Razer Core külső VGA-dokkoló: ha nem elég a notebook grafikus teljesítménye

A januári CES után a Razer hivatalosan is bejelentette a Thunderbolt 3 képességgel felruházott USB Type-C porton kapcsolódó külső VGA-dokkoló érkezését. Az április 15-től elérhető Razer Core névre hallgató termékkel kapcsolatosan korábban már megírtuk, hogy az asztali videokártyákat fogadó egységbe csak olyan PCIe csatolójú VGA kerülhet, aminek fogyasztása nem haladja meg a 375 wattot, mérete pedig nem nagyobb, mint 310 x 152 x 44 mm.


[+]

A felvázolt szigorításba a legtöbb mai VGA belefér, de a kapcsolat csak x4-es PCI Express 3.0-s interfész sebességével keresztül valósul meg. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a Core bármilyen VGA-t fogad, de a Plug&Play kompatibilitás (amit csak a Razer nevez így, valójában inkább Hot Swap, vagy Hot Plug) kizárólag AMD Radeon R9 Fury, Nano, 300 sorozatba tartozó, továbbá 290X, 290, 280, valamint NVIDIA GeForce GTX Titan X, 980 Ti, 980, 970, 960, 950, 750 Ti, 750 VGA-kkal érhető el. A Plug&Play egyébként egy szoftvert igényel a grafikus meghajtóba, amit az AMD XConnect néven szállít, míg az NVIDIA ezt egyelőre nem tette elérhetővé, de a vállalat szerint a termék megjelenéséig elkészítik a szükséges meghajtót. A nem Plug&Play kompatibilis VGA-k esetében a Razer Core csatlakoztatására és leválasztására kizárólag a notebook kikapcsolt állapotában van lehetőség.


[+]

A Razer Core ára 500 dollár lesz, ami nem kifejezetten olcsó, hiszen ez csak a ház kétzónás Chroma világítással, egy 500 wattos tápegységgel, valamint egy négyportos USB 3.0 hub és egy Gigabit Ehernet aljzattal egybeépítve, értelemszerűen a VGA még nincs benne, annak beszerzéséről is a vásárlónak kell gondoskodnia. 100 dollárral kevesebbe kerül a Core abban az esetben, ha a Razer Blade Stealth vagy Razer Blade 2016 notebookkal együtt kerül értékesítésre, de a Razer notebook nem feltétel a vásárláshoz, sem pedig a használatához – azaz akár a ma bejelentett Intel Skull Canony NUC-hoz is hozzákapcsolhatjuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés