Mikrofont, keverőt és RGB-s lámpát dob piacra a Razer

Az újdonságok között a mobilos és PC-s streamerek is találhatnak érdekességeket.

Három újdonságról rántotta le a leplet a Razer, melyek közül kettő a klasszikus értelemben vett streamerek számára lehet érdekes, de érkezett egy olyan eszköz is, melynek főleg a mobilos tartalomgyártók örülnek majd.


[+]

A Seiren BT személyében a gyártó első csíptetős, zajszűrős mikrofonját tisztelhetjük, melynek mindössze 16,4 grammos házába egy USB Type-C csatlakozón keresztül tölthető, 140 mAh kapacitású, 6 óra üzemidőre képes akkumulátor is került. A telepre az eszköz vezeték nélküli kapcsolódási módja miatt van szükség, ugyanis a mikrofon Bluetooth kapcsolaton keresztül képes a hang továbbítására okostelefonunk felé, így egy utazó tartalomgyártónak a kamerák, szelfibotok és egyéb eszközök kezelésekor nem kell még egy extra audiokábelt is kerülgetnie.


[+]

A Razer Audio Mixer és Key Light Chroma eszközöket már inkább asztali környezetbe szánta a gyártó. Előbbi a nevéből is sejthető módon egy hangkeverő, melynek hátulján egy 48 voltos fantomtáppal kiegészített XLR bemenet, egy-egy vonalszintű ki- és bemenet és egy optikai audiobemenet is került (a számítógéppel való kapcsolódásra szolgáló USB Type-C mellé), míg elöl egy hagyományos jack ki- és bemenetet találunk. A kütyü tetején összesen négy potméter kapott helyet, melyekkel nem csak a hardveres csatornák, de a különböző szoftverek hangerejét is szabályozhatjuk, az alattuk sorakozó gombok pedig némításra, a hangtorzító aktiválására, illetve adott esetben a mondókánk sípszóval történő cenzúrázására szolgálnak.


[+]

Az Audio Mixer testreszabása természetesen nem merül ki ennyiben, a Razer Synapse szoftverén belül több egyéb beállítást is elérünk például mikrofonunk hangjához kapcsolódóan, továbbá innen tudjuk vezérelni az eszközbe épített RGB fényeket is.

[+]

A trió utolsó tagja, a Key Light Chroma egy olyan, LED-es fényforrás, mely a legtöbb konkurenssel ellentétben nem csak fehér (ezesetben 3000 és 7000 K közti színhőmérsékletű), hanem színes fény kibocsátására is képes, egész pontosan 16,8 millió különböző árnyalatban, maximum 2800 lumenes fényerő mellett. Ezt egy 360 x 260 mm alapterületű egység végzi, melynek hosszabb és rövidebb oldalán is találunk 1/4 hüvelykes állványmenetet, ide tudjuk csatlakoztatni a gömbfejben végződő, asztallapra rögzíthető, 553 és 1350 mm között állítható hosszúságú gyári állványt. A vezérlés a Bluetooth és Wi-Fi kapcsolatnak hála PC-ről és mobil eszközről is megoldható, ráadásul a lámpát nem csak állandó fényforrásként használhatjuk, hanem a megfelelő konfigurálás után akár streamünkhöz kapcsolódó értesítések megjelenítésére is befoghatjuk.


[+]

A Razer Seiren BT mikrofon, az Audio Mixer keverő és a Key Light Chroma lámpa már egyaránt megrendelhető a gyártó weboldaláról, rendre 99,99, 249,99 és 299,99 dolláros vételáron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés