Windows blog: helytakarékos SkyDrive a Windows 8.1-ben (2. rész)

Előző témánk a Windows 8.1-be integrált SkyDrive frissen bemutatott helytakarékos megoldása volt, mely segítségével kevés fizikai tárhely esetén sem kell lemondanunk az online tárhellyel történő teljes mappaszinkronizációról. Az megoldás alapja az úgynevezett placeholder, vagyis helyfoglaló fájlok használata, melyek a felhőben tárolt állományok pár lényeges tulajdonságát tartalmazzák, de azok teljes tartalma csak az állományok szerkesztésekor töltődik le. De mi a helyzet akkor, ha éppen nem vagyunk online? A mai bejegyzésünk többek közt erre is választ ad.


[+]

A Windows 8.1 megtervezése során kiemelt szempont volt a folyamatosság érzetének fenntartása az aktív kapcsolatot igénylő funkciók használatakor is. A rendszerbe épített SkyDrive támogatás igyekszik megfelelni ennek a célkitűzésnek, így ha bármely placeholderen keresztül megnyitott fájl szerkesztése közben megszakadna internetkapcsolatunk, a változtatások helyileg tárolásra kerülnek, újracsatlakozás esetén pedig azonnal szinkronizálásra kerülnek.


[+]

Ahhoz, hogy kapcsolat nélküli módban teljes értékű állományok legyenek elérhetőek, nem kell mást tennünk, mint az RT kompatibilis – más néven Modern felületre írt – SkyDrive alkalmazásban megjelölni a kívánt fájlokat vagy mappákat és egyetlen kattintással offline is elérhetővé tehetjük azokat. Aktív kapcsolat nélkül a programon belül láthatjuk, mely fájlok elérhetőek teljes valójukban.


[+]

Az offline hozzáférés mellett fontos lehet még a keresés és a placeholder fájlok viszonya. A beépített kereső természetesen ugyanúgy képes a SkyDrive fájlokat is találatként kiadni; egy dokumentum esetén például a helyfoglaló fájlok néhány extra kulcsszóval bővülnek, melyek segítik a pontosabb találati lista összeállítását.

Inarus

Azóta történt

Előzmények