Megújította legendás lemezjátszó sorozatát a Technics

A Technics bemutatta a közvetlen meghajtású, különálló vezérlővel szerelt SP-10R-t.

A Technics a szeptemberi IFA-n jelentette be, hogy a tervei között szerepel a legendás SP10 lemezjátszó sorozat megújítása egy új termékkel. Nos, nem a levegőbe beszéltek, hiszen a CES-en bemutatták az SP-10R jelzésű közvetlen meghajtású lemezjátszót.

Technics SP-10R
Technics SP-10R [+]

A vállalattól kapott információk értelmében a masina kettős állótekercses, közvetlen, mag nélküli ikerrotoros, 12 pólusú és 18 tekercses meghajtást alkalmaz, amelynek mindkét oldalán találhatók tekercsek, és kellő nyomaték leadására képes, annak érdekében hogy teljesen önállóan járassa a nagy tömegű lemeztányért.

A lemeztányér 10 mm vastag sárgaréz súlyának széleit volfrám súlyokkal ötvözték. A sárgaréz súlyt az öntött alumínium részhez laminálták, így együtt a lemeztányér össztömege 7,9 kg. A hátsó felületén egy fojtó gumiréteg található, ami a nem kívánatos rezgések elnyelésére hivatott, és ennek köszönhetően a három réteges szerkezete hatékonyabban csillapítja az esetleges rezgéseket. Az már a prototípuson is látszott, hogy a zajcsökkentés érdekében a vezérlőegységet elkülönítették a fő egységtől, és a tápellátása egyedi technológiát alkalmaz, amely minimális zajjal képes feszültséget biztosítani az újonnan kifejlesztett, nemkívánatos zajt kiszűrő áramkör segítségével.

Az SP-10R kifejlesztése során kiemelt hangsúlyt fektettek a visszafelé kompatibilitásra. Ennek köszönhetően a korábbi lemeztányérlapok és lemeztányérok itt is használhatóak. A vezérlőegység is ugyanolyan formájú és méretű, mint az SP-10MK2 lejátszóé, így biztosítva a problémamentes cserét.

Előzmények

Hirdetés