Az FX notebooksorozatban veti be a Kaby Lake-G-t az ASUS?

A mostani modellek pont nem kapták meg a nyolcadik generációs Core processzorokat, így a továbbfejlesztés már amúgy is indokolt.

Az ASUS FX sorozatú notebookjai nem tekinthetők csúcsmodelleknek, de elfogadható áron kínálnak igen kellemes teljesítményt a játékokban, és általában ez a nyerő kombináció a kasszáknál. A mostani széria hetedik generációs Intel Core processzorokat alkalmaz, konfigurációtól függően négymagos i5 vagy i7 modelleket, amelyek mellé NVIDIA GeForce GTX 1050, 1050 Ti vagy 1060 családba tartozó MXM modul kerül.

Az aktuális termékcsaládnak csak egy nagy problémája van, ami lényegében az üzemidő, és állítólag pont ezen fog segíteni az új FX sorozat, amibe a legfrissebb hírek szerint az Intel Kaby Lake-G kerül. Ezzel a fejlesztéssel elhagyható az MXM modul, így lényegesen több hely lesz az akkumulátornak, továbbá járulékos előny, hogy az Intel gyári szintű támogatást biztosít az IGP és a GPU közötti átkapcsolásra, ami újra értékessé teheti ezt az opciót a notebookgyártók számára, mert az világos, hogy az IGP hatékonyabban tud dolgozni kis terhelés mellett.

Az Intel koncepciója úgy néz ki, hogy beválhat a notebookgyártóknál, mivel olyan újításokra ad lehetőséget, aminek a hatását tényleg érezhetik a felhasználók, elvégre egyáltalán nem mindegy, hogy egy mobil masina meddig bírja a strapát. Ebből a szempontból a 2018-as dizájnok a maiaknál jóval kedvezőbbek lesznek, hiszen nem feltétlenül kell majd választani a teljesítmény és az üzemidő között.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés