom van és a 2.1-es hangfal amit előszedtem megsinylette a tárolást
Elolvastam az összefoglalót. Ez alapján a 2.1-ről boldogan lemondok. Zenére, játékra lesz, de semmi komoly. Úgy se lehet üvöltetni a dolgot.
Nézegettem az ajánlott hangfalakat és pár hsz-t is átfutottam. Az ajánlottak egy része már nem kapható, vagy mostanság eléggé felment az ára. Másik része meg ha jól láttam rosszul árnyékolt, így inkább kérdezek, hogy mit ajánlanátok?
Több árkategóriában is jöhetnek tippek.
Illetve még egy kérdés. Alaplapomon van optikai hang (gondolom) kimenet. Érdemes esetleg olyan hangfalat venni, amit azon keresztül lehet csatlakoztatni, vagy semmi pluszt nem ad ezen a szinten jack-hez képest?
-
A komoly nem azt jelenti, hogy üvöltetni kell. Valami árkategóriát írj, mert különben stúdió monitor.
Az optikai bemenet nem hoz semmi jót. Amúgy is általában csak gagyi cuccokon van olyan, ott is a vérpisti-faktor miatt. Optika pl házimozihoz való, pontosabban oda is inkább a coax ajánlott ha jól tudom. Szóval inkább hagyd, normális hangkártya kell.
[ Szerkesztve ]
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
Mate
nagyúr
válasz lezso6 #32245 üzenetére
Rosszul fogalmaztam akkor. Tehát komolyabb zenehallgatást nem ezzel fogom véghez vinni
Elsődleges árkategória, mélyen a zsebbe nyúlva 15-25K Ha ennél többért, valami extra funkció, vagy hihetetlen minőségi ugrás van akkor tudom nyújtani a keretet
optika akkor kilőve Hangkártya az jó, csomó díszes plecsni volt az alaplap dobozán
[ Szerkesztve ]
-
peq
aktív tag
Még mielőtt pálcát törnétek fejem fölött.. Hangkártya topikban nem kaptam választ kérdésemre.
Kedves kifinomult hallású fórumtársak! Melyik a jobb kártya.. Asus xonar dsx vagy Creative Sound Blaster X-Fi Fatality
A linkekre kattintva részletes specifikációkat olvashattok a két jelöltről. Válaszotokat előre is köszönöm
-
Mankó
veterán
Genius 1250B vagy 1255B ? Különösebb eltérést nem találtam a 2 szett között. Melyiket ajánljátok jobban?
-
gyulaitomika
tag
Sziasztok!
Van rá lehetőségem, hogy a Genius SW 5.1 Home Theater-t a TV-mre kössem?Ilyen a tévém: LG43LF632V
Intel Core i7 14700KF @ 3.4Ghz | Asrock Z790M PG Lightning/D4 | GeForce RTX™ 3080 VENTUS 3X 10G OC LHR | Kingston HyperX Predator RGB 32GB @ 3200mhz | be quiet! Pure Power 12 M 850W | Kingston SSD M.2 NVMe KC3000 1Tb | Toshiba 2TB HDD | Sharkoon RGB Slider White
-
Spuri2000
senior tag
válasz gyulaitomika #32249 üzenetére
Sztereóba bármikor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok