Atom-alapú NAS-t készített a QNAP

A QNAP Systems gazdag felszereltségű hálózati tárolóegységet jelentett be, amely az Intel 1,6 GHz-es Atom processzorát használja fel, ami mellé 1 GB-nyi DDR2-es memória társul. A TS-439 Pro Turbo NAS üzleti célú felhasználásra készült, belsejében legfeljebb négy SATA merevlemezt tartalmazhat egyelőre 6 TB-os összkapacitással, de ez az öt USB 2.0 és a két eSATA port segítségével tovább bővíthető.

TS-439 Pro Turbo NAS
[+]

A tárolókat RAID 0, 1, 5, 6 és 5+ rendszerben lehet használni, kialakításukat és az esetleges bővítéseket pedig hálózaton keresztül is lehet menedzselni, köszönhetően az Online RAID Capacity Expansion és Online RAID Level Migration technológiának. A hálózathoz való csatlakoztatásra két Gigabit Ethernet áll rendelkezésre. Biztonsági funkciói is sokrétűek, lehetőség van 256 bites AES titkosítás alkalmazására, IP alapú szűrőrendszer létrehozására, SSL kapcsolaton keresztül való kommunikációra, de probléma esetén képes riasztásokat küldeni e-mailben vagy akár sms-ben is, sőt, egyszerre négy IP technológiára alapult kameráról érkező adatokat is képes rögzíteni.

A QNAP számos szerverfunkcióval is ellátta, így beépített ftp- és fájlszerver, beépített phpMyAdminnal ellátott webszerver, Joomla, MySQL/SQLite, printszerver és – a QNAP saját fejlesztésű QPKG szoftvercsomagjából – az XDove mailszerver is megtalálható benne. Ezek a funkciók Linux, UNIX, Mac és Windows operációs rendszerekről egyaránt elérhetők.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés