CES 2013: 4K felskálázást biztosító Sony UHD tévék bomba dizájnnal

Azt gyakorlatilag borítékolni lehetett, hogy a Sony is előáll valamilyen Ultra High Definition okossággal Las Vegasban, és nem is okozott csalódást a japán gigakonszern. Bejelentették ugyanis, hogy a jelenlegi egyetlen darab 84 hüvelykes 4K televízióból álló kínálatukat még 2013 első félévében két újabbal turbózzák fel.

Sony X9000A
Sony X9000A [+]

Az X9000A családba tartozó 65, illetve 55 hüvelyk képátlójú modellek megkapták az új, Sony fejlesztésű X-Reality PRO névre hallgató technológiát, amellyel képesek az alacsonyabb felbontású anyagokból 3840x2160 képpontos videókat varázsolni. Azaz így valamilyen szinten képesek orvosolni azt az egetverő problémát, hogy jelenleg még nagyon nincs mit nézni az UHD tévéken. Az alkalmazott Triluminos fantázianevű kijelzők állítólag minden korábbinál jobb képminőséget és ultra realisztikus színeket produkálnak, köszönhetően többek között az integrált QD Vision "Color IQ" névre hallgató optikai komponensnek. A cég közleménye szerint, még az olyan kritikus tartalmak esetén is jól teljesít, mint a bőrszín, a piros árnyalatai vagy a smaragdzöld.

Sony X9000A
Sony X9000A [+]

A minél jobb hangzás megteremtése érdekében kifőzött Signal-to-Sound technológia már ezekből sem hiányzik. Ez elméletileg az audio jelek optimalizálásának és finomításának köszönhetően élethűen reprodukálja a tömött stadionban hallható üvöltéstől a leghalkabb suttogásig terjedő hangokat. A vállalat az itt bevetett Sense of Quartz dizájnvonalra is igen büszke, amiben van is valami, hiszen első pillantásra egészen szemrevalónak tűnnek az egyelőre még ismeretlen árú készülékek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés