RangeMax WLAN-router a Netgeartől

A Netgear a CeBIT-en mutatja be RangeMax termékcsaládját – az elnevezés mögött a több antenna párhuzamos használatára alapozó MIMO (multiple in, multiple out) technológia rejlik, amely számos gyártó készülékeibe talál utat napjainkban. A MIMO egyik előnye a RangeMax névből is kiviláglik: ez az eljárás olyan terepeken (például épületekben) is képes stabilan átvinni az adatokat, ahol a hagyományos módszerek alkalmazásakor a jelek visszaverődése és interferenciája miatt a sávszélesség és/vagy a hatósugár – esetleg drasztikus – csökkenésével kell számolni.

A Netgear most debütáló WPN824 jelzésű routere és WLAN hozzáférési pontja RangeMax adapterekkel együtt való használatakor nehéz terepen akár 10-szer nagyobb lefedettséget biztosíthat, mint az IEEE 802.11g szabvány szerinti készülékek, adatátviteli sebessége pedig – sportszerűtlen eljárások, például channel bonding nélkül – annak duplája, vagyis 108 Mbps. Ezt a készülékházban megbúvó hét belső antenna teszi lehetővé, amelyek a Video 54 Beam Flex technológiájával kiegészítve igen ellenállóak a különböző eredetű zavarokkal és a saját jelek interferenciáival szemben. Az antennák munkája egyébként a router tetején lévő hét kék LED révén nyomon is követhető.

A WPN824 kompatibilis a 802.11b és 11g szabvánnyal, a vezeték nélküli kommunikációt WPA-PSK vagy 128 bites WEP titkosítás rejti a kíváncsiskodók elől. Az eszköz egy 10/100 megabites Ethernet interfésszel rendelkezik DSL- vagy kábelmodemhez való kapcsolódáshoz, a helyi hálózat állomásait pedig négy hasonló sebességű Ethernet-porton szolgálja ki.

Funkciólistáján megtalálható az Exposed Host és Port Range Forwarding támogatása, a DNS-proxy, többszintű filterrendszer, SPI tűzfal, DoS-védelem, két VPN- (IPSec-) alagút biztosítása, NAT és természetesen a DHCP is. A router még márciusban az üzletek polcaira kerül, ára 160 euró körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés