Hirdetés

Alig fogyaszt a Pixel Qi új kijelzője

A Pixel Qi innovatív kijelzőt mutatott be. A vállalat az alacsony fogyasztású megjelenítőiről híres, és többek között az OLPC laptopok kijelzőit szállítja. A Display Solutions szakembereivel karöltve, most egy olyan 10,1 hüvelykes megjelenítőről hullott le a lepel, mely az USB felületről kaphatja a tartalmat, és a speciális driver segítségével mindössze 1,5 wattot fogyaszt.

Hirdetés

Az LCD technológiát alkalmazó kijelző LED-es háttérvilágítást használ, a felbontása pedig 1024x600 pixel. A rendszer 262 ezer szín megjelenítésére képes transzflektív módban. A megjelenítő érdekessége a reflektív mód, ami a gyártó állítása szerint nemcsak energiát takarít meg, de a megjelenő tartalmak még erős napsütésben is olvashatók maradnak. A szemléletes különbség az alábbi képen tekinthető meg egy konkurens termékhez viszonyítva:

Az információk szerint egy 7 hüvelykes kijelző is készül a fentebb taglalt technológiára, ám ennek a gyártása valószínűleg idén már nem kezdődik meg. Az energiatakarékos megjelenítőket természetesen a mobil termékekbe ajánlja a Pixel Qi.

Előzmények

Hirdetés