Hirdetés

Személyes védelem mobil munkásoknak

A Zyxel piacra dobta első tűzfalmegoldását, amelyet elsősorban utazó munkásoknak szán – a ZyWall P1 mindössze 130 grammot nyom, mérete pedig 12,9 x 8,2 x 2 cm, így könnyen helyet lehet neki szorítani a táskában.

A készülék beépített SPI (Stateful Packet Inspection) tűzfalának és az IPSec protokollra épülő virtuális magánhálózatok (Virtual Private Network, VPN) támogatásának köszönhetően lehetővé teszi a biztonságos kommunikációt, illetve a távoli vállalati hálózattal történő védett kapcsolatfelvételt nyilvános hálózatokon keresztül. Az eszköz konfigurációja egyszerűen elvégezhető a megszokott (https/SSH-alapú) webes felületen, és támogatja az SNMPv2-es menedzsmentprotokollt is.

Teljesítménye normál tűzfal üzemmódban 80 Mbps, míg VPN-alagutak használatakor 30 Mbps. A kisebb teljesítményt a hardverigényes biztonsági eljárások magyarázzák, hiszen a ZyWall P1 DES, 3DES és AES titkosítást nyújt, és támogatja a megosztott kulcsú PSK, illetve X.509 specifikáció szerinti autentikációt is.

A készülék DHCP kliensként és szerverként, valamint DDNS kliensként is működik, így kényelmesen integrálható bármely meglévő hálózatba. A LAN és a WAN felé egy-egy 10/100Base-T port áll rendelkezésre, az áramellátás pedig külön tápegység igénybevétele nélkül egy USB interfészen keresztül is megoldható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zyxel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés