A Lenovo is rámozdult a zsebre vágható, pendrive méretű HDMI stick PC-re

Úgy tűnik, a Lenovo mérnökeit is megihlette az Intel Compute Stick, ami lényegében egy HDMI-re csatlakoztatható adapterbe ültetett apró számítógép, amelyet bármilyen HDMI bemenettel rendelkező kijelzőből, megjelenítőből egy csapásra kész windowsos számítógépet varázsol. Természetesen az Intel Atom Z3735F processzort, a 2 GB RAM-ot, valamint a microSD-vel megtoldható 32 GB tárhelyet kínáló eszköz nem a játékos keménymagnak készül, hiszen arra teljesítménye miatt nem alkalmas – noha az operációs rendszer nem állná útját ennek sem, hiszen a Windows 8.1 fut rajta, ami frissíthető lesz Windows 10-re – sokkal inkább a hordozhatóság a fő erénye, hiszen csak valamivel nagyobb, mint egy jól megtermett pendrive.


[+]

A beépített IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s vezérlője révén viszont alkalmas arra, hogy bárhol használhassuk a helyi hálózatba illesztve, internetezhessünk, képeket, videókat nézzünk, netán mutassunk akár mobil eszközeinkről streamelve, de irodai munkára is befoghatjuk – három hónapnyi Office 365 előfizetés is jár mellé. A HDMI-n felül egy micro USB 2.0 port is található rajta, amin keresztül a tápellátás zajlik, emellett a teljes méretű USB port befogható beviteli eszközökhöz, USB-s adattárolók illesztésére is.


[+]

A Lenovo ideacentre Stick 300 129 dolláros áron kerül forgalomba, ami az Intel megoldásánál mintegy 20 dollárral kedvezőbb.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés