A Samsung új node-jain is elérhető lesz az ARM Artisan fizikai IP

A Processor Optimization Pack használatával a licencelők – szokás szerint – egyszerűbben készíthetnek SoC dizájnokat.

Az ARM és a Samsung már egy ideje alkalmazza a Processor Optimization Pack (POP) nevű elgondolást, mely a brit tervezőcég Artisan fizikai IP-jét használja. Ennek segítségével, illetve a dokumentációkkal a cégek egyszerűbben implementálhatnak SoC dizájnokat, ami a költségek és a vállalt kockázat szempontjából előnyös.

Az ARM eddig a Samsung aktuálisan elérhető FinFET gyártástechnológiáira kínált új tervezésű Cortex magokat, és most ez a partnerkapcsolat bővül. Konkrétabban fogalmazva a Samsung 7 nm-es LPP és 5 nm-es LPE node-jára elérhető lesz az ARM Cortex-A76-os processzormag, méghozzá a Processor Optimization Pack formájában, ami az említett gyártástechnológiákkal 3 GHz-en vagy akár nagyobb órajelen is működhet.

Fontos adalék még, hogy az ARM más, egyelőre meg nem nevezett, de DynamIQ-t támogató processzormagokat is elérhetővé tesz ilyen formában.

A Processor Optimization Pack – szokás szerint – elsősorban a kisebb vállalatokat, illetve a leendő új versenyzőket segíti, így egyre több cég léphet be erre a piacra, ami természetesen fokozza a versenyt, amivel végső soron a felhasználók járnak jól.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés