Tabletáradat az ünnepekre készülve

Ahogy közeledünk az ünnepekhez és az év végéhez, az amúgy sem pihenő tabletpiac még egy fokozattal feljebb kapcsol, és még több új készülék kerül a kínálatba. Persze akadnak gyártók, akik ugyan még egy darab kézzel fogható terméket nem mutattak, de legalább a reklámra nem sajnálják a pénzt. A Notion Ink táblagépéről eddig csupán annyit tudtunk, hogy az NVIDIA Tegra 250-es chipjét fogja tartalmazni, most viszont, hála a cég új weboldalának, a részletekre is fény derült. Az Adam névre keresztelt 158 x 239 x 14 mm-es méretű, 600 gramm körüli tömegű gépezet 10,1”-es, 1024x600 pixeles felbontású kettős kijelzővel van felszerelve. Ennek egyik „része” a Pixel Qi monitor, amely transzmisszív, transzflektív és reflektív megjelenítési módokra is képes, a vele kombinált megjelenítő pedig egy kapacitív multi-touch-os érintőpanel matt, tükröződésmentes bevonattal, illetve karc és ujjlenyomat elleni védelemmel.

Notion Ink Adam [+]
Notion Ink Adam [+]

A Tegra 2-ben szokás szerint a kétmagos Cortex-A9 dolgozik. A tárhely 16 vagy 32 GB-os lehet, a felszerelés további része pedig szintén elég gazdag: hálózati eszközeit a 802.11b/g/n-es Wi-Fi, a 2.1-es Bluetooth és a 3G-s modem alkotják, van 3,2 megapixeles, autofókuszos, forgatható kamerája, két hangszóró, mikrofon, microSD aljzat, HDMI kimenet, két normál és egy mini USB csatlakozó, továbbá háromtengelyes gyorsulásmérő, környezetifény-érzékelő és A-GPS vevő is. A tablet kezelésének megkönnyítése érdekében ellátták egy touchpaddel, ami a szokásostól eltérően a képernyővel átellenes oldalon kapott helyet.

Egy újabb, az ismeretlenből előretörő gyártó, a Velocity Micro 7”-es tabletje, a Cruz Tablet T103 már meg is vásárolható. A 800x480-as elbontású kapacitív érintőképernyős modell ára 300 dollár, operációs rendszere pedig a 2.0-s Android. RAM-ból 512 MB-tal látták el, háttértára pedig 4 GB-os, ami SD kártyával bővíthető, ráadásul a már gyárilag kapunk egy 8 GB-os kártyát mellé. Van természetesen Wi-Fi, USB aljzat, hangszórók, sőt gyorsulásmérő is, akkumulátora pedig állítólag 10 órán át is képes működtetni a gépet.

Velocity Micro Cruz Tablet [+]
Velocity Micro Cruz Tablet T103 [+]

A Dixons Group bejelentése szerint a napokban megjelent az Egyesült Királyságban az Advent Vega nevű táblet is. A 275 x 178 x 14 mm-es masina 10,1”-es kapacitív érintőképernyővel (1024x600 képpont) rendelkezik és az 1 GHz-es NVIDIA Tegra 2-vel üzemel. Memóriából fél gigabájt került bele, tárhelyként pedig a mellékelt 4 GB-os microSD kártya használható. Hálózati eszközeit Wi-Fi kártyája és Bluetooth adaptere alkotja, a kiegészítők közt pedig helyet kapott egy webkamera és egy HDMI kimenet is. Az Advent Vega 249 fontért vásárolható meg.

Advent Vega
Advent Vega

Végül az LG E-Note H1000B tabletjének részleteire is fény derült. Az Atom processzorról tudtunk, a pontos típusról nem: az 1,6 GHz-es Z530 lesz benne, ami 1 GB memóriát és egy 16 GB-os SSD-t kap társul. A 10,1”-es képátlójú, 1366x768 képpontos érintőképernyő alatt még számos kiegészítő lapul, úgymint az N-es Wi-Fi, a 3.0-s Bluetooth, a gyorsulásmérő és a négycellás akkumulátor, kívül pedig találhatunk még SD kártyaolvasót és USB aljzatot is. Opcionálisan WiMAX adapterrel is kérhető. A 850 grammos E-Note-on Windows 7 Starter fut alapesetben, ami Professionalre is cserélhető, az ára pedig a távol-keleti piacon 854 dollárnak megfelelő lesz.

LG E-Note H1000B [+]
LG E-Note H1000B [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés