Van még puskapor az év további részére

Korábbi hírünkben beszámoltunk az AMD jövőre megjelenő asztali processzorairól, most azonban friss információ érkezett a még idén bevetendő, Socket AM2+ foglalatba illeszkedő versenyzők listájáról.

Az októberben megjelenő, Brisbane chipre építkező AMD Athlon X2 5050e duplamagos processzor 2,6 GHz-es órajelével, magonkénti 512 kB-os másodlagos gyorsítótárával és viszonylag alacsony, 45 W-os fogyasztásával a belépőszintet kívánja erősíteni. Elsősorban irodai célra vásárolt számítógépek alapjaként érdemes elgondolkodni a terméken, mert megfelelően fejlett AMD 790G/790GX chipkészlet esetén évekig kielégítheti a vállalati igényeket. A valamivel drágább, főleg otthoni célra szánt hárommagos, Toliman kódnevű AMD Phenom X3 8850  2,5 GHz-es magfrekvencia mellett 2 MB-os L3 gyorsítótárral és 95 W-os fogyasztással rendelkezik. A kisebbik processzorgyártó ezzel a kék oldal E8000 szériájának kíván konkurenciát állítani. Az alacsonyabb órajelet a harmadik mag ellensúlyozza, ami nagyon jól jöhet azoknál a programoknál, amelyek képesek kihasználni ezt az extra erőforrást. Ennek a modellnek decemberben érkezik egy Black Edition változata, mely a már megszokott módon, feloldott szorzózárral szabadabb beállítási lehetőségekket teremt a túlhajtáshoz.


Nagyítható [+]

A novemberi hónapra lesz időzítve a mindössze 15 W-ot fogyasztó, 1,6 GHz-es órajelen futó, Lima kódnevű egymagos AMD Athlon 2650e és a duplamagos AMD Athlon X2 3250e 1,5 GHz-es magfrekvenciával és a 22W-os fogyasztással. A cég mindkét processzort azokba az asztali rendszerekbe szánja, ahol a legfontosabb tényező a kedvező teljesítmény/fogyasztás arány. A két termék a VIA Nano és az Intel Atom ideiglenes ellenfelének is tekinthető, amíg a Bobcat kódnevű fejlesztés el nem készül.

A várható árakról egyelőre nincs információ, de az AMD ez évi törekvéseit figyelembe véve mindenképp a versenyképesség szellemében lesznek pozicionálva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés