Hirdetés

Új Razer beviteli eszközök érkeznek, ám játék helyett ezúttal munkára

A kígyós vállalat az ergonómiában utazó Humanscale-lel közösen alkotta meg a gusztusosra sikeredett perifériahármas tagjaként debütáló egeret.

Sokan emlékezhetnek még a Razer néhány évvel ezelőtti kísérletére, amikor a gyártó a játékosok helyett inkább a stílusra érzékeny, professzionális felhasználókat célozta meg a Diamondback alapokon nyugvó Pro Click v1.6 egérrel és az alternatív színvilágú Destructor paddal. Ez az irányvonal azóta nem élvezett túl nagy figyelmet, ám a cég új, magát fehérben és szürkében kellető, háromrészes Productivity Suite csomagjával augusztus 27-étől újból megkísérli bevenni a high-tech irodák asztalait.


(forrás: Razer) [+]

Az ízléses szett első eleme a jobbkezes, ergonomikus dizájnnal készülő, vezeték nélküli rágcsáló, ami szimplán csak a Pro Click nevet kapta. A nyolcgombos, RGB-s tűzijátékot mellőző apparátus belsejében egy 450 ips-es, 40 g-s, 16 000 cpi-ig skálázódó, PixArt PMW 3360-as szenzoron alapuló Razer 5G optikai érzékelő dolgozik, és nem csupán 2,4 GHz-es rádióval vagy vezetékes módban fogható munkára, de a Bluetooth kapcsolat lehetősége szintén adott – a wireless dongle részére a patkány hasán alakítottak ki tárolórekeszt. A fő gombok alatt papíron 50 millió kattintásra hitelesített kapcsolók tanyáznak (ami mese habbal), miközben a belső memóriában egyetlen profil eltárolására nyílik módunk.


(forrás: Razer) [+]

A rádiós üzemmel 200, Bluetooth esetén 400 órás használati időt ígérő, 126,7 mm hosszú, 79,7 mm széles, 45,7 mm magas és 106 grammot nyomó jószágot 100 dollárért vesztegetik, 2 év garancia kíséretében.


(forrás: Razer) [+]

Ha már megvan a kurzor dirigálásának eszköze, nem árt egy jó közvetítő médium sem, és itt jön a képbe a Pro Glide alátét. A 360 x 275 x 3 mm-es méretekkel megáldott pad nagy sűrűségű gumbihab alapjára mikroszövött szövetet feszítettek, az elcsúszkálást pedig a gumírozott bevonattal ellátott alsó rész akadályozza meg. Az 1 év garanciával érkező megoldás ára egészen barátságos lett, ugyanis 10 dollárt kóstál.


(forrás: Razer) [+]

A termékek sorát egy teljes méretű mechanikus billentyűzet, a vezetékmentes Pro Type zárja, ami csak a funkcionalitásra (és az igényes hatást keltő, minimalisztikus küllemre) fókuszál. Az alumínium fedőlappal és fehér háttérvilágítással szerelt klaviatúra a Razer átcímkézett, taktilis (de halk) Orange kapcsolóit használja, és bár a lebegő kivitelben állomásozó kupakok anyaga ABS, legalább finom tapintású, ujjlenyomatoknak ellenálló réteggel vonták be őket.


(forrás: Razer) [+]

Csakúgy, mint az egér, a tasztatúra is egyaránt kommunikálhat rádiófrekvenciával vagy Bluetooth interfésszel, de nyilván a 2 méter hosszúra nőtt, Type-C/Type-A kábel szintúgy opcióként szolgálhat a célra. Ha elhagyjuk a madzagot, a Pro Type egyszerre négy eszközzel párosítható össze, melyek között az Fn + 1/2/3 gombkombinációkkal válthatunk.


(forrás: Razer) [+]

Az üzemidő valahová 12 és 84 óra közé ékelődik be, attól függően, hogy a kapcsolódási lehetőségek melyik fajtáját alkalmazzuk, és hogy aktív-e a fehér fényorgona vagy sem. NKRO ugyan nincs, de úgy véljük, hogy a 10KRO (és a makrózás) megléte kellő vigaszt nyújt megszeppent lelkünk számára. A 900 grammos perifériához 2 év garancia jár, és a dobozán 140 dolláros árcédula fityeg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés