Hirdetés

Rekordszámú versenyző a WCG 2005 fináléjában

Az idei World Cyber Games 2005 minden eddigi rekordot megdöntött. Az eseményt, melynek első számú támogatója a Samsung Electronics, a világ legnagyobb ilyen jellegű e-sport rendezvényévé nőtte ki magát, szingapúri nagydöntője alatt közel 50 000 ember élvezhette a küzdelmeket. A novemberi nagydöntő közel 5 napja alatt a magyar válogatott is megmérettetett, felemás eredménnyel.

"Ezzel a példa nélkül álló látogatottsággal és a rekord létszámú résztvevő országok és játékosok számával a World Cyber Games azonos értékűvé vált az Olimpiával. Jövőre egy még izgalmasabb és sikeresebb eseményt fogunk szervezni" – mondta Mr. Hank Jeong, a Nemzetközi Cyber Marketing elnöke és vezérigazgatója, a World Cyber Games szervezője.

Dr Lee Boon Yang, Szingapúr Információs, Kommunikációs és Művészeti Minisztere záró beszédében kiemelte: "a digitális játékok, mint a szórakoztatás és a média elegye nagy üzleti lehetőséget rejt magában. Ezért vagyunk büszkék arra, hogy házigazdái lehettünk egy ilyen nagyszerű eseménynek, ami megerősítette Szingapúr pozícióját, mint Ázsia regionális központja."

Felemás magyar mérleg

Felemásan szerepelt a magyar válogatott az idei World Cyber Games Nagydöntőjén, Szingapúrban. A Samsung Electronics Magyar Rt. támogatásával szereplő Ancients válogatott fantasztikusan indított az 5-5 elleni, stratégiai összpontosítást igénylő Counter Strike: Source játékban, majd a csoportküzdelmekből elsőként jutott tovább – megelőzve az üzbég Prodigy és az angol ReasonGaming csapatát, ezt követően a szlovák defeaters elleni nyolcaddöntőt is hozták 2:0 arányban. Az elődöntőbe jutásért az orosz Virtus_Pro csapata már túl erősnek bizonyult (2:0 az orosz csapatnak), de a legjobb nyolc közé jutás így is nem várt, de remek eredmény.

Sajnos a többiek szerepléséről hasonló jókat nem lehet elmondani, a WarCraft III-ban induló Sonic.NaB, a Star Craft-ban induló Gorky, a FIFA Soccer 2005 focis játék képviselője PoPeC, valamint az autós száguldásban induló LALA egyaránt kiesett a csoportküzdelmek után, és nem jutott el az egyenes kieséses szakaszba.

A magyar válogatott a 67 ország között a nemzetek közötti rangsorban a 23. helyet szerezte meg a rendkívül erős mezőnyben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés