Zavarforrások elhárítása WLAN-okban

A TRENDware új eszköze, a TRENDnet TEW-T1 segítségével könnyebben feltérképezhető a vezeték nélküli hálózatokat sújtó zavarok eredete. A készülék fél másodpercenként letapogatja a többek között az IEEE 802.11b és g szabványok szerint működő hálózatoknak is otthont adó 2,4 GHz-es szabad frekvenciasávot, és kijelzi az érzékelt jelek erősségét, valamint a jelforrás típusával kapcsolatban is útmutatással szolgál.

Négy LED-je körülbelül -40, -45, -50 és -55 dBm-nek megfelelő jelszintek megkülönböztetésére alkalmas, az érzékelés a hátoldalon helyet foglaló 3 dBi érzékenységű irányított antenna feladata. A zavarforrások után kutatók a megfigyelt hullámsáv éppen legerősebb adójára kapnak utalást a Wi-Fi állomásokat, mikrohullámú sütőket, vezeték nélküli telefonokat és kamerákat azonosítani képes készüléktől.

A TEW-T1 segíthet átrendezni a hullámsávot egyidejűleg használó készülékek helyzetét a kommunikációs problémák elkerülése érdekében, de egyszerűen nyilvános hotspotok felkutatására is használható. A mindössze 65 grammos eszköz két AAA méretű elemmel működik, hatósugara épületekben 20-45 méter, míg szabadtéren átlagosan 60-90 méter. A TRENDnet TEW-T1 ára 50 euró körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés