Energiatakarékos AMD processzorok érkeznek

A ComputerBase információi szerint az AMD hamarosan megjelenő processzorai ismét az energiatakarékosság jegyében készülnek, ráadásul már nem csak a két- és négy-, de a hárommagos változatok is. A kétmagos Athlon X2 processzorok sorában a kifuttatott BE-2000-es szériát váltják az aktuális Brisbane magra alapozó Athlon X2 Energy Efficient 4050e, 4450e, 4850e modellek, melyek néhány napja már megvásárolhatók, és 45 wattos TDP értékükkel remekül teljesítenek.

A gyártó továbbra is kiemelt figyelmet fordít a négymagos változatokra. Az 1,8 GHz órajelű Phenom X4 9100e termékstartját követően utánpótlásról is gondoskodik a szintén 65 watt TDP-jű, 2 gigahertzes Phenom X4 9350e formájában. Az energiatakarékos, négymagos Phenom X4 9150e (a 9100e TLB bugtól megszabadított verziója), illetve 9350e nagyobb darabszámú értékesítésére azonban valószínűleg még várni kell a második negyedév végéig. Ezt követően, az év vége felé egy megnövelt órajelű változat érkezését is prognosztizálják. Figyelmet érdemel emellett az első 65 watt TDP értékű hárommagos processzor is: a Phenom X3 8450e 2,1 GHz-en fog üzemelni, egyéb tulajdonságaiban megegyezik a család többi tagjával, és a két említett négymagos modellel egy időben kerül piacra.

2009 elején – a gyártó tervei szerint – folytatják a fejlesztéseket, és a 45 nm-es gyártástechnológia bevezetésével párhuzamosan újabb energiatakarékos processzorok megjelenésére számíthatunk. A Propus magra építkezve 2,3–2,6 GHz órajelű, 65 wattos négymagosok érkeznek, és ami különösen érdekes, hogy ugyanerre alapozva tervezi az AMD az első 45 watt TDP értékű négymagos processzorokat. A jövőbeli modellekkel kapcsolatban a gyártó további részleteket nem árult el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés