ROG Strix Scope lett az Asus CES-en mutogatott billentyűzetéből

A néhai Asus ROG Strix CTRL Stealth módot és duplaszéles Ctrl gombot is kapott.

Hirdetés

Az Asus bemutatta legújabb mechanikus billentyűzetét, melyet ROG Strix Scope névre kereszteltek. A termékoldalt megnyitva rögtön elkapott a deja-vu érzés, hiszen ezt a terméket már szemügyre vehettük Las Vegasban, ám akkor még ROG Strix CTRL volt a becses neve. Az átkeresztelés valószínűleg csak marketing szempontból volt szükséges, ugyanis az akkor leginkább kihangsúlyozott tulajdonság, a szokásosnál kétszer szélesebb Ctrl módosítóbillentyű megmaradt.


[+]

Az alumíniumburkolat felett lebegni látszó kupakok alatt Cherry MX kapcsolók kaptak helyet: a Red, Brown, Blue, Black, Speed Silver és Silent Red típusok közül dönthetünk a vásárláskor. A kiosztáson több, a megszokott szabványoktól eltérő gombot is találunk, ilyen például az F5-F12 kapcsolókon látható multimédiás vezérlőkre jellemző ikonok. Az „F” feliratok a kupakok hozzánk közelebb eső oldalán láthatók, arról pedig, hogy elsődlegesen funkció- vagy vezérlőgombként kívánjuk őket használni, az Insert lenyomásával dönthetünk. Érdekesség még továbbá az F12-re gravírozott kapucnis krapek képe, ezt a gombot lenyomva ugyanis a Stealth módnak köszönhetően az összes futtatott program a tálcára minimalizálódik, a hangkimenet pedig elnémul, újabb lenyomásra minden visszaáll az eredeti állapotba.


[+]

A billentyűzet képességeinek tárházát olyan funkciók gazdagítják, mint az anti-ghosting, az NKRO, vagy a Windows Lock. Hála a beépített memóriának, összesen 6 profilt tudunk elmenteni, valamint lehetőségünk van a menet közbeni makrórögzítésre. Tartozékként a gombkiszedő csipesz mellett négy darab alumíniumkupakot kapunk, amelyekkel a WASD gombnégyes cserélhető le strapabíróbb darabokra. Az újdonság nem csak az Armoury II, de az RGB LED-ek miatt az ASUS Aura Sync szoftverekkel is kompatibilis. A piacra kerülés dátuma és a várható árazás egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés