Hirdetés

Hírek a tabletek világából

Hirdetés

A NEC az ISP Biglobe-bal közösen a következő hónapban dobja piacra Japánban a Smartia tabletet, azaz a vállalati szférába szánt LifeTouch készülék normál felhasználóknak szánt változatát. Ez valójában egy úgynevezett cloud kliens, azaz a számítási felhő erejét használja. Az Android 2.1 operációs rendszer fut rajta, belül pedig egy ARM Cortex-A8-as alapokra épülő processzor dolgozik. A gépezet 7 hüvelykes képátlójú rezisztív érintőképernyővel rendelkezik, ami 800x480 képpontos felbontást kínál. Memóriából 384 MB-ot kapott, háttértárként pedig a kártyaolvasójába helyezett SDHC is használható. Ellátták GPS vevővel, gyorsulásmérővel, van USB csatlakozója, akkumulátora pedig egy feltöltéssel nagyjából 8 órás működést tud kihozni. A hálózati eszközeit a 802.11b/g-s Wi-Fi kártya és a 2.1-es Bluetooth adapter alkotják. December 6-án kezdődik meg az értékesítése, 510 dollárért lehet majd hozzájutni.

NEC Smartia
NEC Smartia

A dél-koreai Enspert az Identity Tab nevű kicsi, hordozható készülékével mutatkozott be. Az Android 2.1-et futtató táblagép 7”-es rezisztív technológiás érintőkijelzővel lett felszerelve, amely 800x480 pixeles felbontású. Ebben is egy 1 GHz-es ARM Cortex-A8 CPU dolgozik, a háttértár pedig 8 GB-os, ami SD kártyával bővíthető tovább. A termék lényegében a szokásosnak számító tablet-konfigurációval rendelkezik: van gyorsulásmérője, fényérzékelője, 3 megapixeles webkamerája, GPS vevője, DMB chipje (mobil tévézéshez), illetve Wi-Fi kártyája és Bluetooth adaptere is. Csatlakozói közt USB és HDMI található. A masina a hírek szerint az európai piacra is érkezik méghozzá decemberben, ám egyelőre a hollandiai és németországi debütálását jelezték. A készülék ára sajnos még nem derült ki.

Enspert Identity Tab
Enspert Identity Tab

A BlackBerry PlayBook esetében viszont szerencsénk van, hiszen nyilvánossá vált az árazás. A RIM készüléke három verzióban lesz megvásárolható: a 8 GB tárhelyesért 400 dollárt kérnek, a 16 GB-osért 500-at, míg a 32 GB-osért 600 dollárt. A tablet egyébként 7”-es képátlójú, 1024x600 pixeles felbontású monitorral van felszerelve, ami kapacitív érintőképernyős. Kétmagos, 1 GHz-es  ARM Cortex-A9 alapokra épülő processzora lesz, 1 GB memóriát kap, továbbá felszerelik 802.11b/g/n-es Wi-Fi-vel és 2.1-es Bluetooth adapterrel. Két kamerája lesz, amelyek közül a felhasználó felé néző 3, a másik pedig 5 megapixeles. Csatlakozói közt lesz micro HDMI és micro USB is. A PlayBook 2011 első negyedévében kerül forgalomba.

RIM BlackBerry PlayBook
RIM BlackBerry PlayBook

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés