Hirdetés

Bemutatkozott az optikai meghajtó nélküli Xbox One

A normál Xbox One S-hez képest 50 dollárral olcsóbb az All-Digital Edition, amihez még három játék is jár.

Az előző év novemberében ütötte fel a fejét az a pletyka, hogy a Microsoft egy optikai meghajtó nélküli Xbox One konzolon dolgozik. Erről később kiderült, hogy Maverick a kódneve, illetve az elmúlt hetekben a májusi start kezdett körvonalazódni, áprilisi előrendelési lehetőséggel.

Hirdetés

A Microsoft most hivatalosan is bejelentette a pletykált konzolt, amely az Xbox One S All-Digital Edition nevet kapta, és mindössze 249 dollárt kell majd fizetni érte. Ezért cserébe persze a lemezes játékokra nem számíthatunk, de a hivatalos online áruházból amúgy is megvásárolható minden, amit bármikor le lehet tölteni.

A hardver szempontjából az új konzol gyakorlatilag egy optikai meghajtó nélküli Xbox One S, lényegében mindenben megegyezik az 50 dollárral drágább testvérével, a beépített merevlemeze pedig 1 TB-os. Ráadásul a Microsoft minden Xbox One S All-Digital Edition modellre előtelepíti a Forza Horizon 3, a Sea of Thieves és a Minecraft című játékokat.

A nagy kérdés, hogy tetszeni fog-e ez így a piacnak, a Microsoft valószínűleg csak teszteli az igényeket, ugyanis lassan el kell majd dönteni, hogy a következő generációs konzolba bekerüljön egy optikai meghajtó, vagy inkább ne. Az Xbox One S All-Digital Edition fogadtatása minden bizonnyal fontos tényező lesz ennél a kérdésnél.

A konzolt már elő lehet rendelni, a szállítása májusban kezdődik meg, akkor jut el az üzletekbe is.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés