Hirdetés

Sony Xperia Tablet S – cseppálló tablet a családnak

A Sony a mai napon idehaza hivatalosan bemutatta a 9,4"-es kijelzővel ellátott Xperia Tablet S táblagépet, mely a vállalat szerint nem csak egy hagyományos tapogatós eszköz, hanem egyfajta szórakoztató központ az egész család számára. Az 1280x800 pixeles IPS kijelzővel szerelt 9,4"-es tabletben az egyik legnépszerűbb SoC, az NVIDIA Tegra 3 dolgozik 1 GB memória és 16 vagy 32 GB tárhellyel (utóbbi csak 3G-s verzió esetén, de ez későbbre várható).


[+]

A mindössze 570 grammos, és egyelőre Android 4.0.3 operációs rendszert futtató készülékből nem hiányoznak a legújabb technológiák, így a Bluetooth mellett kétsávos, IEEE 802.11a/b/g/n szabványú Wi-Fi vezérlő kapott helyet, valamint nem hiányzik a GPS (Wi-Fi verziónál S-GPS, 3G-nél A-GPS) és a korábban beharangozott infravörös modul sem. Továbbá a gyorsulásmérő, környezeti fényérzékelő, giroszkóp, SD kártyaolvasó és az elő- és hátlapi kamerák sem maradnak ki a repertoárból – előbbi 1, utóbbi 8 megapixeles képet készít.


[+]

A száraz technikai paraméterek helyett sokkal izgalmasabb, hogy a Sony cseppálló burkolat mögé rejtette a hardvert, így szinte garantált, hogy nem lesz baja, ha rálöttyen a kávé, kakaó vagy az üdítő. Ez különösen fontos jellemző annak tudatában, hogy az Xperia Tablet S nem csak egy egyszerű tablet, hanem távirányító, valamint játékgép is egyben, amit akár a legfiatalabb korosztály is nyúzhat. Erről tanúskodik a többfelhasználós szoftverkörnyezet, azaz a jelszóval védett felhasználói fiókok kialakítása, így egyszerűen megvédhetjük fontos adatainkat, a csemeték nem fognak kárt okozni. Ezzel kapcsolatban még azt is érdemes megjegyezni, hogy nem csak a szokásos beviteli eszközökkel képes megbirkózni a Sony táblagépe, hanem a PS3 kontrollerével is! Természetesen a hangminőségre is különös hangsúlyt fektetett a gyártó, így az integrált mikrofon és hangszórópár mellett olyan praktikákat vetettek be, mint az xLOUD, Clear Phase és S-Force.


[+]

A tablet mellé számos kiegészíthető választható, kezdve a színes tokoktól a billentyűzettel egybeépített borítókon át a különféle állványokig és dokkolókig (amelyek között nagyobb hangszóróval ellátott darabok is találhatók), valamint különféle átalakító kábelek és plusz képernyővédő-fólia is rendelhető.


[+]

A Sony Xperia Tablet S októberben érkezik a boltok polcaira és a szolgáltatók kínálatába, és áruk is ezzel egyidőben válik publikussá.

 

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés