Hirdetés

WLAN hozzáférési pont dupla rádióval

A Madge piacra dobta WLAN Enterprise Access Point Dual Radio .11g névre keresztelt vezeték nélküli hálózati hozzáférési pontját. Az eszköz két független adó-vevő egységgel és antennával rendelkezik, melynek révén lehetővé válik, hogy az alacsonyabb 11 Mbps sávszélességgel kommunikáló, IEEE 802.11b szabványnak megfelelő eszközök, valamint az IEEE 802.11g-t követő, 54 Mbps maximális bruttó adatátviteli sebességet elérni képes állomások egymás hátráltatása nélkül forgalmazzanak. Ez minden olyan helyzetben pozitív hatással bír, amikor egy hozzáférési pontra nagyobb számú, eltérő modulációt, protokollt használó eszköz csatlakozik, ebben az esetben ugyanis általában a gyorsabb állomások is kénytelenek a hálózat lassabb résztvevőihez igazodni.

Hirdetés

A Madge eszköze ezt a problémát egyszerűen kezeli, az egyik rádiós egysége ilyenkor a kisebb, a másik pedig a nagyobb sávszélességet biztosító protokollal forgalmaz, adási erősségük a környezetnek megfelelően külön-külön szabályozható. Homogén hálózatokban mindkét egység azonos sebességre kapcsol. Amint a készülék neve is sejteti, a gyártó elsősorban vállalatok számára és nyilvános hozzáférési pontok kiszolgálásához ajánlja a terméket.

A Dual Radio AP mellé egy Windows, Unix és Mac operációs rendszereken futtatható segédalkalmazást mellékelnek, amely a konfigurációt és a megfigyelést, naplózást segíti, de ezek a funkciók teljes mértékben rendelkezésre állnak egy http-alapú felületen is. A készülék nem csak a TCP/IP protokollcsaládot támogatja, az AppleTalk és IPX/SPX csomagokat is továbbítja. A vezetékes hálózattal egy 10/100Base-TX portján veszi fel a kapcsolatot.

A wireless kommunikáció biztonságáról 64/128 bites WEP vagy WPA titkosítás gondoskodik, a készülék támogatja a TKIP eljárást és a 802.1x szerinti, külső RADIUS szerverek bevonásával történő autentikációt is. A készülék nettó ára 277 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Madge

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés