Sony Xperia Tablet Z – ellenálló csúcstábla 10 hüvelykben

A tabletek specifikációja az utóbbi időkben jelentős fejlődésen ment át, legyen szó a középpontban álló SoC teljesítményéről vagy a kijelző minőségéről. Ebből a trendből természetesen egyik nagy gyártó sem kíván kimaradni, ezért most a Sony is bemutatta legújabb csúcsragadozóját. Bár hivatalos sajtóközlemény még nem érkezett a tabletről, de az információk több forrásból is megerősítést nyertek, köztük a japán Sony Mobile-tól.


[+]

A Sony Xperia Tablet Z egy 10,1”-es tábla, ami már külsejével is dominanciára tör: 6,9 mm-es vastagságával és 495 grammos tömegével kategóriájának legkarcsúbb modelljeként kerülhet a boltok polcaira. A fekete és fehér hátlappal is forgalomba kerülő Tablet Z dizájnja meglehetősen egyszerű, szögletes sarkaival és egyenes vonalaival kifejezetten diszkrét darab.


[+]

A kijelző felbontása 1920x1200 pixeles, ami tisztességesnek mondható, de nem fenyegeti a Google Nexus 10 2560x1600 pixeles értékével kivívott trónját. Azt még homály fedi, hogy a panel IPS vagy AMOLED, de a Mobile Bravia Engine 2 technológiával karöltve a képminőségre biztosan nem lehet majd panasz. A tablet lelkét egy négymagos, 1,5 GHz-en ketyegő Qualcomm Snapdragon APQ8064 SoC képzi, mellette 2 GB RAM teljesít szolgálatot, vagyis nyers erőben sem lesz hiány. Az adatok alapesetben a 32 GB beépített memóriában tárolhatók, a háttértár kapacitása microSD memóriakártyával szabadon bővíthető. A csúcsmodellt 4G LTE kommunikációra is felkészítik, de minden bizonnyal olcsóbb, csak wi-fi-s modellek is piacra lépnek majd.Természetesen az NFC-t sem hagyták ki a repertoárból, ugyanis számos egyéb termékük támogatja ezt a vezeték nélküli kommunikációt.


[+]

A 8,1 megapixeles hátlapi kamerát a Sony Exmore R technológiájával támogatták meg, ami tabletes fronton valószínűleg kiemelkedő képminőséget eredményez, de a gyártó a hanghatásokról sem feledkezett meg, erről S-Force virtuális térhangzású rendszerük gondoskodik. A hírek szerint belsejében egy 6000 mAh-s akkumulátor lapul, ami valamelyest elmarad más csúcsgépektől, de ügyes energiagazdálkodással ez nem feltétlenül jelent majd hátrányt a valóságban. A víz- és porálló Sony Xperia Tablet Z első hivatalos felbukkanása a 2013-as Mobile World Congress alkalmával várható, amikor remélhetőleg megjelenési dátuma és vételára is konkretizálódik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés