Hirdetés

CES 2011: Razer Naga Hex egér – MOBA-RPG specialista

Hirdetés

A Razer köztudottan nem riad vissza a formabontó megoldásoktól, ezt megannyi perifériájukkal és kiegészítőjükkel bizonyították már. Egyik ilyen furcsa alkotásuk a Naga gémer egér, mely kifejezetten MMO (Massively Multiplayer Online game) felhasználásra született. Akkor a hüvelykujj alatt sorakozó nem kevesebb, mint 12 gombbal borzolták a kedélyeket, és úgy tűnik, hogy nem könnyen szabadulnak ebből a formavilágból, ugyanis most Las Vegasban bejelentettek egy újabb Naga variánst Hex név alatt.

Formavilága hű maradt a Naga családhoz, azonban az oldalsó gombsort kicsit megnyirbálták, pontosabban felére csökkentették, erről a 6 darab, gyűrűben elhelyezett gombról kapta a nevét. A gyártó állítása szerint ez pontosan illeszkedik a MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) és RPG (Role-playing game) játékok igényeihez, és valljuk be, 6 nyomógomb pozíciója és funkcionalitása csak könnyebben memorizálható, mint egy tucaté. Így összesen 11 programozható gomb áll rendelkezésünkre, mely a mellékelt segédprogrammal a végletekig személyre szabható és makrózható. A legtöbbet kínzott bal és jobb gomb strapabíróságát jelzi, hogy a gyártó 10 millió hibamentes kattintást ígér. A Naga Hex is megkapta a Razer Synapse 2.0 támogatást, mely fedélzeti memória helyett egy felhőszolgáltatást kínál a profilunk mentésére és visszatöltésére.

Megjelenése sejtelmes zöld burkolatával elég extravagáns, mely összképet a zölden megvilágított görgő és a Razer logó csak tovább fokoz. A hardver egyébként élvonalbeli, a lézeres szenzor maximális felbontása 5600 dpi, mely 3,5 G gyorsulásig precízen képes követni a mozdulatokat. Ergonomikus kialakítása jobbkezes felhasználókra optimalizált, még olyan apróságokra is ügyeltek, hogy az oldalsó gombcsokor közepében lévő hüvelykujj támaszból három különböző méretűt rejt a csomag.

A Razer Naga Hex előrendelhetősége már nyitott, a boltok polcaira pedig világszerte március környékén várható 79,99 dolláros árcédula kíséretében.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés