Hatalmas Mini LED tévével rukkol elő a Sharp

Régóta várjuk már, hogy a Foxconn által felvásárolt Sharp újra elkezdje ostromolni a prémium kategóriás televíziós szegmenst. Ennek érdekében létrehozták az XLED névre hallgató termékcsaládjukat, amely 4K felbontású, QLED IPS LCD képalkotási eljárásra épülő, Mini LED háttérvilágítást használó modelleket tartalmaz.


[+]

A vállalat pedig most azt jelentette be, hogy a széria egy új, gigantikus méretű taggal bővül, érkezik ugyanis az XLED 120 hüvelykes, azaz 305 centiméteres képátlóval bíró változata. Ez pedig így jelenleg a világ legnagyobb Mini LED-es televíziója. A panel mögött a fénykibocsátó diódákat 2160 egyedileg vezérelhető fényerejű csoportba osztották, melynek köszönhetően a háttérvilágítás vezérlése pontosabb, valamint nagyobb fényerő és kontraszt érhető el.

A készüléket a vállalat a CES 2023 technológiai szakkiállításon mutatja majd be a nagyközönség előtt. Valószínűleg ekkor kapunk választ arra is, hogy mikor és milyen áron tervezik forgalomba hozni a terméket, erről ugyanis még nem állnak rendelkezésre konkrét információk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés