Turbós barebone a Shuttle-től

A megszokott, hosszúkás téglatestbe kifejezetten combos hardvert préselhetünk, és a túlhajtás is támogatott.

Új kompakt barebone-nal jelentkezett a Shuttle, amely alapját az R9-es ház adja, belsejében pedig egy egyedi, Z270-es lapot, 500 wattos 80+ Silver minősítésű tápot és komoly hűtést találunk. Ez utóbbi a CPU-ról hővezető csövekkel a ház hátoldalára szerelt radiátorra vezeti a meleget, és elegendő teljesítménnyel rendelkezik a Core i7-7700K hűvösen tartásához is. Persze nem kötelező ezt processzort választani, az SZ270R9 névre hallgató gép bármilyen hatodik és hetedik generációs modellt támogat, feltéve, hogy TDP-je nem haladja meg a 95 wattot. A túlhajtást segíti egyébként a készülékházon elhelyezett Turbo gomb, amivel a BIOS-ba elmentett tuningolt profil beállításait tölthetjük be egy pillantás alatt.


[+]

A többi felszerelés tekintetében négy darab DIMM foglalatot, egy x16-os és egy x4-es PCIe csatlakozót kapunk, illetve rendelkezésre áll két M.2 2280-as és egy M.2 2230-as konnektor is, az előbbiek NMVe-s SSD, az utóbbi pedig az opcionális IEEE 802.11ac-s WLAN és Bluetooth adapter számára. Az alaplapra került még két gigabites Intel i211 Ethernet vezérlő, egy Realtek ALC662-es kodek, HDD-k és 2,5”-es SSD-k számára pedig négy darab SATA port. Mindezeken felül hat USB 3.1 Gen 1, négy USB 2.0, egy HDMI és két DisplayPort várja a külső eszközöket.


[+]

Az előlapon RGB LED világítással is felszerelt házba négy 3,5”-es HDD szerelhető, illetve ezek helyére adapterekkel akár nyolc 2,5”-es egységet is beszuszakolhatunk, bár ekkor egy PCIe x4-es SATA vezérlőről is gondoskodnunk kell. Videokártyából duplafoglalatos, és akár 280 mm hosszú egyedeket is beépíthetünk, az ezek (illetve a többi részegység) által keltett hő elszállításáról pedig a CPU hűtő ventilátorán túl egy, az előlap mögé került második légkavaró gondoskodik. A 332 x 216 x 198 mm-es befoglaló méretekkel rendelkező barebone ára 400 euró körül mozog.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés