Vízhűtést és csúcshardvert ígér a VR-hez is jó Zotac Zbox Magnus mini PC

Hirdetés

A jövő héten kezdődő CeBIT és GDC kiállításokon mutatja be a Zotac legújabb mini PC-jét, amely az eddig egy tagot számláló Zbox Magnus sorozatba érkezik. A korábbi modell, az EN970 sem tűnt rossznak, de erre a gyártó igyekszik erre rátenni egy pár lapáttal az EN980 jelzést viselő új modell esetében. Az ígéretek szerint az apró gépbe hatodik generációs Core i processzor kerül, a megjelenítéshez szükséges számításokról pedig az NVIDIA GeForce GTX 980 gondoskodik, amelyek most is a mobil gépekhez való elemek közül kerülnek ki, már csak a gép kompakt méretéből fakadóan is.


[+]

Ez utóbbiról egyelőre nincs pontos információ, és azt is nehéz megtippelni, hogy az előd 210 x 203 x 52,5 milliméteres méretét mennyivel fogják meghaladni, ugyanis a tervek szerint a komponensek forrófejűségét a megszokott hőcsöves és ventilátoros kombináció mellett gyári vízhűtéssel kívánják megzabolázni. Ez ígérkezik egyébként a legnagyobb durranásnak a Magnus kapcsán, amennyiben a vállalat tényleg be tudja váltani a szuperhalk működésre vonatkozó ígéretét.

Az eddig felsoroltak mellett – a kor követelményeinek megfelelően – minden jóval fel lesz szerelve a játékokra és virtuális valóságra kihegyezett, minimalista külsejű konfiguráció. Lesz benne IEEE 802.11ac-s Wi-Fi vezérlő, dupla Gigabit Ethernet port, USB 3.1 Type-C port, és nem maradnak le a DisplayPort és HDMI képkimenetek sem. Egyelőre rejtély, hogy milyen árcédulával kívánja megvetni lábát a Magnus EN980, de várhatóan erre a jövő héten fény derül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés