Fejlesztett, új és különleges notebookok az Acertől

A cég új Swift, Spin és Aspire noteszgépeket mutatott be, frissítette a ConceptD termékvonalat és még a Porschéval is összeállt.

Nem aprózta el az őszi felkészülést az Acer, és szinte minden termékvonalon bemutattak valamilyen újdonságot mai nagy (virtuális) sajtóbejelentésükön. A legtöbb friss vagy frissített termék persze a notebook vonalon érkezik, és ugyan pont a Predatorok kimaradtak most a szórásból, az általánosabb felhasználásra szánt Aspire, Spin és Swift széria bőven hoz újdonságot.

Acer Aspire 5 14
Acer Aspire 5 14 [+]

Kezdve is a sort az alapvetően otthoni piacot célzó Aspire 5 családdal, itt három új termékre készülhetünk: az A514-54-re, az A515-56-ra és az A517-52-re. Az Acer nevezéktanát ismerőknek már nyilvánvaló, hogy 14, 15 illetve 17 hüvelykes kijelzővel szerelt notebookokról van szó, amelyek hivatalosan novembertől érkezhetnek majd hazánkba, áraik pedig 600 eurótól indulhatnak.

Acer Aspire 5 15
Acer Aspire 5 15 [+]

A hardver tekintetében természetesen 11-ik generációs Intel platformot kapunk, és vele az Iris Xe grafikát, amelyet opcionálisan GeForce MX450-nel egészíthetünk ki. Az elegáns fémházban Full HD felbontású IPS panelt találunk, míg a RAM 24 GB-ig, a háttértár pedig 1+2 TB-ig (NVMe SSD és HDD) bővíthető. Az átdolgozott zsanérok felnyitáskor megemelik a noteszgépek hátoldalát, így javítva a szellőzést és a billentyűzet komfortját (mintha már láttunk volna ilyet), a gépek oldalain pedig három Type-A, egy Type-C, egy HDMI és hál’ istennek egy vezetékes Ethernet port is helyet kapott. Opcionális extra az ujjlenyomat-olvasó, amely a tapipadban foglal helyet.

Spin 3
Spin 3 [+]

Az átalakítható Spin sorozat is új tagokat kap: a Spin 3 SP313-51N egy 16:10-es képarányú, 2560x1600 pixeles érintőképernyővel, 11-ik generációs Intel processzorokkal és dupla SSD-vel, Thunderbolt 4 porttal, Killer WLAN adapterrel érkezik, a tartozékok között pedig ott a 4096 nyomásszint megkülönböztetésére képes toll is. Ez a notebook az év vége felé várható, 900 eurós induló áron.

Spin 5
Spin 5 [+]

Valamivel magasabbról, 1100 euróról indulhat a Spin 5 SP513-55N, mely 1,2 kg-os, 15 mm vastag és dizájnjával egy 2020-as Red Dot formatervezési díjat is elnyert. További érdekessége, hogy opcionálisan antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkező Gorilla Glass kérhető a kijelzőre, illetve egy szintén mikrobaölő képességű, ezüstionokat tartalmazó bevonat a billentyűzetre, tapipadra és csuklótámaszra. Mindezek alatt persze Tiger Lake platformot találunk, a körbeforgatható kijelző pedig 3:2-es képarányú és tollal is kezelhető.

Swift 3X
Swift 3X [+]

Teljesen új terméknek mondható a Swift 3X, amely nevével ellentétben 14”-es, Full HD felbontású kijelzővel érkezik majd novemberben, 850 eurós induló árról. A „kreatív profikat” célzó termék viszonylag könnyű, hiszen 1,3 kg-os, ráadásul az Acer 17,5 órás üzemidőt ígér vele kapcsolatban. A Tiger Lake most is adott, ami viszont fontos, hogy itt az Iris Xe Max dedikált grafikát kapjuk, amivel az említett profiknak kívánnak a kedvében járni. Ezt tükrözi a csatlakozókínálat is, ami a Wi-Fi 6-on túl Thunderbolt 4-et és USB 3.2 Gen2-t is tartalmaz.

Porsche Design-Acer Book RS
Porsche Design-Acer Book RS [+]

Utolsónak hagytuk az ínyencfalatot, egy újabb luxusautógyártóval együttműködve készülő noteszgépet. Ezúttal már nem a Ferrariról, hanem a Porschéről beszélünk, vagyis inkább annak formatervezéssel foglalkozó részlegéről, a Porsche Designról, akik egy tőlük megszokott módon szögletes, de elegáns külsőt terveztek a 2500 euróról induló árú Acer Book RS számára.A fém- és szénszálas burkolat alatt természetesen Tiger Lake platformra alapuló hardvert találunk majd, Core i7-tel, Iris Xe IGP-vel és opcionálisan GeForce MX350-es dedikált GPU-val.

Acer Book RS
Acer Book RS [+]

A RAM mérete 16 GB lehet, kijelzőként pedig egy 14”-es IPS panelt kapunk, Full HD felbontással, érintésérzékenységgel és 100%-os sRGB-vel. Az antimikrobiális Gorilla Glass itt is tiszteletét teszi, az egész szerkezet pedig 16 mm vastag és 1,25 kg-os. A Book RS mellé külön kiegészítők is jönnek a Travelpack RS csomag részeként – ez egeret, egérpadot, tokot és hordtáskát jelent. Egész konkrétan az utóbbi három egyetlen egységnek tekinthető, hiszen a tok kivehető a hordtáskából, fedlapja pedig lecsatolható és egérpadként használható.

Dizájnban passzol az Acer Mouse RS egér is
Dizájnban passzol az Acer Mouse RS egér is [+]

Ha már a notebookokról van szó, a professzionálisabb területre szánt ConceptD vonalon is történtek változások, de igazi újdonságokról itt nem beszélhetünk, annyi történik csak, hogy a 7 és 7 Pro modellek frissülnek, tehát megkapják a tizedik generációs Core processzorokat, mellé pedig Thunderbolt 3-at, USB 3.2 Gen2-t és Wi-Fi 6-ot is. Ezek mellé a sima hetesnél GeForce RTX, a 7 Pro esetében pedig Quadro RTX 5000 tartozik.


[+]

A tapipad Gorilla Glass borítást kap, és a bemutató szerint a hűtés is módosul, nagyobb hatásfokú és csendesebb lesz. Kap viszont a ConceptD család egy új, az eddigieknél kisebb asztali PC-t, a ConceptD 300-at, amely egy 18 literes kis toronyban foglal helyet, ennek belsejébe pedig tizedik generációs Core i7, GeForce RTX 3070 grafika és 64 GB RAM kerülhet.


[+]

A ConceptD sorozat esetében a 300-as PC-re novemberben számíthatunk, induló ára 1300 euró lesz, míg a 7 és 7 Pro már ebben a hónapban rendelhetővé válhat, 2900 illetve 3700 eurós kezdő árakon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés