Hirdetés

Íme, az Intel első Bay Trail platformra épülő NUC mini PC-je

Hirdetés

Az Intel számos konfigurációt kínált a Next Unit of Computing, röviden NUC néven ismert mini platformra, melynek indulása annak idején nem volt zökkenőmentes. Most azonban egy kifejezetten alacsony fogyasztású modellt dobnak a piacra, melynek a lelke a Bay Trail platform asztali piacra szánt változata, melyre kis méretű otthoni PC-t, belépőszintű HTPC-t vagy akár egy privát felhős kiszolgálót lehet építeni.


[+]

A frissen bejelentett "Intel NUC kit DN2820FYKH" szett tartalmazza a 116,6 x 112 x 51,5 mm-es házat, benne pedig az említett platformot, melynek lelke a kétmagos, 2,4 GHz-es órajelű, 7,5 wattos TDP-vel rendelkező Celeron N2820-as SoC. Emellett egy darab, legfeljebb 8 GB-os DDR3L memóriamodult fogadó SO-DIMM foglalat, 3 Gbps-os SATA csatlakozó (legfeljebb 1 darab 2,5"-es HDD/SSD számára), egy előlapi USB 3.0-s és két darab hátoldali USB 2.0 kivezetés, továbbá egy HDMI 1.4a kimenet található benne. A hálózati részlegről sem feledkeztek meg, ezt egy integrált Gigabit Ethernet és egy mini PCI Express foglalatba illeszkedő IEEE 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s vezérlővel oldották meg. Ez utóbbi foglalja el az egyetlen mini PCI Express slotot. Továbbá – erősítve a HTPC vonalat – egy infravevő is került a ház előlapjára.


[+]

Az összeállítása része a 36 wattos külső tápegység, mivel a ház méretei nem tették lehetővé belső táp használatát. Emellett a dobozban fellelhető az a VESA szabványú rögzítőkeret, amellyel közvetlenül a kompatibilis (azaz VESA rögzítési pontokkal rendelkező) PC-s monitorok hátoldalára lehet rögzíteni. Emellett az Intel azokra a felhasználókra is gondolt, akik több operációs rendszert szeretnének feltelepíteni – mind a Windows, mind pedig a Linux operációs rendszerek támogatottak. Nekik egy vizuális bootmenedzserrel kedveskednek, azaz egy olyan egyszerű, de felhasználóbarát indítófelülettel, ahol a gép indulásakor kiválasztható a futtatni kívánt operációs rendszer.

Az Intel a DN2820FYKH NUC kitért 139 dollárt kér. Ez nem tartalmazza a merevlemezt vagy SSD-t és a memóriamodult sem, ezt ugyanis a felhasználók a saját ízlésük és pénztárcájuk szerint alakíthatják.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés