Megkezdhető a tömeggyártás a Samsung 10 nm-es LPP node-ján

A 10 nm-es LPP az ígért időpontra elkészült, és az adatok alapján érezhető előrelépées az LPE verzióhoz képest.

A Samsung még tavasszal jelentette be, hogy az év végére elérhető lesz a második generációs 10 nm-es node-juk, amit röviden csak LPP jelzéssel illetnek. Ezt az ígéretet tartani is tudta a cég, ugyanis mostantól az új eljárás tömeggyártás szintjén is hozzáférhető, így a 10 nm iránt érdeklődő partnereknek már nem kell az első generációs LPE node-ot igénybe venni.

Hirdetés

A 10 nm-es LPP az LPE-hez képest akár 10%-kal gyorsabb lapkákat eredményezhet, vagy akár 15%-kal alacsonyabb lehet ezek energiaigénye, eközben a kihozatal is kedvezőbb, ami miatt megéri áttérni rá. Ez a 10 nm-es LPE-t használó ügyfeleknek eleve nem lesz nehéz, ugyanis a két node alapjai azonosak, tehát alacsony költség mellett lehet a már létező lapkákon javítani a dizájn jelentős újratervezése nélkül.

A Samsung hvaszongi gyára, az S3
A Samsung hvaszongi gyára, az S3

A Samsung bejelentette a harmadik, S3 nevű, hvaszongi gyárának munkába állítását is. Technikailag ez még mindig készül, de az egyes üzemépületeiben már elkezdődött a termelés felfuttatás, kiemelten figyelve a 10 nm-es LPP node-ra vonatkozó igényekre. Az S3 azonban főleg a jövőnek készül, így itt kerülnek majd gyártásra a későbbi, 7 nm-es lapkák is, amint elérhető lesz a Samsung említett node-ja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés