Webkamerák HD felbontással

HD felbontású webkamerát mutatott be a Hercules. A Dualpix HD720p Emotion nevű modell egy 1280x800 képpontos CMOS szenzorral rendelkezik, a videók esetében pedig 1280x720 pixelre képes 30 fps sebességgel. A lencse autofókuszos, szoftveresen interpolálva 5 megapixeles képeket is lehet vele készíteni, illetve 3x-os digitális zoomolásra is képes. Ellátták egy beépített mikrofonnal, kábele 1,8 méter hosszú, ami a számítógép 2.0-s USB aljzatára csatlakoztatható. Mellékelik hozzá a Webcam Station és az Xtra Controller Pro szoftvereket is. A következő hónap elejétől vásárolható majd meg, 60 dolláros áron.

Hercules Dualpix HD720p Emotion [+]
Hercules Dualpix HD720p Emotion [+]

A Creative a Live! Cam széria három legújabb tagját leplezte le. A Live! Cam Socialize HD 1080 Full HD-s, 1080p-s videofelvételre is képes. A lencséje autofókuszosak és már gyárilag nagylátószögűek, ráadásul üvegből készültek. Négyszeres digitális zoomot is tud a kamera amit kettős, zajszűrős mikrofonnal láttak el a jobb hangfelvétel érdekében. Interpolálva maximum 12 megapixeles képeket is tud készíteni. A Live! Central 3 és a Live! Scan névjegykártya beolvasó szoftverek is járnak mellé, az ára pedig 90 dollár lesz.

Creative Live! Cam Socialize HD 1080 [+]
Creative Live! Cam Socialize HD 1080 [+]

A második szerkezet a Live! Cam Socialize HD AF nevet kapta. Ennek képességei már kicsit szerényebbek: egy mikrofonja van csak, a videókat 720p felbontásban veszi fel, állóképeket pedig 10 megapixeles méretben rögzít. Egyébként ez is tudja a négyszeres digitális nagyítás, üveglencséje nagylátószögű, szoftvereit tekintve pedig a Live! Central 3 jár hozzá. A Socialize HD AF 70 dollárért szerezhető be.

Creative Live! Cam Socialize HD AF [+]
Creative Live! Cam Socialize HD AF [+]

A széria legegyszerűbb, illetve legolcsóbb, 40 dollárba kerülő tagja a Live! Chat HD. Ez is 720p-s videofelvételt tud készíteni, de állóképekből csak 5,7 megapixel a maximum. A Live! Central 3 Lite programot mellékelik hozzá.

Creative Live! Chat HD [+]
Creative Live! Chat HD [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés