Samsung notebook blog: ATIV Smart PC Pro - meglátni és ...

Amilyen könnyen sikerült idő előtt szert tennünk annak idején a Samsung Smart PC-re (új nevén ATIV Tab 5-re), amiből persze teszt is készült, olyannyira nehezen került most birtokunkba a Pro változat, azaz a Tab 7 (XE700T). Pedig a hazai boltokban már egy ideje kapható a koreai gyártó x86-os csúcstabletje, a tesztpéldányt első körben nem várt esemény miatt idő előtt kellett visszaszolgáltatunk, majd újra bő egy hónapos várakozópályára kényszerültünk. De borítsunk fátylat a múltra, és nézzük meg, első látásra mit tud a masina!


Egy notebook...azaz csak majdnem [+]

Előre bocsátanánk, hogy jelenlegi bejegyzésünk csak egy gyors bemutató, a komolyabb részleteket és teljesítményt firtató írásunk majd komplett teszt formájában jelenik meg, a blog keretein kívül. Ugyanakkor nem ez lesz az első és egyben utolsó bejegyzés erről a gépről, ugyanis az ATIV sorozatnak egyik újítása az 1024 nyomásszint érzékelésére képes S Pen, ami nem csak arra jó, hogy ujjunk helyett böködjük a kijelzőt, hanem a megfelelő szoftverekkel párosítva egészen varázslatos dolgokat lehet vele művelni. Bár múltkori Smart PC tesztünkben készítettünk egy rövidebb videót az S Penről és általános használatáról, működéséről, de a következő bejegyzésben megmutatjuk az eszköz komolyabb oldalát is, ahol a nyomásérzékeny tulajdonságát is ki fogjuk használni! Ígérjük, akkor nem kell majd sokat olvasni, a hangsúly a videón lesz.


Kettészelve... [+]

A Pro verzió koncepcióját tekintve nem tér el kisebb testvérétől, tehát felépítésében lényegében ugyanazzal a leválasztható billentyűzetes dokkolóval megáldott 11,6"-es tablettel van dolgunk, azonban szinte minden téren kicsivel többet kapunk. A kijelző például Full HD felbontású és 5 helyett 10 ujjas bevitelt támogat, de sokkal fontosabb különbség, hogy az Atom processzor helyett Core i5-3317U processzor szorgoskodik a motorház alatt, ami az Intel HD Graphics 4000 IGP-vel sokkal ütőképesebb teljesítményt kínál. Pláne ha számba vesszük a 4 GB DDR3 memóriát és 128 GB-os SSD-t.


Műanyag fedél és fém dokkolózsanér továbbra is [+]

Nagyobb tempóhoz nagyobb teljesítményű (49 Wh-s, 4 cellás) akkumulátor is dukál, de a billentyűzetes dokkolóban most sincs plusz akku. Fontos kiemelni, hogy ennél a modellnél nyoma sem volt semmiféle kontakthibának, a tablet sosem dobta el a dokkolót. A kiegészítők terén a SIM foglalat is alapfelszereltség, azaz beépített HSPA+ modemmel is gazdagodunk (aminek vonzata a GPS), valamint USB 3.0-s portnak sem vagyunk mostantól híján. Továbbá a gépben TPM chip is fellelhető, ebből kifolyólag pedig az operációs rendszer is Windows 8 Pro.


microSD és microSIM foglalatok[+]

Teszi mindezt úgy, hogy végeredményben tömege és vastagsága nem sokkal nagyobb, mint kistestvérének ugyanezen paraméterei. Persze a 3G-vel szerelt atomos ATIV PC-vel összehasonlítva a Pro bő 100 000 forinttal többet kóstál (nagyjából 350 000 forint), de annyival többet is tud, noha külsőleg a színt leszámítva első látásra nem sok különbség van. Hogy ez az ár mennyire reális és egyáltalán megéri-e, arra majd tesztünkben keressük a választ, mindenesetre az első próbálkozások nagyon meggyőzőek.


Kezelőszervek egy helyen [+]

Azóta történt

Előzmények