CES 2016: két új ZBOX-ot prezentált a Zotac

A Zotac az idei CES-re két új ZBOX-ot vitt ki, amelyek képességeiről sajnos nem árultak el mindent, de sejthető, hogy ezúttal is alapfelszereltség lesz a Gigabit Ethernet, a Wi-Fi, a Bluetooth 4.0 és a kártyaolvasó is, de ezek manapság már nem számítanak igazi extrának, a külső tápegység pedig ebben a termékkategóriában megszokott.

Hirdetés

Az egyik bejelentés alapvetően az eddigi C sorozat frissítése, amely a megszokott funkciók mellett megkapja az Intel Skylake architektúrára épülő, Core i5-6300U processzorát. A négymagos lapka a 15 wattos, vagyis az alapértelmezett TDP konfigurációt használja, így az alapórajel 2,4 GHz lesz, míg a turbó 3 GHz-ig mehet, emellett a Gen9-es architektúrát alkalmazó IGP a HD Graphics 520-as jelzést viseli. Ezt a ZBOX C Sorozatú, passzív hűtésű terméket a Zotac elsődlegesen az irodákba ajánlja.

Zotac ZBOX C sorozat
Zotac ZBOX C sorozat

A ZBOX MA761 már más elvek szerint épített megoldás. Az MA sorozat mindig is abban volt egyedi, hogy rengeteg DisplayPort interfészt kínált. Az előd például négyet, így kifejezetten alkalmas volt több kijelző meghajtására. Az új verzió már hat darab DisplayPort 1.2-es interfésszel rendelkezik, amelyek az AMD Radeon R9 M365X jelzésű grafikus vezérlőre vannak rákötve. A processzor szerepét egy kétmagos, Intel Core i3-6100T jelzésű megoldás tölti be, amelyben feloldhatatlanul le van tiltva az amúgy beépített integrált grafikus vezérlő.

Zotac ZBOX MA761
Zotac ZBOX MA761

Az ZBOX MA761 különlegessége tehát az, hogy a hat darab DisplayPort interfész segítségével hat kijelzőt képes meghajtani, akár kijelzőnként független nyolccsatornás hangátvitellel is.

A Zotac az új ZBOX-ok forgalmazását hamarosan megkezdi, amikor a ma még titkolt részletek is kiderülnek, de már így is elég jól behatárolhatók a gépek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés