Új NAS a QNAP-tól

Megérkezett a QNAP legújabb hálózati adattárolója. A TS-239 Pro Turbo NAS-t főleg kisebb vállalatoknak és otthoni felhasználásra ajánlják. A termék lelke egy 1,6 GHz-es Intel Atom processzort, melyhez 1 GB DDR2-es RAM és 128 MB flashmemória társul. A készülék egyszerre két, maximum 2 TB-os merevlemezt képes fogadni (alapkiszerelésben winchester nélkül érkezik), amelyek a kialakításnak köszönhetően könnyen cserélhetők. Természetesen RAID 0 és 1 módba is köthetők, sőt, adatainkat 256 bites AES titkosítással is védhetjük.

A TS-239 Pro Turbo fájl-, ftp-, nyomtató- és webszerverként is hasznosítható, ideális eszköz egy kisebb irodai hálózat adatainak tárolásához. 150 x 102 x 216 mm-es méretével és 1,74 kg-os tömegével nem nevezhető különösebben nagynak, szinte bárhol lehet neki helyet szorítani. Az új QNAP modellt 3 USB és két Gigabit Ethernet porttal látták el, de nem hiányzik róla az eSATA csatlakozó és a monitorkimenet sem. Az elején négy LED-et találunk, amelyek a merevlemezek, az eSATA és az Ethernet csatlakozók állapotáról szolgálnak információval.

A QNAP TS-239 Pro Turbo rendelkezik Microsoft Windows, Linux, UNIX, valamint Mac OS X támogatással is, így a legtöbb hálózathoz könnyedén csatlakoztatható. A készülék várhatóan május közepén érkezik meg a boltokba, a fogyasztói ára 500 dollár körül lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés