Testet öltött a Hydra

Hirdetés

A 17. Industrial Virtual Expo keretein belül mutatta be az ELSA Japan, a Hydrát kifejlesztő LucidLogix Technologies és a Teradici az együttműködésük gyümölcsét, a Vridge X100-ast. A Hydra 100-as chipet alkotói bármilyen gyártótól származó grafikus kártyák összekapcsolására találták ki, feloldva ezzel az SLI és a CrossFireX közötti kompatibilitási problémákat. Emellett még – az erőforrásoknak megfelelően – a terhelés elosztását is képes megoldani a hozzá készített szoftver segítségével.

Elsa Vridge Q8
Elsa Vridge Q8

Az ELSA Japan készítette rendszer két NVIDIA Quadro FX 5800-as általános célú gyorsítót és két ELSA Vixel H200 kártyát alkalmaz, amelyekkel a rendszer távolról is irányíthatóvá válik. Ezt a Teradici cég specialitásának számító PC-over-IP technológia teszi lehetővé. A Vridge X100 Q8 ezzel képessé válik arra, hogy nagy felbontású videofájlokat játsszon le, vagy háromdimenziós alkalmazások képét állítsa elő, majd ezeket hálózaton vagy interneten keresztül továbbítsa.

Ennek a technológiának a közeljövőben nagy jelentősége lehet, hiszen több gyártó is komolyan foglalkozik a Cloud Computinggal és a benne rejlő lehetőségekkel. Erre kiváló példa az AMD nemrég élesben is bemutatkozó rendszere, az AMD Fusion Render Cloud, amelynek kliensszoftveréért felelős partnere (az OTOY) egy tesztlehetőséget is biztosított a TechCrunch tesztelőjének.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés