Hirdetés

Tiger Lake Acer módra

Természetesen a tajvani cég sem marad ki a dömpingből, és első körben három Swift modellt frissít, de érkezik egy kakukktojás is.

Kétféle Swift 3 és egy Swift 5 notebook érkezéséről számolt be az Acer: mindhárom gép már az Intel Evo platformnak megfelelő specifikációkkal született, így belsejükben Tiger Lake CPU-kat találunk.


[+]

A Swift 3 esetében két opciónk van, választhatunk egy 3:2-es képarányú, 13,5”-es kijelzővel szerelt példány és egy hagyományosabb, 16:9-es, 14”-es változat között. Az előbbi 2256x1504, az utóbbi 1920x1080 pixeles felbontást kínál. Mindkét noteszgép Core i5 vagy Core i7 CPU-t és csúcskonfigurációban 16 GB memóriát kaphat. A háttértár természetesen SSD, nem hiányzik az IEEE 802.11ax-es Wi-Fi, a Thunderbolt 4 és az ígéretek szerint egész napos üzemidő sem. Áraikat illetően a 14”-es modell 699 dollárról indul, a 13,5”-es, 100% sRGB-s panellel szerelt verzió pedig legalább 800 dollárba kerül majd.


[+]

Az elegánsabb, 1 kg körüli tömeggel rendelkező, 14”-es Swift 5 esetében az árcédulán 999 dollárról indulnak a számok. Ezért magnézium-lítium és magnézium-alumínium ötvözetből készülő házat kapunk, Full HD felbontású kijelzőt 300 cd/m²-es fénysűrűséggel, illetve antibakteriális Corning Gorilla Glass bevonattal. Ez a notebook szintén Core i5 és i7 processzorokkal lesz majd rendelhető.


[+]

A Swiftek mellé az Acer bejelentett egy új Spin 7 változatot is, ez a 2 az 1-ben notesz azonban nem Tiger Lake-re, hanem Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 5G platformra épít, és az egyik első ilyen notebook lehet a piacon, ha sikerül időben a boltokba kerülnie. Az 1,4 kg-os, magnéziumházba bújtatott eszközben az előbb említett Swift 5 kijelzője lapul, érintésérzékeny felülettel, amelyet az ujjunkon kívül a házba rejthető tollal is használhatunk – ebben az esetben 4096 nyomásszintet tud megkülönböztetni a rendszer.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés