Hirdetés

Sony VAIO T13 Ultrabook újra, ezúttal Windows 8-cal

Hirdetés

Külső

Nyáron, a Lenovo IdeaPad U310 társaságában járt nálunk a Sony második generációs, mondhatni olcsó Ultrabookja, a VAIO T13. Akkor még Sandy Bridge alapú processzor volt benne egy kis SSD és merevlemez társaságában. A Windows 8 érkezésével a hazai piacon a Sony az  elsők között mutatott be érintőképernyős notebookot a hardveresen frissített VAIO T13 képében. Külsőre minden maradt a régi: megkaptuk a magnéziumötvözetből készült, vékony házat, ami stílusban a komolyabb VAIO-kat idézi, a világosszürke szín és a csatlakozó kiosztás is a régi (balra két USB, egyik 3.0-s, jobbra hangkimenet, kártyaolvasó, HDMI, D-Sub és Ethernet aljzat), és szintén változatlan a jellegzetes, hátsó rész alá beforduló fedélkialakítás.

Megjelenésben csupán egyetlen dolog változott: a 13,3 hüvelykes kijelző kerete ezúttal nem szürke, hanem fekete, és összeolvad a képernyő fényes, érintésérzékeny felületével. Sajnos felbontása csak 1366x768 pixel, ahogy a korábbi modellé. Változatlan az alatta lévő, vékonysága ellenére egészen korrekt billentyűzet, és az egyébként jó touchpad kattogósan járó gombjai is visszaköszöntek.

Jelentős fejlesztés történt viszont a motorházfedél alatt. Modernizálták a felhasznált Intel platformot, mert immár Ivy Bridge alapú Core i5 dolgozik a fedélzeten, a grafikáért pedig már sokkal komolyabb, HD Graphics 4000 IGP felel. Módosult az adattároló részleg is, a hazai forgalomba 128 GB-os SSD-vel, klasszikus merevlemez nélkül kerül az érintőképernyős Sony VAIO T13, így vételára Windows 8-cal és két év garanciával háromszázezer forint környékén alakul.

Termék megnevezése Sony VAIO T13 (SVT1312V1E S)
Processzor Intel Core i5-3317U 1,70/2,60 GHz
Lapkakészlet Intel HM76
Memória 4 GB DDR3-1600
Kijelző 13,3"-os, 1366x768 pixeles érintőképernyő, TN+film panel LED háttérvilágítással, Chimei N133BGE-LB1
Grafika Intel HD Graphics 4000 – integrált
Hang nyolccsatornás Realtek ALC269
Merevlemez mSATA 128 GB-os SSD
Optikai meghajtó nincs
Kommunikáció Atheros IEEE 802.11b/g/n, Realtek Ethernet, Bluetooth 4.0
Interfész - 2 db USB 3.0,
- HDMI és D-Sub monitorkimenet,
- Ethernet (átalakítóval),
- audio ki- és bemenetek
Extrák webkamera, kártyaolvasó, érintőképeryő
Akkumulátor 3 cellás – 45 Wh
Méret 323 x 226 x 19 mm
Tömeg 1,66 kg
Operációs rendszer Windows 8
Gyártó honlapja www.sony.hu
Fogyasztói ár 299 900 forint
Garancia 2 év

Fontos részlet, hogy alul, a kicsavarozható ajtó mögött egy üres 2,5 hüvelykes merevlemezhelyet találunk, amibe tetszés szerinti winchester, esetleg második SSD tehető, ugyanis a rendszerlemez a burkolat alatt, egy mSATA foglalatban csücsül. Ha bármilyen szinten szóba jön a játék, akkor erősen ajánlott a második memóriafoglalatot is megtölteni, mert a gyári, egycsatornás felállás elveheti a 3D-s teljesítmény akár a felét is. Az akku 45 wattórás, a takarékos hardverrel minden bizonnyal sokáig bírja majd.


Az üres memória- és 2,5 hüvelykes merevlemezhely bővítésért kiált

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés