Mit kínál a tabletpiac?

Pár hete még teljesen ismeretlenül hangozhatott a Velocity Micro márkaneve, azonban a cég azóta számos egész ígéretes tabletet mutatott be, ezúttal pedig három újabb modellel gazdagította kínálatát. A Cruz sorozatba a 7”-es L37, a 8”-es P38 és a 10”-es L510 érkezik, amelyeken Android operációs rendszer fog futni, azon belül is a 2.2-es vagy a 2.3-as változat. A trió legkisebbike 1024x600 pixeles felbontású kapacitív érintőképernyővel van felszerelve. Memóriából 4 GB-ot kapott, van N-es Wi-Fi kártyája, 3G-s modeme és 2.1-es Bluetooth adaptere, ráadásul GPS vevővel és digitális iránytűvel is ellátták. Ezeken felül két kamera is található rajta, illetve micro HDMI kimenet is került rá. Az L37 tehát kis mérete ellenére szinte minden fontosabb kiegészítővel rendelkezik. A P38, azaz a 8”-es változat konfigurációjában megegyezik az L37-tel, de képernyője kicsit nagyobb felbontású, 1024x768 képpontból áll.

Velocity Micro Cruz Tablet [+]
Velocity Micro Cruz Tablet [+]

A legnagyobb készülék 1366x768 pixeles érintőképernyővel lett felszerelve, ami alatt az 1 GHz-es órajelű Tegra 2-es SoC dolgozik. Hálózati eszközei közt ezúttal is fellelhető a Wi-Fi, a 3G és a Bluetooth, valamint helyet kapott benne a GPS és a digitális iránytű. Az ára, ahogy a másik kettőé is, egyelőre sajnos ismeretlen, és az érkezésük időpontja is kérdéses.

A monitorairól ismert AOC saját masinája, a 8”-es kijelzővel felszerelt Breeze is mostanában mutatkozott be. A 4:3-as képarányú, 800x600 pixeles felbontású megjelenítővel ellátott készülék a 2.1-es Android operációs rendszert futtatja, processzora pedig egy Rockchip típus. Beépített tárhelyként 4 GB áll a felhasználó rendelkezésére, de microSD kártyával ez tovább bővíthető. Van 802.11b/g/n-es Wi-Fi kártyája, illetve 2.0-s USB portja, ám több információ egyelőre nem ismert a konfigurációról, csupán az, hogy az akkumulátor nagyjából 6 órán át bírja a videolejátszást és 12 órán át a zenelejátszást. Az ára valószínűleg 200 dollár alatt lesz, megjelenése pedig még ebben a hónapban esélyes.

AOC Breeze [+]
AOC Breeze [+]

A Motion Computing CL900-asa ha külsőre nem is, belülről nagyon különbözik az eddigiektől, hiszen az Intel Oak Trail platformjára épül, operációs rendszerként pedig Windows 7 található rajta. A gépezet megerősített burkolattal rendelkezik, amely védelmet nyújt a rázkódás, a por és a nedvesség ellen is. Érintőképernyője 10,1”-es képátlójú 1366x768 pixeles felbontással, amit a Gorilla Glass réteg véd. Memóriából 2 GB-ot kapott, tárolóként 30 vagy 60 GB-os SSD választható hozzá, és persze nem maradtak ki a hálózati eszközök sem: van N-es Wi-Fi, 3.0-s Bluetooth, illetve opcionálisan Gobi 3000 GPS-es és 3G-s modem is kerülhet bele. A kártyaolvasó SD kártyákat tud fogadni, aljzatai közt USB portot találhatunk, akkumulátora pedig egy feltöltéssel nagyjából 8 órán át képes a szükséges energiát biztosítani. Valószínűleg a második negyedév környékén számíthatunk megjelenésére, kicsivel 1000 dollár alatti árral.

Motion Computing CL900 [+]
Motion Computing CL900 [+]

Előzmények

Hirdetés