Végre Xbox One konzolokra streamelhetők a PC-s játékok

A Microsoft kiadta a szükséges alkalmazást, amely még az Androidon futtatott tartalmakat is fogadja.

A Microsoft még a 2015-ös esztendő elején tette lehetővé az Xbox One konzolokon futtatott játékok PC-re történő streamelését, de nem sokkal a bejelentés után felmerült a kérdés: működhet-e ez fordítva? A vállalat csak annyit válaszolt, hogy vizsgálják a lehetőségét, de azóta nem hallani erről semmit.

A redmondi óriáscég most elérhetővé tett egy Wireless Display App nevű alkalmazást az Xbox One konzolokat használók számára, amely tulajdonképpen lehetővé teszi a Windows PC-n futtatott játékok érintett konzolokra való streamelését. Extra képesség még, hogy az Androidon futó alkalmazásokkal is megoldható ez, így ezek is eljuttathatók a tévék képernyőjére.

A PC-s játékok az Xbox One gamepaddel játszhatók, amit amúgy is natívan szoktak támogatni, de ha ez még sem opció, akkor maga a játékvezérlő kapott egy olyan módot, amellyel helyettesíti a billentyűzetet és az egeret. Ettől mondjuk annyira sokat nem kell várni, tehát a gyors döntéseket igénylő, natív gamepad támogatással nem rendelkező stratégiai játékok nem igazán lesznek így játszhatók.

A streamelés egyébként viszonylag sokat kínál, akár az adott PC általános használatát is, viszont a védett, illetve fizetős tartalmakat nem engedi át, illetve a vezérlés csak gamepaddel valósulhat meg, a konzolra kötött billentyűzet és egér nem működik. Utóbbi mondjuk a későbbiekben még beépíthető, de előbbi inkább egy megfontolt döntésnek tűnik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés