Hasznos kiegészítők asztali és hordozható gépekhez

A napokban jó néhány, főleg hordozható gépekhez használható vagy ajánlható kiegészítővel találkoztunk, ezek közül válogattunk össze néhányat. Elsőként a tényleg csak laptopokhoz illő Trust újdonságok következzenek, két erős külsejű táska. A hordozók két méretben kaphatók: a kisebb maximum 13,3”-es készülékeket tud fogadni, tehát netbookokhoz van inkább kitalálva, a nagyobbikba pedig legfeljebb 16”-es gépek férnek. A merev oldalú táskák védelmet nyújtanak a külső behatások és akár az eső ellen is, belül pedig puha bevonatuk óvja a számítógépeket. A Trust 16” és 13.3” Notebook Hardcover Case bruttó 24,7 és 20 eurós áron vásárolható meg.

Trust notebook táskák [+]
Trust notebook táskák [+]

A Gigabyte-tól egy egyszerű, kisméretű, szimmetrikus formájú egér érkezett, ami ugyancsak hasznos lehet netbookok, laptopok mellé. A 80 x 53 x 32 mm-es méretű M7770 vezeték nélküli kialakítású, a számítógéppel 2,4 GHz-es rádiójelekkel tartja a kapcsolatot egy nano USB-s vevőn keresztül. Egy 1600 dpi-s lézerszenzorral szerelték fel, de a felbontása változtatható is az alján található gombbal. A biztosabb, kényelmesebb fogást a két oldalán húzódó gumibetétek segítik, amik hasonló árnyalatúak, mint a beviteli eszköz borításának fekete vagy ezüst színe. A gyártó szerint két AAA-s elemmel akár fél évig is használható a készülék. A Gigabyte M7770 ára, illetve megjelenésének dátuma még nem derült ki.

Gigabyte M7770
Gigabyte M7770

A Logitech újdonsága se feltétlenül csak mobil gépekhez alkalmazható, de jó szolgálatot tehet. A B910 üzleti szériás webkamerát leplezte le a cég a minap. Az „új” készülék annyira nem új, formára pedig már ismerős lehet, valójában nem más, mint a C910 újracsomagolva. Technikai adatokra megegyeznek: 5 megapixeles szenzor, 720p-s videofelvétel 30 fps-es sebességgel, autofókusz, Carl Zeiss üvegből készült lencsék. Továbbá kettős mikrofonja van, amely a RightSound technológiával a zajszűréssel is jól bír, illetve a RightLight 2 funkciót is ismeri, ami pedig a gyenge fényviszonyoknál való használaton javít. A számítógéphez 2.0-s USB-n köthető, optimalizálták a Microsoft Lync 2010 rendszeréhez is, az ára pedi g kereken 100 dollár.

Logitech B910 [+]
Logitech B910 [+]

Végül ismét egy egyszerű, de hasznos kiegészítő, ezúttal a LaCie jóvoltából. A cég ezúttal SuperSpeed csatlakozós USB hubját mutatta be, a Hub4 névre keresztelt négyportos elosztót. A 116 x 71 x 25 mm-es lekerekített formájú eszközről nem túl sok mindent lehet elmondani még az árán kívül: két év garanciával 60 dollárért lehet elvinni.

LaCie Hub4 [+]

LaCie Hub4 [+]
LaCie Hub4 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés