A Razer Blade méregdrága gémer laptopja még karácsony előtt megérkezik

Hirdetés

Nyár végén már tüzetesen körbejártuk a Razer Blade notebook ötletét, amit kifejezetten játékosoknak terveztek. A koncepció lényege az, hogy ugyan léteznek már játékra összpontosító notebookok a piacon, de a gyártó szerint ezek csupán asztali számítógépeket kiváltó, túlméretezett masinák, melyek méretüknél fogva nem éppen könnyen szállíthatók, és akkumulátoros üzemidejük is erőteljesen gátolja a nagy szabadságot. Ezért létrehozták a Blade-t, azzal a felkiáltással hogy a „PC-s játékpiac még nem halott”, de mi mást is mondhatnának, hiszen ez a Razer fő profilja, ebből élnek.

A napokban annyit haladt előre a történet, hogy hivatalosan is megerősítették, hogy napok kérdése, és útnak indítják a Blade-et, vagyis karácsonyig csak befut. A 17,3 hüvelykes szerkezet mérete 42,7 x 27,7 x 2,24 mm, súlya pedig 3,16 kg, tehát ha nem is a világ első gémer laptopja, kategóriájában valóban az egyik legvékonyabb és legkönnyebb. A már fentebb említett írásban részletesen taglaltuk a specifikációt, ezért most csak nagy vonalakban vázoljuk a képet: Core i7-2640M processzor, GeForce GT 555M dedikált grafikus kártya (2 GB GDDR5), 8 GB RAM, 1920x1080 pixel felbontású, LED háttérvilágítású kijelző és 60 Wh-s akkumulátor jellemzi. Érdekessége a design, a stílszerűen zöld megvilágítású gombok és a numerikus blokk helyén terpeszkedő, Switchblade User Interface, ami egy 800x480 pixeles, multi-touch-os érintőpanel.

A 2800 dolláros horror vételár sajnos azóta sem változott, de a specifikációban azért csak tetten érhető némi fejlődés: a 320 GB-os merevlemezt 256 GB-os SSD-re cserélték, ami sokat fog dobni az összteljesítményen, de a nem túl combos videokártya vérszegény Full HD teljesítményén ez sem fog segíteni. További „plusz”, hogy a 17,3”-es panel is érintés érzékennyé vált. Az egyedi dizájn, a különleges funkciók és a teljesítmény érzésünk szerint azonban még mindig nem indokolja ezt a barátságtalan árcédulát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés