Új Intel NUC mini PC-k érkeznek Braswell alapokra építve

Az Intel Next Unit of Computing, azaz röviden csak NUC-ként ismert mini PC-je újabb frissítés elé néz egy az Inteltől származó hivatalos dokumentum szerint (PDF). Nem meglepő módon a masina megkapja a Braswell-alapú belsőt, ráadásul egyből kétféle változatban is. Az NUC5CPYH belsejében Intel Celeron N3050, míg az NUC5PPYH jelzésű variánsban a Pentium N3700 központi egység dolgozik majd, amelyek mindegyike 6 wattos TDP-vel bír.

Jelentős különbség viszont, hogy míg a Celeron csak két maggal dolgozik, addig a Pentiumban négy mag található, és az IGP órajele is magasabb. A CPU rész alapórajele viszont egyforma, 1,6 GHz, míg a Burst frekvencia az N3050-nél 2,16 GHz, az N3700-nál 2,4 GHz-nél tetőzik. Ami a külsőt illeti, erről is egészen részletes képet kapunk (szó szerint), ami alapján biztosra vehető négy USB 3.0-s port, egy HDMI, egy Gigabit Ethernet valamint egy optikai S/PDIF digitális audiokimenet megléte a hagyományos 3,5 milliméteres analóg jack aljzat mellett.


[+]

A specifikációkkal kapcsolatban több információ egyelőre nem került napvilágra, de az már biztosnak tűnik, hogy az újdonságok a Computex-t követően, június 8-ától lesznek elérhetőek 140 és 180 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés